Kā labāk bērnam no rītiem celties?!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti jauna diena iesākas ar agro celšanos. Ir jāatceras, ka tas, kuram agri ir jāceļas, agri jāmeklē miega pelīte gultiņā.  

Lai rīts iesāktos burvīgs un jautrs, lieciet lietā savu fantāziju.... Izveidojiet jautro rītu kalendāru, kurā katram rītam ir izveidota īpaši jautra rotaļa. Piemēram:
Pirmdiena - mīklu rīts... saliec uz bērna gultiņas viņa mīļākās rotaļlietas un stāstiet smieklīgā balsī par to rotaļlietu, kuru Jūs domājat, tā lai Jūsu mazulis spētu to uzminēt.
Otrdiena -  mīļo vārdiņu diena..... viens otram sakiet mīļus vārdiņus. Uzvar tas kurš pateicis viss vairāk mīļus vārdiņus.
Trešdiena - krāsu rīts.... salieciet dažādās krāsās apģērbu un ļaujiet lai viņš izvēlās sev drēbītes, kuras uzvilks šodien. Salieciet arī savas drēbes dažādās krāsās un ļaujiet savam mazulim izvēlēties drēbes, kuras jūs vilksiet šodien ejot uz darbu.
Ceturtdiena - bagātību meklēšanu rīts.... paslēpiet pie sevis mājās vai nu jogurtiņu, vai nu auglīti dažādās vietās un uzzīmējiet karti ar norādēm. Atrodot bagātības tad arī notiesājiet tās un brokastis būs paēstas.

Ja aptrūkstas rotaļas izveidojiet datorā sirsniņas, puķītes, mīļu dzīvnieciņus izkrāsojiet, izveriet cauri diedziņu, ierakstiet mīļus vārdiņus (tu esi mana saulīte, manam rasas pilieniņam, manam mīļumiņam, utt.) un uzdāviniet no rīta.

Reklāma
Reklāma

Šādas rotaļas dos bērnam labu stimulu visai dienai un ar interesi bērns gribēs celties, lai uzzinātu kāds brīnumiņš sagaidīs viņu šajā rītā.

Līga Prostakova

www.vitalitate.lv