Kāpēc, lietojot kvalitatīvu kosmētiku, nav gaidītā efekta?

Pērkot kosmētikas līdzekļus, mēs tomēr sagaidām acumirklīgu rezultātu, sevišķi, ja tie ir dārgi. Tomēr pat visdārgākā un rūpīgi izvēlētā kosmētika izrādās neefektīva. Dažreiz pat vēl sliktāk - tā kaitē ādai, nevis palīdz tai. Kādi ir izplatītākie iemesli, kāpēc it kā kvalitatīva kosmētika nepalīdz skaistumam?

Visizplatītākais iemesls ir nepareizi izvēlēta kosmētika, kas neder ādas tipam. Fotomodelei nav saistības ar šo rakstu.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Visizplatītākais iemesls ir nepareizi izvēlēta kosmētika, kas neder ādas tipam. Fotomodelei nav saistības ar šo rakstu.

 

Aizsprostotās poras
Lietojot jebkuru kosmētikas līdzekli, nepieciešams pārliecināties, vai āda ir attīrīta. Pat visvienkāršākais losjons, paliekot uz ādas, aizsprosto poras, parādās aknes un pelēcīga āda. Rezultātā, lai cik efektīva nebūtu kosmētika, tās aktīvās sastāvdaļas nespēj iekļūt caur aizsprostotajām porām un nedod gaidīto iedarbību.


Kosmētikas līdzeklim mainījies sastāvs
Iespējams, dažos līdzekļos iekļauti komponenti, uz kuriem āda var reaģēt ar alerģiju. Pirms līdzeklis nav izmēģināts, nav iespējams paredzēt, kāda būs individuālā reakcija. Piemēram, aromatizētāji kosmētikas līdzekļa sastāvā var izraisīt ādas kairinājumu un niezi. Visvairāk šādam riskam pakļauta jutīga āda, tomēr alerģija var rasties jebkuram. Tādēļ, ja jums ir jutīga āda, vēl jo vairāk pamatīgi ir jāizpēta kosmētikas sastāvs un jāpalūdz veikalā testeri.


Nepiemērota sezona
Dažādos gadalaikos ādai nepieciešama atšķirīga kopšana. Ziemā ādai nepieciešama aizsardzība pret salu. Bet vasarā nepieciešama atsvaidzināšana un mitrināšana. Vējš, mitrums, saule, sals – tas viss atspoguļojas uz sejas. Tādēļ, atkarībā no gadalaika, nepieciešams izvēlēties arī atbilstošu kosmētiku.


Mainījies ādas tips
Visizplatītākais iemesls ir nepareizi izvēlēta kosmētika, kas neder ādas tipam. Tauku dziedzeri ar gadiem samazina aktivitāti, bet ādas šūnām aizvien grūtāk aizturēt nepieciešamo mitrumu. Tieši tādēļ mainās ādas tips. Šādā gadījumā nepieciešama kosmetologa konsultācija, jānosaka ādas tips un jāizvēlas jauna kosmētika, kura būs piemērota izmainītajam ādas tipam.


Kosmētikai beidzies lietošanas termiņš
Jebkuram kosmētikas līdzeklim vai tas ir krēms vai tuša, ir savs derīguma termiņš. Ja šis termiņš ir iztecējis, līdzeklis jāpārstāj lietot. Tāda kosmētika var kļūt ne tikai neefektīva, bet arī izraisīt alerģiju.


Instrukcijas neievērošana
Katram kosmētikas līdzeklim tiek pievienota lietošanas instrukcija, kuru noteikti ir jāievēro. Tajā aprakstīts lietošanas biežums, laiks un metode. Minēto nosacījumu neievērošana pat visefektīvāko kosmētiku var padarīt par neefektīvu. Piemēram, nepareiza līdzekļa glabāšanas rezultātā tā var kļūt ne tikai neefektīva, bet arī bīstama.


Vecums
Ar gadiem vairojas grumbas, pigmenta plankumi un aknes. Jo vairāk gadi, jo vairāk ādas problēmu. Nav vērts krist izmisumā, ja speciālais krēms jau pēc pirmās lietošanas reizes nav devis iecerēto rezultātu. Pat no visdārgākās kosmētikas nevar gaidīt ātru rezultātu. Efekts parasti ir redzams apmēram pēc trīs nedēļu ilgas lietošanas, bet dažreiz jāgaida pat ilgām - līdz pat diviem mēnešiem. Jo vairāk gadu, jo ilgāk jāgaida ādas atjaunošanās.

 

Reklāma
Reklāma

Kaitīgie ieradumi
Pārmērīga alkohola lietošana un smēķēšana kaitē organismam ne tikai no „iekšpuses”, bet arī ietekmē ādas stāvokli. Arī tad kosmētika var nedot vēlamo efektu. Alkohols atūdeņo ādu, vairo tūsku un aizkavē šūnu atjaunošanos. Arī smēķēšana ietekmē graujoši, paātrina ādas novecošanos, mazina asins pieplūdi sejai.
Atsakieties no solārija apmeklēšanas vai nedariet to pārāk bieži. Pievērsiet uzmanību uzturam. Iespējams, ka no dažiem produktiem ir jāatsakās, bet citus jāiekļauj savā ēdienkartē.

 


Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro