43% darbinieku saskaras ar grūtībām saskaņot ģimenes un darba dzīvi

13.maijā norisinājās Labklājības ministrijas preses konference “Darba un ģimenes dzīves līdzsvars Latvijas darba tirgū”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

13.maijā norisinājās Labklājības ministrijas preses konference “Darba un ģimenes dzīves līdzsvars Latvijas darba tirgū” un seminārs „Uzņēmēju labā prakse Latvijā: ģimenei draudzīgu principu ieviešana darba vidē un attiecībās”, kurā "Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa iepazīstināja ar iniciatīvu "Darbā bērni". 

"Iniciatīva "Darbā bērni" aizsākās pirms gada, kad jau bija uzsākts darbs pie "Amigo iniciatīvas Laimīgām ģimenēm", un šīs iniciatīvas pamatdoma ir meklēt un aktualizēt tos komponentus, kas nodrošina laimīgu ģimeni. Un neizbēgami nonācām arī pie darba, kas mūsu dzīvē aizņem tik lielu daļu laika, un tieši tāpēc spēj ievērojami ietekmēt ģimenes kopējo laimes sajūtu," stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

 

Viens no šī pasākuma mērķiem ir veicināt Latvijas darba devēju diskusiju par ģimenei draudzīgu principu ieviešanu darba vidē un attiecībās.

Reklāma
Reklāma

"Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa informē: "Lai veicinātu ģimenei draudzīgas darba kultūras attīstību Latvijā, kā arī palīdzētu uzņēmumiem sekmēt savu darbinieku lojalitāti, jau otro gadu tiek īstenota iniciatīva “Darbā bērni”, kurā aicināts iesaistīties ikviens Latvijas uzņēmums, liels vai mazs, iedvesmoties no vienkāršām idejām, ko mēs apkopojam, kas palīdzēs radīt ģimenei draudzīgu vidi uzņēmumā, kā arī 1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā rīkojot dienu “Darbā bērni”."