Kas veselīgāk - gluds vai spalvains bikini?

Kāda ir tava izvēle - regulāra vaksācija, skūšanās, depilācijas krēmi vai nekā nedarīšana? Kura no metodēm ir saudzīgākā tavai veselībai? Sieviešu Klubs jautā kosmētiķei Lainai Traniņai no Bonittas dienas SPA centra.

Protams, bikini apmatojuma likvidēšana ir katras sievietes pašas izvēle.

FOTO: Shutterstock.com

Protams, bikini apmatojuma likvidēšana ir katras sievietes pašas izvēle.

 

Tas, vai matiņu likvidēšana ietekmē tavu intīmo veselību, atkarīgs no tā, kuru no metodēm izvēlies. Mazāk traumatiskā ir vaksācija, potenciālu risku izraisošā – depilācijas krēmi vai skuvekļi.
 

Kādēļ vispār vajadzīga bikini apmatojuma noņemšana? Dažas to sauc par modes lietu, dažas – par iespēju sevi īpašāk palutināt, jo bez liekā apmatojuma jūtas daudz pārliecinātāk par sevi un jūtas arī iekārojamākas.

Ja esi no tām, kurām pat aukstajā gadalaikā ir pastiprināta svīšana, tad gan ieteicams no matiņiem atbrīvoties.

 


Protams, bikini apmatojuma likvidēšana ir katras sievietes pašas izvēle. Taču, ja esi no tām, kurām pat aukstajā gadalaikā ir pastiprināta svīšana, tad gan ieteicams no matiņiem atbrīvoties. „Sviedri iesūcas arī bikini apmatojumā, rada nepatīkamu sviedru aromātu un, protams, arī diskomfortu. No tā var atbrīvoties, ja regulāri likvidē matiņus intīmajā zonā,“ stāsta Laina Traniņa, kosmētiķe Aqua Villa SPA salonā.
 

Intīmajai veselībai visnekaitīgākās ir dažāda veida vaksācijas (jo īpaši – orientālā jeb medus pastas vaksācija) un lāzerepilācijas, kad matiņus likvidē jau saknītē ar lāzera stara palīdzību.


Ar depilācijas krēmiem un skuvekļiem gan jābūt uzmanīgākām. „Mehānisks vai ķīmisks kairinājums var padarīt jutīgāku ādu bikini daļā. Rezultātā āda šajā zonā var iekaist un radīt diskomfortu,“ skaidro ginekoloģe Dace Rezeberga.


Ja bikini apmatojuma likvidēšanai izmanto depilācijas krēmu, kas ar agresīvu vielu palīdzību „noēd“ matiņu pie pašas saknītes, jāuzmanās, lai agresīvais krēms nesaskaras ar glotādu dzimumorgānu apvidū. Tas var izraisīt lieku intīmās zonas kairinājumu, var mainīties dabiskais pH līmenis, kā rezultātā ir lielāks risks iegūt sieviešu vidū tik populāro piena sēni.

Reklāma
Reklāma


Lai no tā izvairītos, ieteicams lietot speciālās ziepītes intīmās zonas kopšanai.

 

Avots: www.kasjauns.lv