Eirovīzijas pirmo trīs vietu ieguvēju VIDEO

55.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš notika Oslo Telenor arēnā, uzvarēja 19 gadus vecā vācu vidusskolniece Lēna, kura izpildīja dziesmu Satellite. Arī Latvija Lēnai bija atdevusi visvairāk balsu.

Uzvarētāja Lēna ar cepurīti norvēģu karoga krāsās

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzvarētāja Lēna ar cepurīti norvēģu karoga krāsās

Sirsnīgā vācu meitene uzvarēja ar pārlieicnošu punktu vairākumu. Lēnai skatītāju un žūrijas kopvērtējumā tika 246 punkti. Otrajā vietā palika turku grupa maNga  ar 170 punktiem, trešais – rumāņu duets Paula Seilinga un Ovi ar 162 punktiem.

Interesanti, ka Latvija vislielāko punktu skaitu - 12 atdeva tieši Lēnai. Tas nozīmē, ka mūsu skatītāji spēj noteikt uzvarētāju iespējams pat labāk kā žūrija. Ja atceramies, tad arī togad, kad Marija Naumova uzvarēja starptautiskajā Eirovīzijas konkursā, viņa turp devās, pateicoties skatītāju balsojumam.

Šogad Latviju Eirovīzijā pārstāvēja Aiša, kas pēc neveiksmīgas uzstāšanās pirmajā pusfinālā netika iebalsota finālā. Ja vērā būtu ņemts tikai skatītāju balsojums, tad uz Eirovīziju pārstāvēt Latviju būtu devies Dons ar dziesmu My religion is freedom.

Uzvarētājas Lēnas dziesma Satellite:

Lēnas akustiskā uzstāšanās:

Reklāma
Reklāma


2. vietas ieguvēji turku grupa maNga:

  http://www.youtube.com/watch?v=9XwlTisbPdw

Tikai ar 8 punktiem no 2. vietas atpalika rumāņu duets Paula Seilinga un Ovi:
http://www.youtube.com/watch?v=_soHRmQ3jCw

Nākamgad Eirovīzija notiks Vācijā.