Kā sasniegt vēlamo svaru

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Psiholoģiskie iemesli – nevēlēšanās zaudēt lieko svaru

Izvilkums no grāmatas "Kā sasniegt vēlamo svaru"

 

1. Neprotam uzticēties

Daudzu tautu pasakās rakstīts, kā princis, vēlēdamies iekarot savas līgavas sirdi, dodas ceļā pārģērbjoties par nabagu. Tā viņš grib būt pārliecināts, ka līgava iemīlēs princi pašu, nevis bagātību vai stāvokli sabiedrībā. Turpretī vīriešus tur aizdomās, ka viņiem vajag tikai vienu un viņi redz un vērtē savas draudzenes tikai kā seksuālu objektu, nevis mīl un ciena augstu intelektu un sievietes skaisto dvēseli.

To stāsta savām meitām arī ne pārāk gudras māmiņas, bet feministi apgalvo gluži otrādi: būt par seksuālo objektu ir pazemojoši. Rezultāti iznāk vieni un tie paši: apģērbu veikali , kur pārdod lielu izmēru drēbes, ar katru gadu tiek atvērti aizvien vairāk un plaukst. Tāpēc, ka daudzas sievietes, atbrīvojoties no liekajiem kilogramiem, zaudē pārliecību, ka tieši mīl viņas, nevis skaistu figūru.

 

 

2. Kautrīgums

 

Nepilnvērtīgi izjūtam savu būtību, tāpēc rodas vēlēšanās noslēpties no visas apkārtējās pasaules - reālas vai iedomātas. Vieni dzīvnieki rok alas, lai tajās paslēptos, citi izliekas par beigtiem vai maina krāsu saskaņā ar gadalaikiem. Cilvēki slēpjas aiz sava liekā uzkrājuma, nēsājot ļoti ērtas drēbes.

 

 

3. Psiholoģiskās traumas

 

Reklāma
Reklāma

Tās skar cilvēkus, kuri bērnībā vai jaunībā cietuši no seksuālās vardarbības. Var nodomāt: “Ja es nebūtu tik pievilcīga, ar mani tas nenotiktu.” Diemžēl, tā ir kļūda, jo mazāk pievilcīgas meitenes to piedzīvo tikpat, ja ne vēl biežāk. Secinājums dīvains: ja es nevēlos, lai ar mani tas atkārtotos, nedrīkstu būt pievilcīga. Tāpēc pieņemas svarā.

 

 

4. Vēlme labi izskatīties

 

Dzīvnieki pirms uzbrukuma piepūšas, paceļ spalvas, vilnu, izliec muguru, lai izskatītos lielāki. Cilvēks, vēlēdamies izskatīties solīdāks, nozīmīgāks, būtībā dara to pašu - pieņemas svarā. Zemapziņa nesaprot metaforas un rīkojas tieši, jo korpulents cilvēks noteikti izskatās lielāks nekā slaidais.

 

 

5. Attiecību problēmas ar vīriešiem (sievietēm)


6. Alkas pēc privilēģijām un priekšrocībām

 

7. Prieka trūkums

 

Tālāk lasīt grāmatā

"Kā sasniegt vēlamo svaru"

majās lapā:

http://natalijalapina.lv