Aukstumpumpas? Izžāvējiet tās!

Cilvēka lūpu āda ir ārkārtīgi plāna — to veido tikai 3 līdz 5 šūnu slāņi, savukārt sejas ādu veido līdz pat 16 šūnu slāņi. Lūpu āda nav apgādāta ar sviedru vai tauku dziedzeriem, kas citas ādas daļas pārklāj ar hidrolipīdu kārtiņu, tā saglabājot ādu gludu, iznīcinot patogēnus un regulējot termisko līdzsvaru ādā. Līdz ar to lūpas ir ideāli piemērota vieta herpes vīrusiem. Tiem ir raksturīga tieksme izmantot šo situāciju un izplatīties šķidrumā, kas veidojas izsitumos.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Slēptais ienaidnieks – aukstumpumpas
Tās vienmēr uzrodas visnepiemērotākajā brīdī. Stresa apstākļos, brīvdienās vai kad jau tāpat jūtamies noguruši vai slimi. Herpes vīruss jau kopš bērnu dienām atrodams gandrīz ikviena cilvēka organismā, jo tā pārnēsāšana ir ārkārtīgi vienkārša. Pietiek pat ar neilgu kontaktu ar inficētu personu, piemēram, saskūpstoties, lai izplatītos izsitumos esošais šķidrums, kas satur ļoti daudz vīrusu. Ja reiz gadījies inficēties, tad cilvēks kļūst par vīrusa nēsātāju visu mūžu. Vīrusi noslēpjas nervu šūnu savienojuma vietās deniņu rajonā un gaida savu laiku. Līdz pirmajam slimības uzliesmojumam tie nav pamanāmi. Taču, kad sākat sajust tirpšanu, dedzināšanu vai niezi, draud briesmas.


Raugieties, lai Silicea lūpu herpes gels vienmēr būtu jums līdzi!
Vīrusa nēsātāji ir aptuveni 90 procenti cilvēku, un vairums no viņiem kādreiz arī saslimst. Ja ciešat no aukstumpumpām, jums vienmēr jātur pa rokai lūpām paredzētais Silicea lūpu herpes gels. Jo ātrāk sāksiet rīkoties pēc pirmo simptomu pamanīšanas, jo labākas būs jūsu izredzes uzlabot pašsajūtu. Novēršanas mērķis ir nevis nomākt vīrusus, bet traucēt tos tieši rašanās vietā, proti, izsitumos esošajā šķidrumā. Tieši tur efektivitāti apliecina Silicea lūpu herpes gels. Ja silīcijskābi uzklāj uz skartajām ādas vietām, tā saista šķidrumu. Izsitumi izžūst, mazinās tūska, dedzināšana, nieze un tirpšana izzūd jau stundas laikā.

Kā izvairīties no aukstumpumpām? Vai no vīrusu pārnēsāšanas?
• Veselīgs dzīvesveids ar sabalansētu uzturu, fizisko slodzi un pietiekamu miegu stiprina organisma aizsargsistēmu.
• Uzturoties spilgtā saulē, izmantojiet aizsargkrēmu ar augstu aizsardzības faktoru.
• Lūpu herpes infekcija ir lipīga un vīrusu pārnēsāšana var notikt ļoti viegli. Neberzējiet izsitumus un neļaujiet citiem lietot sadzīves priekšmetus, kas bijuši kontaktā ar jūsu lūpām.
• Izvairieties no zīdaiņu un mazu bērnu skūpstīšanas vai no cieša kontakta ar viņiem, kad jums ir herpes vīrusa uzliesmojums.

Vīrusa nēsātāji ir aptuveni 90 procenti cilvēku, un vairums no viņiem kādreiz arī saslimst. Ja ciešat no aukstumpumpām.

Neaizvietojamais silīcijs
Silicea lūpu herpes gela sastāvā ir silīcijskābe. Kāpēc? Silīcijs ir otrs izplatītākais ķīmiskais elements uz Zemes. Dabā silīcijs nekad nav sastopams tīrā veidā, bet gan vienmēr kombinācijā ar skābekli silīcija dioksīda veidā. Tā kombināciju ar ūdeni dēvē par silīcijskābi. Dabā tā sastopama it visur, kur vien svarīga izturība, elastība un lokanība. Tā atrodama pat sīkākajos jūras organismos, proti, kramalģēs, kas okeānā dzīvoja jau pirms 80 miljoniem gadu. Silīcija dioksīdu un silīcijskābi īpašu padara tā izteiktā saistīšanas spēja. Silīcijskābei, lietojot to lielā koncentrācijā mikroskopisku daļiņu veidā un šķidrā formā, lielā mērā piemīt līdzīgas iezīmes. Šādā formā tā ļoti aktīvi saista citas vielas. Interesanti, ka neviena cita viela nespēj saistīt ūdeni, kura daudzums 300 reižu pārsniedz pašas vielas masu. Pozitīvs ūdens līdzsvars nodrošina to, ka šūnas tiek apgādātas ar pietiekamu barības vielu daudzumu, un tas palīdz saglabāt saistaudu un asinsvadu elastīgumu. Tādējādi tiek nostiprināti saistaudi, jo silīcijskābe sekmē pozitīva ūdens līdzsvara panākšanu saistaudos un nodrošina teicami kontrolētu barības vielu piegādi ādas šūnām. Tā piedalās saistaudu šķiedru kolagēna un elastīna veidošanā, tādā veidā palīdzot iegūt stingru ādu un stiprus matus un nagus. Ārkārtējā spēja saistīties attiecas arī uz strutām, patogēniem un toksīniem.

Dabā silīcijs nekad nav sastopams tīrā veidā, bet gan vienmēr kombinācijā ar skābekli silīcija dioksīda veidā. Tā kombināciju ar ūdeni dēvē par silīcijskābi. Dabā tā sastopama it visur, kur vien svarīga izturība, elastība un lokanība.

Reklāma
Reklāma

Lietojot ārīgi, silīcijskābes gels ātri novērš ādas kairinājumu, piemēram, saules apdeguma vai nelielu savainojumu gadījumā. Pozitīvs blakusefekts ir tas, ka izteiktā saistīšanas spēja dabiskā veidā pasargā no tālāka iekaisuma vai ādas kairinājuma procesa, jo tiek saistītas savainojuma vietā izveidojušās strutas. Silīcijs uzlabo ādas spēju saistīt ūdeni un pozitīvi ietekmē ādas vielmaiņu.
Slicijs atkarībā no vielas koncentrācijas konkretā produktā spēj gan saistīt šķidrumu (lūpu herpes gels), gan  palīdz veidot saistaudus un veicina matu un nagu augšanu (silicija balzams matiem, nagem, ādai) gan izvada patogēnās bakētijas organisma pie enterovīrusa saslimšanām (Silicija kuņģa zarnu trakta gels). Saistībā ar silīcija deficītu cilvēkiem var rasties ādas nieze, matu izkrišana, sūdzības par mugurkaula diskiem un novājināta imūnsistēma. Kosmētikas nozarē silīciju sekmīgi lieto tā dēvētās problemātiskās ādas ārstēšanai, kā arī kopjot ļoti sausu novecot sākušu ādu ar krunciņām. Ja saistaudu šūnām trūkst silīcija, tās ir vājas, neelastīgas un nestabilas.



VIDEO PAR SILICIJU SKATIES ŠEIT!

Ieskaties: www.silicea.com