Iespējams, vissaudzīgākā metode liekā apmatojuma likvidēšanai

Liekais apmatojums dara raizes daudzām sievietēm un arī vīriešiem. Kā to vislabāk un saudzīgāk likvidēt mājas apstākļos? Konsultē "Venuslat" kosmētiķe Ineta Krjučkova.

Cukura pastas pagatavošanai būs nepieciešams arī citrons.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cukura pastas pagatavošanai būs nepieciešams arī citrons.

 

Kosmētiķe stingri iesaka - skūt matiņus nevajag, tie ataug ātri, ir asi un rupji. To var darīt ar epilatoru, bet, ilgstoši epilējot, matiņi zaudē virzienu, tie aug stāvus uz augšu. Bet, ja patīk un ir labi, tā var darīt. Samērā ērti var tikt galā ar veikalā nopērkamajiem vaskiem, bet šis paņēmiens neder, ja ir augsts sāpju slieksnis vai ir ļoti jūtīga āda. Tad labāk to veikt kosmētiskajā kabinetā vai palūgt, lai to izdara kāds tuvs cilvēks.

Ādai vissaudzīgākā metode ir vaksācija ar cukura pastu, tā ir gadu tūkstošiem veca Austrumu tautu pārbaudīta metode, min kosmētiķe.

Pēc jebkuras apmatojuma likvidēšanas procedūras noteikti ādai jāuzliek kaut kas nomierinošs - alvejas sula, atvēsinoša želeja vai krēms.

Cukura pastas recepte:

- Ņem 10 ēdamkarotes cukura

- 1 ēdamkaroti ūdens

- sulu no puscitrona

Viss jāsamaisa, jāliek uz uguns ūdens peldē un maisot jākarsē, kamēr izveidojas zeltaini brūna masa. Atdzesē līdz tādai temperatūrai, kad to var likt uz ādas - lai nededzina, jo katram jutība ir atšķirīga. Klāj pastu uz matiņiem. Atšķirībā no vaska, šo liek vispirms pret matiņu augšanas virzienu, tad vēlreiz ar lāpstiņu klāj matiņu augšanas virzienā.

Kad masa sacietē, rauj nost pretēji matiņu augšanas virzienam. Ja nav koka lāpstiņas, der arī zupas karotes rokturis. Šis paņēmiens der nelielām zonām - zodam, padusēm, bikini, virslūpai.

Reklāma
Reklāma

Kājām:

- Ņem pusglāzi cukura

- 1 ēdamkaroti medus

- 1 citrona sulu

Visu uzsilda ūdens peldē, tāpat kā iepriekš. Uzklājot pastu, tai virsū liek plāna auduma strēmeles. Kad pasta sacietē, rauj nost, tāpat kā ar vaska strēmelēm.

Vecs paņēmiens spalviņu likvidēšanai uz kājām

Ūdeņraža pārskābi (5-10%) vairākkārt uzklāj matiņiem. Tie izžūst un nokrīt. Ņem vērā, ka visiem šis paņēmiens neder, - tas atkarīgs no matiņu stipruma. Pēc šīs procedūras rūpīgi nomazgā kājas tekošā ūdenī un iezied ar krēmu, jo skābe žāvē arī ādu.

Šo paņēmienu noteikti nedrīkst izmantot, ja ir jutīga āda, jo skābe var izraisīt kairinājumu un radīt iekaisumu.

Ieteikumi no žurnāla 100 labi padomi