Stilistes padomi: tavam augumam un dzīves ritmam piemērotākās baltās blūzes izvēlē

Balta blūze ir viens no visērtāk kombinējamajiem apģērbiem un sen tā vairs nav tikai lietišķu kostīmu sastāvdaļa – mode tai piedāvā neskaitāmas variācijas. Atliek tikai izvēlēties savam dzīves stilam, augumam un temperamentam piemērotāko,” stāsta modes un izklaides centra “Rīga Plaza” videopadomu stiliste Evija Briede. 

Izvēlies savam auguma tipam piemērotāko blūzes piegrieztni

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Izvēlies savam auguma tipam piemērotāko blūzes piegrieztni

1. Kokvilnas blūze. Izvēloties šāda materiāla blūzi, varat rēķināties, ka tā labi “elpos” un būs ļoti izturīga pret nodilšanu. V veida izgriezums skaisti slaidina plecu līniju un vizuāli pagarina kaklu. Mazliet pagarinātā un ovālveidīgā apakšmala rosina veidot komplektus ar biksēm, atstājot blūzi ārpusē.

Piemērots modelis tām, kurām ir izteiksmīga plecu līnija, jo dziļais v veida izgriezums rada smalkas vertikāles, kas sadala un slaidina augšdaļu. Krustotais izgriezums ar ampīra stila nošuvi izceļ dekoltē līniju.


 

2. Šifona blūze asociējas ar sievišķību un smalkumu, asimetriskais dekoratīvais volāns piešķir tai krietnu devu romantikas. Izvēloties šāda materiāla blūzi, jāzina, ka par to būs jārūpējas tikpat saudzīgi, kā ar zīda izstrādājumu. Šāda stila blūzi vari vilkt gan ar svārkiem, gan biksēm – atstāt to ārā vai iekšā, tikai jāpievērš uzmanību tam, ka volānu zem plāna džemperīša nepaslēpsi.

Piemērots modelis tām, kuras ar romantisko ģērbšanās stilu uz “tu”. Piegriezuma dēļ derēs dāmām, kas vēlas novērst uzmanību no vidukļa līnijas, jo drapējums piesaista uzmanību sejai un plecu līnijai. Apaļā izgriezuma apkaklīte piestāvēs izteikta žokļa vai gara kakla īpašniecēm, tos viegli "mīkstinot".


 

3. Poliestera blūzes ir visplašāk izplatītās, pateicoties mazajai burzīšanās pakāpei, elastībai un ātrai žūšanai. Attiecīgi šis materiāls ir ļoti praktisks. Bez iešuvēm tā vislabāk kalpos komplektā ar visdažādākā garuma un augstuma svārkiem. Tā kā blūzei ir ļoti krāšņa un dekoratīva apkaklīte, tas ir labs risinājums dāmām, kam netīk nēsāt rotas. Papildus uzmanība jāpievērš veļai, jo plecu daļa ir caurspīdīga - tātad miesas krāsas vai gaiša.

Reklāma
Reklāma

Piemērots modelis tām, kurām ir smalki pleci, tie tiks lieliski izcelti. Šis konkrētais modelis piesaistīs uzmanību krūšu un sejas līnijām.


 

Atceries! Lai kādu balto blūzi izvēlētos, vienmēr vari rēķināties, ka izskatīsies svaigi, kopti, grezni un eleganti!

Kā blūzi iekļaut ikdienas garderobē, skaties “Rīga Plaza” videopadomā “1 blūze 4 stili”!