Latviešu zvēri ir klāt

FOTO: Mammamuntetiem.lv

19.decembrī 12.00 aicinām visus uz izdevniecības „Liels un mazs” iekārtoto Āgenskalna Priežu Lasītavu Kalnciema ielas koka māju kvartāla Ziemsvētku tirdziņā, kur notiks jaunās bērnu grāmatas „Latviešu zvēri” atvēršana.

Rakstnieces Ineses Zanderes un režisora Mārtiņa Grauda grāmata līdzinās aizraujošai fotoreportāžai no pasaku pasaules, kura tomēr ir ticama, īsta un pazīstama. Grāmatas varoņi dzīvo Latvijas dabā, staigā uz divām kājām un ļoti līdzinās latviešu cilvēkiem.

Grāmatas atvēršanā piedalīsies aktieri Vilis Daudziņš (Vilks), Andis Strods (Zaķis), Zane Daudziņa (Lapsa), Matīss Daudziņš (Vardulēns), Aigars Apinis (Lūsis), grāmatas autori un atbalstītāji, Āgenskalna dabas pazinējs Egīls Zirnis, mūziķe un latviešu rotaļu pratēja Kristīne Kārkle un pašu zvēru izraudzītie goda viesi – LNB direktors Andris Vilks un māksliniece Linda Lūse. Bērniem un vecākiem Lasītavā visu dienu būs iespēja lapot dažādas grāmatas par dabu, klausīties Latvijas dabai draudzīgu mūziku, vērot jaunās grāmatas ilustrācijas, zīmēt pašiem un vienkārši siltumā atpūsties, kad kājas būs nosalušas, tirgus mežus bradājot.

Reklāma
Reklāma

“Latviešu zvēru” draugi ir mammadaba, kas dzīvo Latvijas Valsts mežos, Valsts kultūrkapitāla fonds, Map Latvia, Rīgas dome, tipogrāfija Livonia Print.