Vai dzīvesveids ietekmē ādu un tās novecošanos?

Mūsu dzīvesveidam un ikdienas režīmam, kā arī dažādiem ieradumiem, piemēram, smēķēšanai, ir nozīme, un tas viss ietekmē ādas veselību. Veselīgs, aktīvs dzīvesveids palīdz ādai izskatīties vislabāk un būt „labā formā” – jaunai un veselīgai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzdzīve, skrejošs ritms, stress un ātras uzkodas – kaitē visam organismam un arī ādai. Kaitēt ādai var arī neprasmīgi un neatbilstoši vecumam lietota kosmētika. Svarīgs ir katrs sīkums – labs miegs, nesteidzīga ēšana, veselīgs, dabīgs uzturs. 3 vissvarīgākās lietas, kas ietekmē mūsu ādu ir dzīvesveids, uzturs un ādas kopšanas ieradumi. Stress, miegs, smēķēšana un saule – tie ir četri svarīgākie dzīvesveida faktori, kas ietekmē mūsu ādu.

Iemācieties relaksēties un atpūsties, jo stress un pārslodze var „atspēlēties” uz vispārējo ādas veselību un pasliktināt ādas stāvokli. Savukārt, smēķēšana, kas izraisa ādas kapilāru sašaurināšanos negatīvi ietekmē mikrocirkulāciju un samazina ādas apgādi ar skābekli un rezultātā palēnina ādas dabiskos atjaunošanās procesus.

Ultravioletais starojums nodara vislielāko postu ādai. Ja āda nav pietiekami aizsargāta, brīvie radikāļi, kas veidojas UV starojuma ietekmē, sagrauj kolagēna šķiedras un plānā āda zaudē atbalstu. Tādēļ, raugieties, lai āda vienmēr būtu aizsargāta no saules visa gada garumā, lietojot mitinātāju, kas satur UV staru filtrus (SPF – sun protection factor), lai kādi būtu laika apstākļi. Lietojiet RoC Hydra+ Bio Active mitrinošo sejas krēmu normālai vai kombinētai vai sausai ādai ar SPF15. Pārmērīga sauļošanās solārijos un sautēšanās sausajās pirtīs, ādai nodara ļaunumu – āda zaudē mitrumu. Ja pēc tam āda netiek attiecīgi kopta, tā pamazām zaudē tvirtumu. Pēc šīm procedūrām noteikti jālieto mitrinošs, saudzējošs krēms, piemēram, Lierac Hydra-Chrono Baume Intense mitrinošais balzāms dehidratētai ādai.

Arī uzturs, kas ietekmē ādu no iekšpuses, ir svarīgs ādas izskatam. Tādēļ, pārliecinieties, ka ikdienā uzturā lietojat ēdienu, kas pietiekamā daudzumā satur taukskābes, proteīnus un vitamīnus, jo neveselīgs un nesabalansēts uzturs izraisa neveselīgu ādas izskatu. Neaizmirstiet dienā izdzert vismaz astoņas glāzes ūdens, lai uzturētu ādas mitruma līmeni un tās izskatu lielisku.

 

Pārliecinieties, ka ikdienā uzturā lietojat ēdienu, kas pietiekamā daudzumā satur taukskābes, proteīnus un vitamīnus, jo neveselīgs un nesabalansēts uzturs izraisa neveselīgu ādas izskatu.


Ādas novecošanas procesu iespaido cilvēka izturēšanās pret savu veselību un ādas kopšanu. Ādas kopšanas ieradumi ir svarīgi veselīga, laba un jaunavīga ādas izskata nodrošināšanā. Atcerieties, ka visiem neder viens un tas pats. Sausa āda, taukaina āda, jutīga āda? Rezultāti būs vislabākie, ja izvēlēsieties produktus, kas piemēroti tieši jūsu specifiskajam ādas tipam. Ar gadiem ādas stāvoklis mainās, tādēļ regulāri pārliecinieties vai jūs vēl joprojām lietojiet līdzekli, kas ir vislabākais Jūsu ādai! Gadiem ejot ādas kopšanai jāizmanto atbilstoši krēmi, kas jāizvēlas mērķtiecīgi, lai attālinātu ādas novecošanos, kā arī neļautu tai priekšlaicīgi novecot. Cīņai ar šīm ādas novecošanās pazīmēm ādas kopšanā jāizmanto atbilstoši krēmi. Jāizvēlas tādi, kas samazina elastīna un kolagēna izzušanu, jo krunciņas rodas tad, kad ādā sāk izzust elastīns un kolagēns. Tādas vielas kā retinoīdi, antioksidanti, īpaši vitamīns C, krēmu sastāvos ir tās, kas radīs gaidīto efektu, jo lokāli lietojot palīdz novērst sīkās krunciņas un grumbiņas un tumšos pigmentu plankumus RoC Wrinkle Correxion mitrinošs krēms pret grumbām apvieno ikdienas mitrinošu kopšanu ar jaunu modernu tehnoloģiju, 3 augsta klases molekulas (hialuronskābi, retinolu un biopeptīdu), lai cīnītos pret grumbu veidojošiem mehānismiem un tās pieveiktu jau pašā aizsākumā.

Saule vai sniegs, centrālā apkure vai stiprs vējš – jums vajadzētu mainīt vai pielāgot savus ādas kopšanas ieradumus un līdzekļus atkarībā no sezonālām izmaiņām.

Reklāma
Reklāma

Pievērsiet uzmanību, lai krēmos būtu iekļauti arī tādi vitamīni kā A, B, E
Vitamīns A – palīdz ādai atjaunoties, darbojas kā antioksidants un palīdz samazināt krunciņas un grumbiņas.
Vitamīns B – palīdz uzlabot ādas tvirtumu.
Vitamīns E – var palīdzēt mazināt ādas iekaisumu un lietojot lokāli uzlabo ādas gludumu.

Grumbas ir ādas novecošanas pazīmes. Tās ir sejas muskuļu kustību rezultāts. Tie
ir mūsu emocionālie pārdzīvojumi un pieradums, kas iezīmē sejā tik nepatīkamās
pēdas. Grumbas rodas no pastiprinātas muskuļu slodzes un pastāvīgām darbībām.
Tā ieguļas dusmu rievas un izbrīna krunciņas un citas mūsu emocijas
raksturojošas grimašu pēdas. Zīmols Lierac Laboratoires apvienojot jaunākos sasniegumus dermatoloģijas un estētiskās ķirurģijas jomā ir radījusi īpašu sejas kopšanas līdzekļu sēriju Lierac Exclusive, kas ir efektīva alternatīva Botulīna toksīna injekcijām, un iedarbojas tieši uz grumbu cēloni un aizpilda grumbas no iekšpuses. Lierac Exclusive produktos, dienas, nakts krēmā un serumā, aktīvā sastāvdaļa Relaxor Bx Complex® intensīvi izlīdzina grumbas, atbrīvo sejas vaibstus un padara ādu gludu.

Saule vai sniegs, centrālā apkure vai stiprs vējš – jums vajadzētu mainīt vai pielāgot savus ādas kopšanas ieradumus un līdzekļus atkarībā no sezonālām izmaiņām. Grumbas vispirms veidojas vietās, kuras vairāk pakļautas ārējo nelabvēlīgo apstākļu iedarbībai. Tās ir atklātās ķermeņa daļas – seja un rokas, īpaši āda ap acīm. Kopjot ādu, jāņem vērā arī tas, ka mūsu ķermeņa, roku vai pēdu āda atšķiras no sejas ādas. Tā var būt plānāka vai biezāka, vairāk vai mazāk jutīga, tādēļ jāpiemeklē kosmētikas produkti, kas būtu izstrādāti un atbilstu dažādu ādas lokalizācijas apvidu atšķirīgajām specifiskām vajadzībām. Protams, cīņa ar ādas novecošanos būs efektīva un rezultatīva, tikai tad, ja sāksiet atbilstoši rūpēties par ādu, tikko parādās pirmās ādas novecošanas pazīmes.

Tikai novembrī Anti age dienu laikā aptiekās Jums ir iespēja iegādāties pretnovecošanās līniju Coherence, Exclusive, Lipofilling un Arkeskin+ kosmētikas produktus no zīmola Lierac izdevīgāk — ar atlaidi vai saņemot vērtīgu dāvanu!


Dāvanu saņemsiet Mēness aptiekās iegādājoties arī RoC Complete Lift produktus.
 
Vairāk par šiem minētiem produktiem, kā arī Anti age akciju uzzini www.sveika.lv