Citāda nagu pieaudzēšanas metode - ar stiklpastu vai zīdu

Ļoti populāri pēdējos gados ir "uzlikt" akrila un gēla nagus, taču ir vēl viena metode, ar kuras palīdzību kvalitatīvi un akurāti var veidot stiprus, noturīgus nagus, kas izskatīsies ļoti dabiski. Tā ir stiklpastas vai zīda pieaudzēšanas metode, ar kuru var veikt arī mākslīgo nagu korekciju.

Strādājot ar stiklpastu un zīdu, esi ļoti uzmanīga, lai gēls vai aktivators neiekļūtu acīs, jo tas ir ļoti bīstami. Foto:www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Strādājot ar stiklpastu un zīdu, esi ļoti uzmanīga, lai gēls vai aktivators neiekļūtu acīs, jo tas ir ļoti bīstami. Foto:www.kasjauns.lv

Kas lācītim vēderā jeb ko nozīmē šī tehnoloģija

Stikplasta tehnoloģiju atklāja skaistumkopšanas speciālisti. Šī metode tika attīstīta kā alternatīva sistēma tiem, kas nevēlas izmantot nagu līmi. Tā kā ir nepieciešams koriģēt mākslīgo nagu bojājumus, parādījās stiklpasta daivas. Tehnoloģija, kurā tiek lietots stiklpasts vai zīds, sastāv no trim pamatsastāvdaļām. Mākslīgo nagu pieaudzēšanas gēls un tā aktivators palīdz nagu kopšanas speciālistam izveidot dabiskus nagus un kārtas uz naga virsmas, kas nodrošina nagu stiprumu un spēcīgu noturību.

Abas tehnoloģijas - stiklpasts un zīds - veido stiprus nagus, līdz ar to katrs var izvēlēties sev piemērotu metodi. Materiāla zīda puse ir lipīga, un to var viegli piestiprināt pie naga. Nagu kopšanas speciālisti iesaka zīda materiālu piestiprināt no kutikulas, virzoties uz naga galu. Stiklpasts ir mazliet noturīgāks par zīdu un neizšķīdīs speciālā gēla iedarbības dēļ, bet zīds izšķīdīs pilnīgi un pēc konsistences kļūs līdzīgs gēlam, līdz ar to izskatīsies dabiski.

Speciālais gēls, kas tiek izmantots šajās tehnoloģijās, ir ķīmiska viela no akrilātu grupas - tas gaisā sacietē. Etilspirta cianoakrilāts ir ķīmiska viela, kas visbiežāk sastopama gēla sastāvā. To izmanto dažādās apstrādes sistēmās - koka, metāla, jo tā ļoti labi nodrošina lipīgumu.

Speciāls aerosols aktivators ir nepieciešams, lai paātrinātu gēla sacietēšanas procesu, jo dabiskā ceļā gēls sacietē tikai pēc 15 minūtēm. Aerosols aktivators jālieto no 30 cm attāluma, citādi āda var tikt kairināta un iespējams iegūt apdegumus, arī gēls var ieplīst, un mākslīgie nagi tiks sabojāti.

Stiklpasta un zīda metodēm nepieciešamie instrumenti

- Siklpasta/zīda loksnes

- Četrstūra pulējamā vīle jeb pulējamā blokvīle

- Higiēniskie vates diski

Reklāma
Reklāma

- Kutikulas eļļa - Pulējamā vīle ar trim dažādām daļām

- Knaibles nagu galu īsināšanai

Noderīgi padomi

- Strādājot ar stiklpastu un zīdu, esi ļoti uzmanīga, lai gēls vai aktivators neiekļūtu acīs, jo tas ir ļoti bīstami. Izmanto speciālu sejas aizsargmasku, lai neieelpotu ķīmiskas vielas un nekairinātu acis.

- Pārliecinies, ka zīda daivas pirms uzlikšanas ir kārtīgi samitrinātas. Citādi nags neizskatīsies dabiski, un zīda daivas būs viegli pamanāmas.

- Liekot zīda daivu apkārt naga malai, atstāj atstarpi. Tā nodrošinās dabisku naga izskatu.

- Nepārspīlē ar pulēšanu, jo viegli var nopulēt visu gēlu un zīda daivas būs redzamas. Nagi izskatīsies neglīti, un būs vajadzīga nagu korekcija.

Un vēl - var jau pats mēģināt veikt šo procedūru, tomēr vislabāk to uzticēt speciālistam.

 

Avots: Rozija Vatsone "Manikīrs un pedikīrs profesionālu rezultātu sasniegšanai" (Jumava).