Konsultē speciāliste: kā kopt ādu pēc vasaras

To, ka āda pēc vasaras prasa īpašas rūpes, zinām visas. Tomēr ir dažas skaistumkopšanas nianses, ko nenāk par ļaunu sev atgādināt ik rudeni. Konsultē sejas un ķermeņa estētikas speciāliste Ieva Gulbe.

Kad uz ādu vairākus mēnešus intensīvi iedarbojusies saule, tai nepieciešams daudz mitruma – tas ir pamatlikums sejas kopšanai mājās. Foto portālam mammamuntetiem.lv iesūtījusi Elīze Kulmane-Stūre.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad uz ādu vairākus mēnešus intensīvi iedarbojusies saule, tai nepieciešams daudz mitruma – tas ir pamatlikums sejas kopšanai mājās. Foto portālam mammamuntetiem.lv iesūtījusi Elīze Kulmane-Stūre.

Informācija no portāla www.kasjauns.lv

FOTO: Kad uz ādu vairākus mēnešus intensīvi iedarbojusies saule, tai nepieciešams daudz mitruma – tas ir pamatlikums sejas kopšanai mājās. Foto portālam mammamuntetiem.lv iesūtījusi Elīze Kulmane-Stūre.

 

 

Lietojam skrubi!

Āda pret sauli aizsargājas divējādi – veidojot pigmentu vai sabiezinot raga slāni, tādējādi no bojājumiem nosargājot dziļākos ādas līmeņus. Cenšoties iespējami ilgāk saglabāt iedegumu, sievietes bieži grēko, ādu neskrubējot. Uzkrājas liekās ādas raga slānis, izraisot ādas atūdeņošanos, un tas savukārt veicina ādas novecošanos. Bieži vien, raga slānim sabiezējot, sievietes priecājas, ka seja kļuvusi gludāka un nav pūtīšu, taču septembrī problēmas atgriežas, jo biezā, uzsauļotā ādas raga kārta ir nojaukusi dabiskos fizioloģiskos procesus un rodas iekaisumi. Tāpēc septembris un oktobris ir ādas glābšanas – SOS terapijas – mēnesis. Lai samazinātu hiperpigmentāciju, noder pīlingi, speciālas aplikācijas vai aplikāciju kurss, kad ar kosmētiskajiem līdzekļiem šķeļ un samazina hiperpigmentāciju. Iespējams, būs nepieciešama intensīvāka procedūra – lāzerterapija, kas tieši vērsta uz pigmentu skaldīšanu un likvidēšanu. Lai atbrīvotos no sabiezējušā ādas raga slāņa, kosmētiskie kabineti piedāvā mikrodermabrāziju, ultraskaņas pīlingu, bioloģiskos vai ķīmiskos pīlingus.

Ja āda nav ļoti plāna un jutīga, labi noder maskas, kas satur mālus, jo tās ir gan atindējošas, gan bagātīgas ar mikroelementiem, gan stimulējošas.

Reklāma
Reklāma

Mitrināšana un sejas maskas

Kad uz ādu vairākus mēnešus intensīvi iedarbojusies saule, tai nepieciešams daudz mitruma – tas ir pamatlikums sejas kopšanai mājās. Tomēr sieviete pati nevar objektīvi novērtēt, kādas procedūras viņai būtu jāveic un kāds ir ādas stāvoklis, tāpēc septembrī ieteicams doties uz kosmētisko kabinetu, lai speciālists, aplūkojot ādas virskārtu, novērtētu tās stāvokli – biezumu, blīvumu, līdzenumu, pigmentāciju, toņa vienmērīgumu – un atkarībā no tā ieteiktu un sastādītu vēlamo ādas atjaunošanas plānu. Kādas procedūras tiks veiktas, atkarīgs no tā, cik ļoti āda tikusi saulē sabojāta: cik ilgi un bieži sieviete uzturējusies saulē, kāds ir ādas fototips, un vai ir lietoti saules aizsargfiltri. Mājas apstākļos ādu vēlams regulāri skrubēt un klāt intensīvi mitrinošas maskas. “Ja āda nav ļoti plāna un jutīga, labi noder maskas, kas satur mālus, jo tās ir gan atindējošas, gan bagātīgas ar mikroelementiem, gan stimulējošas,” iesaka Ieva Gulbe. Vadoties pēc epidermas (ādas virsējā kārta) atjaunošanās cikla, kas ilgst četras nedēļas, skrubis jālieto nedēļā reizi, minimums – četrās nedēļās reizi. Pēc skrubēšanas jābūt patīkamai svaiguma sajūtai, āda nedrīkst tikt sakairināta. Jā, tā var būt silta un rozā tonī, bet šai reakcijai jāpāriet 30–60 minūšu laikā, pēc tam velkošai sajūtai nevajadzētu būt. Vēl jāatceras, ka ādu pēc skrubēšanas nekad nedrīkst atstāt kailu. Vislabāk tai uzklāt masku un pēc maskas nomazgāšanas – krēmu, bet, ja maskas nav pa rokai, var iztikt arī ar krēmu. Lai kopšana būtu intensīvāka, var klāt mitrinošu, stimulējošu serumu un pēc tam, kad tas iesūcies, krēmu. Ja āda ir ļoti taukaina un krēmu likt negribas, pietiek ar serumu. 

 

Avots: žurnāls OK

www.kasjauns.lv