Danilāns: Tie, kuri nedzer kafiju, visvairāk bojā savas aknas

"Tie, kuri nedzer kafiju, tie visvairāk bojā savas aknas," tā ReTV spēlē "Ar kājām pa mājām" atzina profesors Anatolijs Danilāns. "Ja gribat sabeigt aknas, dabūt aknu cirozi, nesaku, ka to visi dabūs, bet daudzi dabūs aknu cirozi, nedzerdami kafiju," precizēja profesors.

Danilāns: Tie, kuri nedzer kafiju, visvairāk bojā savas aknas

FOTO: Shutterstock.com

Profesors Anatolijs Danilāns atzīmēja kādu rupju kļūdu, ko cilvēki parasti pieļauj, runādami par pārtiku – ar ēdienu kuņģa zarnu traktu sabeigt nav iespējams: "Ēd piparus, ēd visu ko, kas tev garšo – dzen iekšā!"

"Ja jūti, ka kaut kas šķiet pretīgs, piemēram, dažiem no piena vēderu pūš - nu, kuram tas patīk? Es slimniekiem parasti stāstu: jā, piens pūš vēderu, un viss! Jūs sapratāt, ko nozīmē vārdi "un viss"? Piepūta, un viss! Nekāda cita vaina nebūs. Ja tu vari izturēt pūtienu, kleksē pienu arī tad, ja tev vēderu pūš," stāstīja Danilāns.

 

Tie cilvēki, kuri kafiju dzerot trīs, četras reizes dienā, tiem aknu cirozes rodas par 60% mazāk, uzsvēra profesors. "Tas ir zinātniskiem datiem pierādīts. Tie, kuri nedzer kafiju, tie visvairāk bojā savas aknas. Ja gribat sabeigt aknas, dabūt aknu cirozi, nesaku, ka to visi dabūs, bet daudzi dabūs aknu cirozi, nedzerdami kafiju."

Reklāma
Reklāma

 

 

Saistītie raksti