TV3 Ziņas: par spīti nedienām un raizēm lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir laimīgi

2016. gada 11.marta raidījumā "TV3 ziņas" atspoguļoti “Amigo laimes indeksa” jaunā pētījuma būtiskākie rezultāti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2016. gada 11.marta raidījumā "TV3 ziņas" atspoguļoti “Amigo laimes indeksa” jaunā pētījuma būtiskākie rezultāti. Laimīgo cilvēku īpatsvars Latvijā pieaug - patlaban tie ir 70%, un tas ir par 11% vairāk. Turpretim visnelaimīgākās iedzīvotāju grupas Latvijā joprojām ir vientuļie cilvēki un seniori, informē "TV3 Ziņas".

“Vislaimīgāk jūtas tie cilvēki, kuriem ir patīkamas atmiņas par bērnību, kas gluži kā stabila platforma ļauj ar optimismu un prieku raudzīties uz pašreizējo dzīvi,” secina SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Skolu psihologs Edmunds Vanags, analizējot iemeslus, kas bērnam traucē justies laimīgam savā ģimenē uzsver: “Bērni pārdzīvo, ja vecāki neizrāda interesi par viņu ikdienas gaitām un pārdzīvojumiem. Pat tik elementāra lieta kā samīļošana var būtiski veicināt bērnu laimes sajūtu.”

Reklāma
Reklāma

"Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm" vadītāja Inga Akmentiņa Smildziņa stāsta, ka viens no būtiskiem cilvēku laimes faktoriem ir tas, cik laimīgi mēs jūtamies savās ģimenēs.

Skaties un uzzini vairāk: www.tvplay.skaties.lv (sižets par “Amigo laimes indeksa” rezultātiem skatāms raidījuma 17. – 19. minūtē)