Mīlīgs stāsts par Viņas Majestātes saderināšanās gredzenu. Elizabete iemīlējusies Filipā jau 13 gadu vecumā

Visbiežāk Anglijas karalieni Elizabeti II varējām redzēt izejam sabiedrībā spilgtas krāsas elegantos tērpos, kam viņa pieskaņoja baltus vai melnus cimdiņus. Zem tiem Viņas Majestāte vienmēr nēsāja savu saderināšanās gredzenu, kuru viņai pirms 71 gada pasniedza topošais vīrs Edinburgas hercogs princis Filips.
Viena no retajām reizēm, kad  karaliene Elizabete II sabiedrībā bija izgājusi bez cimdiem, ļaujot apskatīt savu īpašo saderināšanās gredzenu.

FOTO: Shutterstock.com

Viena no retajām reizēm, kad karaliene Elizabete II sabiedrībā bija izgājusi bez cimdiem, ļaujot apskatīt savu īpašo saderināšanās gredzenu.

Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II cimdiņus vienmēr uzvilka koptām rokām un akurāti manikirētiem nadziņiem. Jau kopš 1989. gada viņa bija iecienījusi "Essie Ballet Slippers” bezkrāsaino nagu laku. Taču jau kopš 1946. gada viņas zeltnesi rotāja prinča Filipa dāvinātais saderināšanās gredzens, kas tika valkāts pat zem cimdiem.

 

 

Izdevums “Town & Country” informē, ka Viņas Majestātes saderināšanās gredzens ir ar vienu lielāku briljantu, ko ieskauj desmit mazāki briljantiņi. Karaliene šo rotu nēsā uz kreisās rokas zeltneša kopā ar zelta laulības gredzenu.

 

Ar šo saderināšanās gredzenu saistās skaists un romantisks stāsts. Viss sākās ar prinča Filipa mātes diadēmu. Princese Alise no Batenbergas atdeva dēlam savu diadēmu, ar kuru pati bija rotājusies kāzu dienā. Viņa Filipam to uzdāvināja ar domu, lai to pārstrādātu un darinātu saderināšanās gredzenu, kāds “būtu piemērots karalienei”.

Patiesībā šai diadēmai ir vēl vēsturiskāka vērtība. Dažādos dokumentos pieminēts, ka šo galvasrotu prinča Filipa mātei uzdāvinājis "cars Nikolajs II un cariene Aleksandra, pēdējie Krievijas impērijas valdnieki, ar kuriem viņai bija attāla radniecība”.

 

Karalienei Elizabetei ir šikas cepurītes un plaša rotaslietu kolekcija – izcilas kaklarotas un diadēmas, kā arī pasakaini briljanti, ko izvēlēties, taču 

Reklāma
Reklāma

 

šo gredzenu Viņas Majestāte nekad nenovelk no pirksta.

 

Interesanti, ka par oficiālo saderināšanās dienu pasludināts 1947. gada 9. jūlijs. Taču princis Filips Elizabetes tēvam vecākās meitas roku bija lūdzis jau 1946. gadā.

Tēvs devis piekrišanu, taču ar piebildi, ka oficiāli par to drīkstēs paziņot pēc Elizabetes 21. dzimšanas dienas, kas bija nākamā gada aprīlī.

 

Starp citu, Elizabete iemīlējusies Filipā jau, būdama 13 gadu veca. Pāris aizsācis apmainīties vēstulēm. To, ka Filips un Elizabete apprecēsies, augstākās sabiedrības kuluāros runājuši jau 1941. gadā, – vēstīts tā laika dokumentos

 

jau kopš 1946. gada Anglijas karalienes Elizabetes II zeltnesi rotāja prinča Filipa dāvinātais saderināšanās gredzens, kas tika valkāts pat zem cimdiem.

Saistītie raksti