Kas jāņem vērā, iegādājoties jaunu nagu laku

Nagu laku dažādība veikalos ir ļoti plaša, taču, kā izvēlēties to, ko meklējam? Kā pareizi nopirkt laku, lai tā nekaitētu mūsu nagiem un izskatītos labi? Lūk, daži padomi no nagu kopšanas speciālistiem.

Nagu stāvoklis var būt dažāds, tomēr labi zinām, ka pēc jebkuras lakas uzklāšanas nagu izskats manāmi uzlabojas.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Nagu stāvoklis var būt dažāds, tomēr labi zinām, ka pēc jebkuras lakas uzklāšanas nagu izskats manāmi uzlabojas.

 

Lai nagi būtu sakopti un glīti, dodamies pie nagu kopšanas speciālista vai arī nagu apkopi veicam mājās pašu spēkiem. Nagu stāvoklis var būt dažāds, tomēr labi zinām, ka pēc jebkuras lakas uzklāšanas nagu izskats manāmi uzlabojas. Nagu plātnīte un nags izskatās ļoti glīti un akurāti.

nagu kopšanas speciālisti brīdina, ka cena nav nagu lakas kvalitātes svarīgākais rādītājs

Mūsdienu nagu kopšanas industrija piedāvā ļoti plašu nagu asortimentu. nagu laku toņu izvēle ir pārsteidzoša. Mārketinga kompānijas ļoti aktīvi un veiksmīgi strādā ar mērķauditoriju, līdz ar to tiek stimulēts pārdošanas process un nagu laku cenas arī pieaug. dažas lakas tiešām ir daudz kvalitatīvākas nekā citas, bet nagu kopšanas speciālisti brīdina, ka cena nav nagu lakas kvalitātes svarīgākais rādītājs.

Nagu laku mārketinga politika bieži nebalstās uz nagu lakas sastāvā esošajiem dabiskajiem vitamīniem un minerālvielām, jo dabiskie produkti neiedarbojas pietiekami efektīvi uz naga atmirušo šūnu slāni.

Nagu kopšanas meistari pirms pirkšanas iesaka pārbaudīt lakas sastāvu

Izvēloties nagu laku, daudzi atzīst, ka visbiežāk izvēli nosaka lakas tonis vai nagu lakas otiņa. Nagu kopšanas meistari pirms pirkšanas iesaka pārbaudīt lakas sastāvu. Viens no ieteikumiem ir pievērst uzmanību tās biezumam - ļoti biezu laku ātri izlietosiet. Biezas konsistences nagu lakas ir sastopamas arī plaši pazīstamām firmām. Mazas sudraba bumbiņas flakonā palīdz saglabāt nagu laku šķidru, un līdz ar to tā nesabiezē.

Nagu lakas tonis tiek panākts ar dažādām vielām: nitrocelulozi, supensijas reaģentiem, pigmentiem, plastifikatoriem, šķīdinātājiem utt.

Nitruceluloze uzlabo nagu lakas sastāvu, veidojot cietu, spīdīgu klājumu. Plastifikatori piešķir elastību, uzlabo krāsas noturību, pieļauj locīšanu. Formaldehīda sveķi uzlabo lipšanas spējas un padara klājumu stingrāku. Tomēr šie sveķi mēdz izraisīt alerģisku reakciju.

Reklāma
Reklāma

Pamatīgi sakratot nagu lakas flakonu, tur veidojas gaisa burbuļi, kas nelabvēlīgi ietekmē nagu lakas sastāvu. Tāpēc nagu kopšanas speciālisti iesaka flakonu paripināt plaukstās, lai aktivizētu bumbiņas, kas efektīvi samaisīs šo izstrādājumu. nagu lakas kārtas ieteicams klāt bez steigas, ievērojot pauzes. Paātrināta kārtu uzklāšana sabojās lakas gludumu. Pārliecinies, ka viena lakas kārta ir nožuvusi, un tikai tad ķeries pie nākamās!.

Rezumējot:

- nepērc pārāk biezu nagu laku

- papēti tās sastāvu

- noskaidro, vai flakonā atrodas sudraba bumbiņas, kas palīdzēs saglabāt laku šķidru

- kvalitatīvas nagu lakas maksā dārgāk, bet ne vienmēr cena ir galvenais kvalitātes kritērijs

 

Materiāls tapis, izmantojot Rozijas Vatsones grāmatā "Manikīrs un pedikīrs profesionālu rezultātu sasniegšanai" ("Jumava") publicēto informāciju.