Slavenību vecmāmiņu metodes skaistuma uzturēšanai - skočs, piens un rotaļu galda piederumi

Daudzas slavenības apgalvo, ka savas dailes un nepārejošās jaunības saglabāšanai izmanto vecmāmiņu un tautas metodes. Tā ir tikai puse patiesības, jo metodes gan ir senas, bet to izmantošanas tehnika ir interesanta. Apkopojām neparastākos ieteikumus, kas varbūt noder arī citu sieviešu ikdienas dzīvē. 

Daiļuma saglabāšanai - tautas metodes

FOTO: Shutterstock.com

Daiļuma saglabāšanai - tautas metodes


Par milzīgu summu apdrošinātās sēžamvietas īpašniece Dženifera Lopesa, protams, cītīgi uztur formā arī pārējās ķermeņa daļas. Viņa regulāri seju lutina ar dažādām maskām. Viena no tām sastāv no kartupeļu biezputras ar olas dzeltenumu un tējkarotes trekna saldā krējuma. Dziedātāja apgalvo, ka, pateicoties kartupeļu cietei, kas mitrina epidermu, šāda maska uzlabo sejas krāsu, bet saldajā krējuma esošie tauki balina un baro ādu. Uzturēt skaistumu zvaigznei palīdzot arī vēl kāda maska – jogurts, kas sajaukts ar divām tējkarotēm medus un dažām pilēm zaļās tējas. Sejas lobīšanai viņa kādreiz pievieno vai nu nedaudz baltos mālus vai nu auzu pārslas. Šāds sastāvs labi atsvaidzinot taukainu ādu. Medus, pateicoties tajā esošajiem B grupas vitamīniem, uzlabo sejas krāsu un mīkstina ādu. Tiem, kas vēlas izmēģināt šo recepti, jāatceras, ka no biškopības produktiem nereti rodas alerģijas, tādēļ nav izslēgta iespēja, ka starojošas sejas vietā varat iegūt aizpampušu un pumpainu sejas ādu. Dženifera Lopesa ir atklājusi vēl kādu skaistuma noslēpumu – viņa matu skalošanai izmanto alu, kas tos padara mirdzošus un baro. Lūpu skaistumam viņa ir izvēlējusies cukuru – dziedātāja to samitrina un ar zobu suku masē lūpas. 


Meraija Kerija atklāj savu valdzinošo lūpu noslēpumu – viņa lūpās iemasē pāris piles piparmētru ēterisko eļļu, kas pastiprina asins mikrocirkulāciju un tādejādi padara tas spilgtākas.
 


Par Britniju Spīrsu ir zināms, ka ne vienmēr viņas dzīvesveids ir atbildis apzīmējumam „veselīgs”. No šiem laikiem arī radies pirmais noslēpums – kā atbrīvoties no pampuma ap acīm. Pusglāzē 6% piena pievieno 3 gabaliņus ledus, samitrina tajā vates tamponus un tur uz acīm 10 minūtes. Pienskābe mīkstina un balina ādu, bet aukstums palīdz cīņā ar tūsku. Taču arī ar šo zvaigznes recepti jābūt uzmanīgam – ja zonā ap acīm ir kuperozes pazīmes, tā ir kategoriski aizliegta smalkiem asinsvadiem.
 

Pienu iecienījusi arī mūžam nevīstošā Sindija Krauforde. Taču tā vietā, lai pienu dzertu, viņa to no pulverizatora izsmidzina uz ādas. Pēc viņas vārdiem, tā ir vislabākā ādas mitrināšana.


Dzīvinošajiem ledus gabaliņiem savu skaistumu uztic arī mūsdienu kinematogrāfa zvaigzne Dženifera Enistone. Ledus gabaliņus aktrise veido no vitamīniem bagātiem zāļu uzlējumiem.
 


Gvineta Paltrova ir makrobiotiskās diētas sekotāja un viņas slaiduma noslēpums ir pašas gatavots skurbis no niedru cukura, maltas kafijas un olīveļļas. Vēl kāda zvaigznes skaistuma recepte – maisījums no medus, auzu pārslām un svaigi spiestas alvejas sulas, to viņa izmanto ādas mitrināšanai, barošanai un atjaunošanai.

 

Pašrocīgi gatavotu kafijas skurbi iecienījusi arī Kamerona Diaza – viņa maltām kafijas pupiņām pievieno sāli. Diaza izmanto arī maisījumu no olīveļļas, vīnogu kauliņu un kokosriekstu eļļas, kam pievieno sāli. Iespējams, ka šīs receptes patiesi ir labas un iedarbīgas, taču jūtīgas ādas īpašniecēm tās nederēs. Aktrises arsenālā ir arī saudzējošākas procedūras – viņa izšķīdina kukurūzas miltus istabas temperatūras ūdenī, uzklāj uz ādas, noberzē ar sūkli un noskalo. Līdzīgi kā Sofija Marso un citas zvaigznes, Diaza uzskata, ka visas pūles, ko velta skaistuma uzturēšanai būs veltas, ja nebūs pienācīga miega. Starp citu, Kamerona savu ādu raksturo kā problemātisku, tāpēc mazgājās tikai ar minerālo ūdeni Evian.
 


Ketija Perija visu ir vienkāršojusi līdz maksimumam un apgalvo, ka nekas vairāk par dažiem litriem filtrēta ūdens un pusstundas ar lecamauklu nav nepieciešams skaistuma uzturēšanai.

 

Franču kinozvaigzne Sofija Marso ne bez pamata uzskata, ka lielākie ādas ienaidnieki ir saule un neizgulētas naktis. Ādas izstiepumu novēršanai viņa izmanto mandeļu eļļu, kas, pēc viņas vārdiem, palīdzēja novērst strijas grūtniecības laikā. Ādas mīkstināšanai Marso vannai pievieno nedaudz kaltētas piparmētru lapas un pienu. Vēl runājot par sevis uzturēšanu lieliskā formā, viņa atzinās, ka viņai nepieciešanas vismaz 7 ūdens glāzes dienā.
Viena no pirmajām pasaules kinematogrāfa dīvām Sofija Lorēna vien retu reizi atklājusi savus skaistuma noslēpumus. Teju katrā intervijā uz jautājumiem par savu ārieni, viņa ir teikusi ka sejas un ķermeņa ādai jau kopš jaunības laikiem izmanto olīveļļu. Arī pēc zobu tīrīšanas viņa pusstundu lēni skalo muti ar olīveļļu, jo tas esot nepieciešams zobu veselībai.
 


Nikola Kidmena īpašu uzmanību velta roku skaistumam – olīveļļas roku vanniņas esot kļuvušas par neatņemamu skaistumkopšanas rituālu. Par aktrisi vēl ir zināms, ka viņa matus pēc mazgāšanas skalo ar dzērveņu sulu, jo tā neitralizē sārmu, kas ir gandrīz visos matu mazgāšanas līdzekļos. Savukārt Bejonsē eļļu no E vitamīna kapsulas iemasē nagos un kutikulā, jo šāda procedūra lieliski mitrina nagus un piešķir tiem veselīgu izskatu.
 


Šēra, kas ir slavena ar pastāvīgiem eksperimentiem ar savu ārieni, mēdz izmantot arī nebūt ne viltīgus paņēmienus. Par viņas skaistuma noslēpumu kļuvis visparastākais skočs – lai pievilktu ādu, dziedātāja aiz ausīm nostiprina to ar skoču. Protams, ka viņai pašai pat prātā nenāktu dalīties ar tik pikantiem sīkumiem, taču šis fakts nācis gaismā, pateicoties paparaci, kuriem izdevies to iemūžināt.
 

Reklāma
Reklāma


Liela daļa Džūlijas Robertsas valdzinājuma slēpjas viņas žilbinošajā smaidā. Tā skaistumu palīdz uzturēt zemenes un citroni no pašas dārza, ko viņa izmanto zobu tīrīšanai līdzās ierastajai zobu pastai. 
Tāpat zemenes un citroni lieliski palīdz novērst pigmentācijas plankumus, bet matiem viņa lieto maskas, kas veidotas no pašrocīgi gatavotas majonēzes. Džūlija Robertsa ir pārliecināta, ka matu bieža mazgāšana neveicina to skaistumu – viņa ietur pat divas nedēļas ilgus matu nemazgāšanas pārtraukumus.


Zemenes kā zobus balinošu līdzekli izmanto arī Ketrīna Zeta-Džounsa, bet viņa papildus pievieno vēl sodu. Matu mitrināšanai un barošanai viņa lieto rīcineļļu.

 

Kima Besindžere savu figūru saglabā slaidu, jo restorānos lieto tikai miniatūrus galda piederumus – sīku karotīti, sīku dakšiņu un nazi. Tas dod iespēju aktrisei ēst visu, ko kārojās, taču ļoti nelielās devās, jo ēšana ar lelles cienīgiem galda piederumiem ir lēns un darbietilpīgs process.


Dženifera Lava Hjūita ir atklājusi sev iedarbīgu veidu cīņai ar pumpām. Viņa vakarā precīzi uz iekaisuma rašanās vietas uzliek sīku daudzumu zobu pastas un ir no rīta pumpa pazudusi bez pēdām. Kosmetologi gan šādu metodi neatzīst un brīdina par nevēlamām sekām.
 

Trauslā aģenta 007 draudzene Terija Hetčere seko seno laiku priekšrakstiem un ir pārliecināta, ka in vino veritas. Viņa vīnu lieto ne tikai divas glāzes pirms miega iekšķīgi, bet arī ārīgi – viņa to pievieno vannai.


Madonna, kas ar gadiem savu skaistumu nemaz nezaudē, apgalvo, ka lieli nopelni ir japāņu virtuvei. 
Pēc viņas domām japāņu ēdieni palīdz saglabāt slaidumu, jo sojas produkti, ūdenszāles un citi japāņiem raksturīgie produkti satur lielu daudzumu baktērijas un vitamīnus.

 

Mila Kunisa uzkskata, ka sevis uzturēšana labā formā nav mazbudžeta pasākums. Par galveno zvaigznes skaistuma noslēpumu kļuvis briljantu-dimantu pīlings, kura cena ir sākot no 7 000 dolāru par vienu procedūru.
 


Lai saglabātu slaidu figūru, Penelope Krūza visus ēdienus pārlej ar greipfrūtu sulu, taču nav izslēgts, ka šeit darbojas placebo efekts. Pret matu kopšanu aktrise gan izturas rūpīgāk – viņa pati gatavo masku no mango mīkstuma, kanēļa, kafijas, paipalu olām un kļavu sīrupa. Ar šo masku matos Krūza pavada vismaz stundu.
 


Šarlīze Terona sūdzas par savas ādas hiperjūtīgumu un attīra to tikai ar bērnu losjonu, bet pret lūpu mitrināšanai izmanto nevis higiēnisko lūpu krāsu, bet krēmu ar A vitamīnu.
Pretēji apgalvojumam, ka ik dienu vajadzētu izdzert ne mazāk kā pusotru litru ūdens, Demija Mūra ir pārliecināta, ka tas ir liekā svara cēlonis. Viņa ūdens vietā ēd augļu ledu, tiesa, grūti saprast, ar ko tas atšķiras no šķidruma.


Pamela Andersone ka savu skaistuma noslēpumu plaši reklamē šī sviestu – viņa ar to ieziež visu ķermeni un saka, ka tas ne tikai baro un mitrina ādu, bet arī veicina notievēšanu.

 

Lady Gaga stāsta, ka seju vislabāk mitrina maska no gatava kivi un jogurta.


Bekhemu pāri un Tomu Krūzu vieno ticība attīrošajam maskām no putnu mēsliem. Pirms maskas gatavošanas uz mēsliem iedarbojas ar ultravioletajiem stariem, lai attīrītu tos no bīstamajām baktērijām, pēc tam samaisa ar ūdeni, klijām un slīpētajiem brūnajiem rīsiem. Šādas maskas cena Ņujorkas salonos ir sākot no 150 dolāriem.

 

Keita Midltone iecienījusi bišu indi. Protams, ka hercogiene nepakļauj sevi bišu kodumiem, bet izmanto biškopības produktu izvilkumus, kas uzlabo asins mikrocirkulāciju ādā un paaugstina tās elastību. 


Miks Džegers gan sejas masku pagatavošanai lieku laiku netērē – viņš vienkārši noklāj seju ar biezu melno ikru kārtu.
 

Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro