Trīs tējkarotes cukura vienā porcijā – jauns pētījums atklāj brokastu pārslu saturu

Viena porcija ar bērnu vidū iecienītajām brokastu pārslām var saturēt pat tik daudz cukura kā piecos cepumos, atklāj jauns pētījums.
Pētījumā Action on Sugar tika izmeklētas 126 brokastu pārslu veidi.

FOTO: Shutterstock.com

Pētījumā "Action on Sugar" tika izmeklētas 126 brokastu pārslu veidi.

Pētnieki atklājuši, ka 92% brokastu pārslu, kas paredzētas bērniem, satur pārlieku daudz cukura un gandrīz puse ir ar šokolādes garšu. 

 

Protestētāji Lielbritānijā pieprasa šādu produktu izņemšanu no brokastu pārslu plauktiem veikalos, lai novērstu cukura atkarības veidošanos bērnu vidū, kā arī neveicinātu strauji augošos aptaukošanās un diabēta riskus. 

 

Pētījumā "Action on Sugar" tika izmeklētas 126 brokastu pārslas ar bērniem tīkamiem iepakojumiem, piemēram, ar multfilmu varoņiem vai spilgtām krāsām. 

 

Vienas no pārslām ar vislielāko cukura daudzumu ir kompānijas "Kellog's" produkts "Frosties", kas satur 11 gramus cukura katros 30 gramos jeb teju trīs tējkarotes. 

Reklāma
Reklāma

 

Pētījumā arī tika konstatēts, ka 43% no bērnu brokastu pārslām ir ar šokolādes garšu. 

Savukārt, pētot sāls un šķiedrvielu saturu, tika atklāts, ka 60% no produktiem satur vidēja vai augsta līmeņa daudzumu sāls, taču teju pusei ir zems šķiedrvielu līmenis. 

 

Saskaņā ar Lielbritānijas veselības organizāciju septiņus līdz desmit gadus veciem bērniem nevajadzētu patērēt vairāk nekā 24 gramus cukura dienā jeb sešus cukura gabaliņus.