Trīs piemirsti vitamīnu avoti pavasarī

Iesaka Anna Panna, kulināre un trīsgadīgās Hannas mamma.
Zaļumi tieši no meža – zaķkāposti

FOTO: Shutterstock.com

Zaļumi tieši no meža – zaķkāposti

Pavasaris nāk ar lielu prieku par košu sauli, taču reizēm arī ar spēku izsīkumu. Vitamīnu avotus, ko piedāvāt bērnudārza vecuma bērniem, iesaka Anna Panna.

Svarīgi atcerēties: vecākiem ne tikai jāpiedāvā bērniem dažādas veselīgās veltes, bet arī pašiem jārāda piemērs, ēdot veselīgi, – ir pārliecināta kulināre. Tāpat katrai ģimenei ir jāzina savi ēšanas paradumi, lai saprastu, ko no visa veselīgā varētu piedāvāt bērnam.

Granātābols – vitamīniem bagāts auglis, ko var droši ēst visu cauru gadu. Tā kā tas aug kokos, nav iespējams tik viegli paātrināt tā augšanu, tāpēc tas ir drošs auglis, ko lietot. 


Pirmie zaļumi, kas aug dabā, – zaķkāposti, nātru dzinumi, liepu pumpuri. Pirms došanās dabā un svaigo zaļumu ievākšanas ir ļoti svarīgi noskaidrot, kā izskatās augi, ko vēlaties savākt. Piemēram, nātres vai zaķkāposti būs vieglāk atpazīstami. Annas novērojums, ka vislabāk šos zaļumus piedāvāt bērnam nogaršot tāpat – graužot, nevis pievienojot zupām vai salātiem. 

Dīgsti mājas apstākļos – veselīgi un izzinoši! Bērna garšas kārpiņām patīkami būs zirņu dīgsti, kas ir vieni no vismaigākajiem dīgstiem, tie nebūs ar asu garšu, turklāt tie arī skaisti izskatās. Maigi būs arī munga pupiņu dīgsti. Bērniem patiks, ja iesaistīsiet viņus audzēšanas procesā. Ja mazais varēs sekot līdzi, kā dīgsti attīstās, apēst tos būs vēl interesantāk! Iespējams iegādāties arī bioloģiskās dīgstu sēklas.

Reklāma
Reklāma