Raksturīgākās ģērbšanās kļūdas pavasarī un vasarā

Lai arī kādas būtu katra pavasara un vasaras modes tendences, kopējā noskaņa allaž ir vienāda – prieks un vieglums. Tāpēc ģērbšanās kļūdas un stila likumi katrai siltajai sezonai ir visai līdzīgi. Par raksturīgākajām apģērba kombinēšanas kļūdām stāsta stiliste Baiba Grīna. Plašāk par stila kļūdām, kā arī šā pavasara stila „odziņām” eksperte stāstīs šo trešdien, 2. aprīlī, no pulksten 17.00 līdz 19.00 modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” – bezmaksas stila seminārā „Kā izveidot sev piemērotu pavasara garderobi?”.

Turpmāk katra mēneša pirmajā trešdienā apmeklē stila seminārus bez maksas - modes un izlaides centrā Rīga Plaza no plkst. 17.00-19.00. Izmanto iespēju!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Turpmāk katra mēneša pirmajā trešdienā apmeklē stila seminārus bez maksas - modes un izlaides centrā "Rīga Plaza" no plkst. 17.00-19.00. Izmanto iespēju!

 

Šis pavasaris un vasara sev līdzi nes daudzas aktuālas modes idejas – nozīmīgi ir pasteļtoņi, tīras krāsas, kā arī spoži un mirdzoši audumi. Modē ir ieloces, skaras un skariņas, ornamenti un koši raksti, arī apdrukas ar grafiti elementiem, tērpu caurspīdīgums un kas tik vēl ne! Taču neatkarīgi no modes tendencēm pastāv ģērbšanās kļūdas, kurām reizi par visām reizēm ir jāpasaka NĒ. 

 

1. Pārāk smagnēji vai citādi nepiemēroti apavi. Pavasara un vasaras apģērbs parasti ir viegls, noskaņās gaisīgs, un, ja izvēlas smagnējus apavus, tērps kļūst mazāk pamanāms. Arī apaviem jārada viegluma sajūta! „Tāpēc, izvēloties apavus pavasarim un vasarai, ir vērts rūpīgi pārdomāt, vai un kā tie saskanēs ar tavu siltās sezonas garderobi,” teic „Rīga Plaza” bezmaksas stila semināru jeb „Stila 3dienu” stiliste Baiba Grīna. 

 

2. Zeķbikses, kas nevajadzīgi pievērš uzmanību kāju problēmzonām. Rakstainas, puķainas, košas zeķbikses – jā, tās šobrīd ir modē. Izvēloties tādas, slaidu kāju īpašniecēm galvenais uzdevums ir piedomāt pie zeķbikšu un kopējā tēla saskaņošanas, savukārt citām kritiski jānovērtē, kurās vietās uz kājas atradīsies zeķbikšu raksti. Tiem nevajadzētu būt vietās, ko uzskatāt par savu kāju problēmzonām, – ornamenti tām tikai lieki pievērsīs uzmanību, kā arī jāņem vērā, ka raksti un mežģīņu caurumi kājas vizuāli paresnina, to aprises dara apjomīgākas. Tāpat jālūko, lai pie viegla rakstura tērpa, piemēram, pie vasarīgiem svārkiem, nav izvēlētas pārāk biezas, smagnējas zeķbikses.

 

Reklāma
Reklāma

3. Reklāmas, modes tendenču vai emociju iespaidā veikts pirkums, kuram tavā skapī īsti nav vietas. Pirms doties iepirkties, pārdomā, ko īsti tev vajag un vai vispār vajag. Puķaina žakete teorētiski lieliski atbildīs šīs sezonas modei un ikvienai siltajai sezonai, bet... vai tā ir piemērota tavai būtībai? Vai tavā skapī esošās drēbes būs iespējams ar šo žaketi saskaņot? Ja vēlies savā ģērbšanās stilā ieviest ko pilnīgi jaunu, tas nevar būt tikai viens apģērba gabals, tam jābūt pilnam pavasara stila komplektam. Vai tavai jaunajai žaketei ir pieskaņoti svārki, šallīte? Vai ir piemēroti apavi, soma? Rezultātā tava jaunā žakete var iegult plauktā un nekad netikt uzvilkta... 

 

4. Gribi iegādāties ko jaunu, bet nopērc tieši to pašu. Tās ir lielas iepirkšanās lamatas. Pavasaris ir laiks, kad gribas pucēties, uzziedēt līdz ar pirmajiem krāsās piesātinātajiem pavasara ziediem, bet no veikala pārnāc ar gandrīz tādu pašu jaciņu, kādas tavā skapī jau karājas. Esi kritiska un drosmīga! Ja esi pieradusi valkāt tikai noteiktu krāsu drēbes, saņemies un veikalā apstaigā arī tās apģērbu rindas, kas ir pilnīgi citās, tavai garderobei neraksturīgās krāsās. Pielaiko tās! Vai ir kāda, kas piestāvētu tavam esošajam stilam, garderobei un vienlaikus atsvaidzinātu to? Vari sākt ar citas krāsas šallīti vai krekliņu, kas neprasīs lielu finansiālu ieguldījumu, taču nosolies sev, ka tā paša fasona vai krāsas apģērbu, kas skapī jau atrodas, šoreiz vairs nepirksi.

 

Kāds ir optimālais svārku garums? Vai raibas zeķbikses paredzētas tikai tievām kājām? Vai un kā vīram un sievai saskaņot stilu? Kādas ir raksturīgākās ģērbšanās kļūdas dāmām un kādas – kungiem? Par šiem un daudziem citiem tematiem, kā arī par aktuālajām sezonas modes tendencēm ikviens interesents varēs uzzināt no Latvijas labākajiem modes ekspertiem modes un izklaides centra „Rīga Plaza” dāvātajās „Stila 3dienās”. Semināri notiks katra mēneša pirmajā trešdienā un būs bez maksas. Pirmā „Stila 3diena” norisināsies jau 2. aprīlī no pulksten 17.00 līdz 19.00 „Rīga Plaza” 1. stāvā – laukumā pie informācijas centra. Aicināts ikviens interesents, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.