Kā mazināt strijas un dažādas rētas?

Striju veidošanās un to ir aktuāls jautājums teju ikvienai sievietei. Savukārt no dažādu traumu radītām rētām nav pasargāts neviens.

FOTO: Arturs Šulcs

Par rētām sauc ādas vai zemādas audu plīsumus, kuri ir izveidojušies traumatisku vai fizioloģiski patoloģisku procesu rezultātā. Rētu var saukt par saistaudu ielāpu, kas aizstāj bojā gājušos audus. Jāņem vērā, ka rētaudu veidošanās ietilpst dabiskajā dzīšanas procesā, kas notiek pēcoperāciju periodā. Jo lielāks ādas bojājums, jo ilgāks laiks vajadzīgs lai to sadziedētu un lielāka iespēja, ka paliks pamanāma rēta. Jaunie audi (rētaudi) ir daudz vājāki, mazāk elastīgi, ar mazāku asinsvadu skaitu un zināmā mērā vairāk pigmentēti nekā sākotnējie audi. Bez tam tie var cilvēkam radīt estētisku un funkcionālu diskomfortu. Savukārt, strijas, kas arī zināmā mērā ir rētas, rodas, plīstot ādas elastīgajām šķiedrām. Ādai izstiepjoties, mazāk elastīgās šķiedras plīst, kā sekas ir tā saucamās strijas. Sākumā strija ir sārta, tad sarkana un beigās – balta. Strijas veidojas, jo epiderma kļūst plāna un plakana, dermā veidojas atrofiski rajoni, kolagēnās šķiedras, kas atbild par ādas tvirtumu, pagarinās, sadalās fragmentos un izzūd no dermas, izjaucot dabīgo ādas struktūru. Strijas biežākās veidojas uz vēdera priekšējās, sānu sienas; gurniem, krūtīm, roku augšdelmiem, kāju augšstilbos – vietās, kas visvairāk reaģē uz svara izmaiņām.

Palīgs cīņai ar rētām
Lai mazinātu rētas, ir svarīgi izvēlēties labākos līdzekļus. Viens no tādiem ir CICATRIX®, kas samazina hipertrofētas rētas, svaigas un vecas rētas, apdegumu un piņņu sekas, strijas un keloīdus. CICATRIX® paātrina rētu dzīšanu, nodrošina pareizu ādas epitelizāciju un veicina tās atjaunošanos.
Ar ko tas skaidrojams? CICATRIX® aktīvās sastāvdaļas ir Centella asiatica un Pinus sylvestris. Centella asiatica veicina, aizsargā un paātrina rētu dzīšanu. No vienas puses, tā darbojas, palīdzot kologēnam uzsūkt un fiksēt divas aminoskābes – alanīnu un prolīnu, kas ir struktūrproteīnu biosintēzes pamatā, tādējādi stimulējot audu granulāciju. No otras puses, tā atvieglo rētu pareizu epitelizāciju, stimulējot glikozamīnoglikānu biosintēzi un veicinot amorfās matricas atjaunošanos. Centella asiatica un Pinus sylvestris – divu dabisku sastāvdaļu kombinēta iedarbība, kuras bez tam ir pastiprinātas ar molekulārās aktivēšanas metodi, padara CICATRIX® tik iedarbīgu un dod iespēju redzēt rezultātus jau pēc trim nedēļām.

 

Pareiza krēma uzklāšana

Reklāma
Reklāma


Pētījums
Tika veikts pētījums, lai pieradītu CICATRIX® krēma efektivitāti un panesamību pacientiem ar keloīdām rētām. CICATRIX® krēmu izmēģināja 126 pacienti. Eksperimenta gaitā visi pacienti tika apmācīti veikt pareizu masāžu. Pacientiem tika paradīts, kā veikt preparāta uzklāšanu, kas ir īpaši svarīgi, jo nepietiek tikai ar preparāta virspusēju uzklāšanu, jo tikai uzklāšana nenodrošina stāvokļa uzlabošanos. Pētījuma rezultāti liecina, ka CICATRIX® krēms ir preparāts ar spožu pielietojumu nākotnē, jo tas ietekmē keloido un hipertrofisko rētu gala iznākumu. Lai uzlabotu krēma ietekmi, cik vien iespējams, ieteicams uzklāt CICATRIX® krēmu, izmantojot masāžas kustības, jo tas paātrina neelastīgo rētaudu škiedru stipruma mazināšanos un ierobežo kapilāru sintēzi. Tāpat piemerota ir CICATRIX® krēma lietošana kombinācijā ar citiem, piemēram, mikrodermabrāziju, biostimulējoša lāzera pielietošanu un kortikosteroīdu lietošanu tieši bojājuma vietā.