Vai tiešām skolēniem beidzot nebūs mājasdarbu?

Šodien ziņās dzirdēju kādu pavisam iepriecinošu ziņu - izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis domā par atteikšanos no mājasdabiem skolēniem. Šo dzirdot, jutos tā, it kā kāds beidzot būtu uzklausījis manas skolas laika lūgšanas - kaut nebūtu mājasdarbu.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Savu nodomu ministrs skaidroja ar to, ka skolēni paškaik nedēļā kopā mācībām velta vairāk kā 40 stundas, tāpēc, visticamāk, mācību process būs jāorganizē citādi. Roberts Ķīlis atsaucās arī uz Francijas pieredzi, kur arī ir izvirzīta līdzīga iniciatīva.


Runājot par pašu mācību procesa organizēšanu, ministrs uzsvēra, ka jāstrādā pie tā, lai samazinātu mācību stundu skaitu, lai līdz ar to skolēniem radītu laiku, kurā viņi skolā varētu pildīt individuālos darbus vai grupu darbus, un, atnākot mājās, "mājasdarbi varētu būt izņēmums vai rets gadījums".

Manuprāt, šāds risinājums būtu ļoti labs, jo šobrīd skolēniem patiešām diena sanāk gara. Turklāt daudziem skolēniem diena sākas agrāk nekā pieaugušajiem un beidzas vēlāk, jo ir arī dažādi pulciņi un ārpusstundu nodarbības. Par kādiem mājasdarbiem vairs var būt runa...

Pieaugušo pasaulē darbu "nest mājās" skaitas slikti. Tad kāpēc tas būtu jādara bērniem?

Reklāma
Reklāma

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore