Kā būt skaistai katrā vecumā. Krāsošanās padomi

Ne tikai 20 gados var eksperimentēt ar grimu un dažādām tā tendencēm, izmēģināt jaunas krāsas un faktūras. Turpmāk es paskaidrošu, kam katrā vecumā būtu jāpievērš uzmanība.

Arī trīsdesmit gados sievietei vēl ir jābūt pietiekami drosmīgai un jāspēlējas ar aktuālajām modes tendencēm!

FOTO: www.moonparlour.lv

Arī trīsdesmit gados sievietei vēl ir jābūt pietiekami drosmīgai un jāspēlējas ar aktuālajām modes tendencēm!

Aktuālo rubriku GATAVOJAMIES BALLEI atbalsta modes & izklaides centrs Rīga Plaza

 

20 + 

Divdesmit gadu vecumā var izmēģināt jebkuru modes tendenci – gan sarežģītu augstākās modes grimu, gan pieticīgu un dabisku. Āda šajā vecumā parasti ir bez plankumiem un ir lielisks pamats dažāda stila meikapiem. Pārbaudi un atklāj, kuras krāsas tev piestāv. Ar konsīleru, vaigu sārtumu un skropstu tušu pietiek, lai divdesmitgadniece izskatītos satriecoši. Arī acu kontūrlīnija izskatās lieliski, ja āda ir veselīga un precīzu līniju iespējams uzvilkt vienkārši. Šajā vecumā ādai vajag pavisam nedaudz dekoratīvās kosmētikas. Lietojot mitrinošu krēmu ar SPF faktoru, āda tiks aizsargāta priekšdienām. Ir ierasts izmantot konsīleru tumšo loku vai plankumu koriģēšanai, tad āda izskatās nevainojami. Parasti tiek izmantots vieglas konsistences tonālais krēms.

 

30 +

Trīsdesmit gados tavs stils jau ir atrasts, tagad to var nedaudz uzlabot. Var pielietot nelielus knifus, ar kuru palīdzību izskatīties svaigāk. Arī trīsdesmit gados sievietei vēl ir jābūt pietiekami drosmīgai un jāspēlējas ar aktuālajām modes tendencēm, lai uzsvērtu savu personību. Vienīgi nevajag izvēlēties maigas un neuzkrītošas krāsas.  Trīsdesmit gadu vecumā grimam ir būtiska nozīme, jo tas noslēpj apsārtumus un nogurušu ādu un to izlīdzina. Noteikti izvēlies divu krāsu tonālo krēmu, tādējādi vienmēr varēsi izveidot savai ādai piemērotāko toni. Kas noteikti ir nepieciešams: konsīlers tumšo loku zem acīm maskēšanai un ēnas savas acu krāsas pretkrāsā, lai izceltu acis. Skropstu tušas un grima uzklāšanas paņēmieni šajā vecumā jau ir kļuvuši par rutīnu. Taču bieži vien tie nav gluži pareizi. Krāsojot skropstas, jāuzmana, lai tiktu nokrāsotas arī mazās skropstiņas acs iekšējā un ārējā kaktiņā. Grimam vienmēr jāizskatās dabiskam, tam jāsaplūst ar ādas toni, tāpēc jāuzmanās, lai neviena pāreja nebūtu redzama. 

Manuprāt, tas ir pilnībā novecojis viedoklis, ka sievietēm pēc četrdesmit ir jābūt īsiem matiem un izlīdzinošam, neuzkrītošam grimam.

40 +

Kas iepriekšējos divdesmit gados tika atzīts par labu esam, šodien jau vairs neder. Acu krēms samazina pirmās krunciņas, un arī kosmetologa apmeklējums palīdzēs izskatīties svaigāk. Mīmikas grumbiņas ir jaukas, jo tās norāda uz cilvēka raksturu un personību. Ir grūti uzvilkt precīzu acu kontūrlīniju, jo acu āda ir nedaudz krunkaina. Labāk acu kontūrlīniju velc no skropstu biezākās vietas un veido smailu acs ārējo kaktiņu. Lai izceltu acis, vienmēr izmanto skropstu atliecēju.

Manuprāt, tas ir pilnībā novecojis viedoklis, ka sievietēm pēc četrdesmit ir jābūt īsiem matiem un izlīdzinošam, neuzkrītošam grimam. Svarīgi ir izvēlēties nosedzošas faktūras dekoratīvās kosmētikas līdzekļus. Tie jāuzklāj plānā kārtiņā, lai āda izskatītos dabiski. Konsīleru klāj tikai tajās vietās, kur āda ir ar plankumiem, pretējā gadījumā krunciņas tiks vēl vairāk izceltas. Acu ēnas un lūpu krāsu vajag izvēlēties izteiksmīgā krāsā, lai panāktu lielāku efektu.

Likums: jo vecāka ir seja, jo maigākam un rūpīgākam jābūt grimam.

50 + 

Reklāma
Reklāma

Piecdesmit gados sieviete ļoti labi zina, kas viņai patīk un kā var panākt vēlamo izskatu. Tomēr sievietes āda mainās. Likums: jo vecāka ir seja, jo maigākam un rūpīgākam jābūt grimam. Acu kontūrlīnija vēl vairāk izcels mīmikas grumbiņas ap acīm, un stingra lūpu kontūrlīnija akcentēs mazās krunciņas ap lūpām. Mans padoms: nekādu asu līniju ap acīm. To pašu var panākt ar tumšu acu ēnu toni, ko izpludina. Grimu klāj tikai daļēji un taupīgi, lai kosmētikas līdzekļi neiegultu krunciņās. Plaša acu skatiena iegūšanai absolūti nepieciešama ir skropstu tuša un atliecējs. Ar vaigu sārtuma palīdzību var lieliski izlīdzināt ādu un piešķirt sejai izteiksmīgumu. Ieteikums krāsu izvēlei – vaigu sārtumam izvēlies svaigas un maigas krāsas. Lielisku veselīgas ādas efektu var panākt ar nedaudz bronzas krāsas pūdera. Lūpām droši vari izvēlēties gan intensīvus, gan maigus toņus, taču atsakies no lūpu krāsām ar mirdzuma efektu. Savukārt lūpu spīdumu var viegli uzklāt, jo tas padara lūpas svaigas un pilnīgas. 

 

Avots: Boriss Entrups "Meikaps 10minūtēs". R.: Zvaigzne ABC


Boriss Entrups ir Vācijā populārākais vizāžists un ekskluzīvais Maybelline modeļu grima mākslinieks. Kā skaistuma eksperts viņš sadarbojas ar daudziem starptautiskiem uzņēmumiem, gatavojot meitenes fotosesijām, TV šoviem un modes skatēm. 

Viņa klienti ir arī prominentas personas, kurām viņš palīdz veidot vizuālo tēlu. 

“Meikaps 10 minūtēs” ir Borisa Entrupa trešā grāmata.

 

50 atšķirīgu grima modeļu tapšana ir izskaidrota soli pa solim, lai ikviena sieviete 10 minūtēs spētu izveidot sev piemērotu meikapu.

 

Grāmatā ir

• detalizēta informācija par meikapa veidošanas galvenajiem paņēmieniem, produktiem un instrumentiem,

• Borisa Entrupa padomi, kā ar savu sejas tipu izskatīties vislabāk.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv