Speciālistu saruna: Apzinātības un emociju mācīšana bērniem

1:00:56

Raidījumi un diskusijas

Savas emocijas ir jāmācās atpazīt un apzināties – tas ir veids, kā iepazīt pašam sevi. Un šis process – emocionālā intelekta attīstīšana – ir jāsāk līdz ar sava mazuļa pirmajām dzīves dienām.
Kā un kāpēc bērnam mācīt atpazīt savas emocijas, kā mācīt apzinātību un veicināt emocionālā intelekta attīstību, Bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” rīkoja speciālistu sarunu.
Sarunā piedalās:
☀️ Iveta Aunīte, “Rimi Bērniem” labsajūtas un attiecību eksperte, psiholoģe;
☀️ Edīte Putniņa, bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” un Klusuma skolas skolotāja;
☀️ Sarunu moderēs Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja.

Ekspertu sarunas laikā notiks arī bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” jaunā mūzikas albuma “Emociju pētnieki” dziesmu pirmatskaņošana – emocijas var arī izdziedāt un izprast caur dziesmu!

“Lai attīstītu savu emocionālo inteliģenci, vispirms jāiemācās apzināties savas emocijas, iepazīt un apzināties sevi visās savās izpausmēs,” teic bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” un Klusuma skolas skolotāja Edīte Putniņa. Savukārt “Rimi Bērniem” labsajūtas un attiecību eksperte, psiholoģe Iveta Aunīte akcentē, ka ikviena saskarsme ir emocionāla: “Lai ko mēs darītu, mēs darām, pieslēdzot emocijas. Savukārt bērnībā emocijas vienmēr ir patiesas, un – pārejošas! To vecākiem ir labi zināt.”