Piena sūkalas — lielisks produkts skaistumkopšanā

SIA "Cita lieta" pagājušā gada nogalē aktīvi sākusi pircējiem piedāvāt jaunu ķermeņa kopšanas produktu sēriju "PIEN dairy spa". Produktu galvenā un vērtīgākā sastāvdaļa piena sūkalas, kas tiek iepriktas Latvijas piena pārstrādes uzņēmumā "Elpa", atbalstot vietējos ražotājus un piensaimniekus. Tomēr ir svarīgi zināt, kādēļ sūkalas ir tik vērtīgas un ļoti noderīgas ķermeņa skaistumkopšanā.

Salīdzinoši nesen zinātnieki vēlreiz apstiprināja galveno piena un piena produktu aktīvo sastāvdaļu — piena sūkalas (piena suliņas), drīz pēc tam arī kosmetologi tās atzina par iedarbīgu sejas un ķermeņa kopšanas līdzekli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Salīdzinoši nesen zinātnieki vēlreiz apstiprināja galveno piena un piena produktu aktīvo sastāvdaļu — piena sūkalas (piena suliņas), drīz pēc tam arī kosmetologi tās atzina par iedarbīgu sejas un ķermeņa kopšanas līdzekli.

Salīdzinoši nesen zinātnieki vēlreiz apstiprināja galveno piena un piena produktu aktīvo sastāvdaļu — piena sūkalas (piena suliņas), drīz pēc tam arī kosmetologi tās atzina par iedarbīgu sejas un ķermeņa kopšanas līdzekli. Piena sūkalu augstā bioloģiskā aktivitāte un unikālais sastāvs padara tās par svarīgu elementu pretnovecošanas un anticelulīta programmās. Pašlaik piena sūkalu popularitāte kā kosmētikas līdzekļu sastāvdaļai nepārtraukti aug, to unikālās īpašības apstiprina arī visi jaunākie pētījumi.

 

Piena sūkalu labās īpašības

Neseni pētījumi pierādījuši, ka piena sūkalu sastāvā atrodams liels daudzums bioloģiski aktīvu vielu, galvenokārt olbaltumvielu izcelsmes. Govs piena sūkalas, kas rodas pienskābās rūgšanas procesā, ir sarežģīts apmēram 200 bioloģiski aktīvu vielu komplekss, kurš nepieciešams cilvēka organismam. Sūkalu sastāvā ietilpst organiskās skābes; olbaltumvielas, tostarp arī fermenti; pilns neaizstājamo aminoskābju spektrs; B, E, C, PP grupas vitamīni; beta-karotīns; polisaharīdi; minerālsāļi u.c. Visas šīs sastāvdaļas apvienotas cilvēka organismam ideāli piemērotā produktā, tādēļ sūkalas ir ne tikai vērtīgs pārtikas produkts, bet arī barojošs līdzeklis ādai un matiem. Piena sūkalas atjauno un aktīvi mitrina ādu, stabilizē tās skābju aizsargslāni.

Piena sūkalām piemīt efektīva, zinātniski pierādīta barojoša, atjaunojoša un antioksidējoša iedarbība, kas tās padara par unikālu kosmētikas līdzekli!

Galvenās olbaltumvielas piena sūkalu sastāvā ir: laktoglobulīni un laktalbumīni, govs seruma albumīns un imunoglobulīni. Šo olbaltumvielu sastāvā atklātas vairāk nekā 20 aminoskābes, tostarp arī tādas, kam ir atveseļojoša ietekme uz ādu un matiem. No piena sūkalām ir izdalīti vairāki peptīdi un polipeptīdi. Tie ir augšanas faktori, kas stimulē epitēlija šūnu un fibroblastu dalīšanos, un līdz ar to palīdz ilgāk saglabāt jaunību. Tieši šīs vielas ir atbildīgas par piena sūkalu atjaunojošo iedarbību.
Tauku saturs piena sūkalās nepārsniedz 2%. Piena sūkalas ir bagātas ar dažādiem mikroelementiem (dzelzs, kālijs un nātrijs, kalcijs, magnijs, cinks un fosfors), kā arī vitamīniem (vitamīni B1, B2, B6, B12, biotīns, folijskābe, vitamīni C, K, E un H). Šīs sastāvdaļas stiprina organisma aizsargspējas, rada atslābinošu efektu un regulē asinsriti.
Piena sūkalas satur arī antibakteriālas vielas — lizocīmu, laktoferīnu un laktoperoksidāzi.
Piena imūnmodulējošās īpašības ir pazīstamas jau sen. Tā, piemēram, mātes piens nodrošina nepieciešamo aizsardzību jaundzimušajam, jo paša mazuļa imūnsistēma vēl nav izveidojusies.

Reklāma
Reklāma


SECINĀJUMI:
Piena sūkalas noder ne tikai mūsu organisma veselības saglabāšanai, tās atstāj arī labvēlīgu iespaidu uz ādu, matiem un nagiem:
1. Atklāti augšanas faktori — mazmolekulāras olbaltumvielas ar augstu bioloģisko aktivitāti, kas regulē šūnu augšanas un atjaunošanās procesus. Fibroblastu augšanas faktoriem ir liela nozīme brūču un iekaisumu dzīšanā, tie stimulē arī kolagēna sintēzi.
2. Piemīt antioksidējoša iedarbība, kas aizkavē novecošanas procesus.
3. Stabilizē ādas skābju aizsargslāni.
4. Aktīvi mitrina un mīkstina ādu un matus.
5. Mazina ādas niezi, veicina psoriāzes, ekzēmas un sēnītes ārstēšanu.
6. Piemīt antibakteriāla iedarbība, sūkalās ietilpstošais lizīns kavē vīrusu attīstību, to izmanto herpes vīrusu ārstēšanā.
7. Fenilalanīns un treonīns stimulē kolagēna veidošanos.
8. Veicina matu un nagu augšanu, stiprina matus, stimulē vielmaiņu galvas ādā un matu saknēs. Piemīt mitrinoša, atdzīvinoša un atjaunojoša iedarbība.
9. Peldei vannā, kam pievienotas piena sūkalas, piemīt nomierinoša, atslābinoša un ādu mīkstinoša iedarbība. To iesaka ekzēmas, dermatozes, kāju un nagu sēnītes ārstēšanai.

 

Piena sūkalām piemīt efektīva, zinātniski pierādīta barojoša, atjaunojoša un antioksidējoša iedarbība, kas tās padara par unikālu kosmētikas līdzekli! Piena sūkalas — nepārspējama dabas dāvana mūsu veselībai un skaistumam!


Pašlaik pieejami PIEN dairy spa produkti:
Pien- dairy spa- HANDS- roku ziepes
Pien- dairy spa- SHOWER- dušas ziepes
Pien- dairy spa- INTIM- ķermeņa intīmo zonu dabiskai kopšanai
Pien- dairy spa- BATH- vannas pelde (vannas putas)


Ieskaties: www.pienspa.lv