Kā atbrīvoties no pumpām?

Vai netiec galā ar pumpām? Ieskaties un uzzini noderīgus padomus, kas uzlabos Tavu ādas stāvokli!
Regulāra pieskaršanās sejai var pārnest netīrumus, baktērijas un eļļas no rokām uz ādu, izraisot pumpu rašanos. Visas dienas laikā izvairieties pieskarties sejai un atturieties no pumpu izspiešanas.

FOTO: Freepik.com / freepik

Regulāra pieskaršanās sejai var pārnest netīrumus, baktērijas un eļļas no rokām uz ādu, izraisot pumpu rašanos. Visas dienas laikā izvairieties pieskarties sejai un atturieties no pumpu izspiešanas.

Iedomājieties, jūs pamostaties no rīta, gatavs iekarot dienu, bet uz jūsu sejas parādās nevēlams apmeklētājs – kaitinoša pumpa! Taču nav pamata satraukumam, izmantojot pareizās stratēģijas un nedaudz apņēmības, Jūs varat pumpu iznīdēt un atgūt tīru, starojošu ādu. Pumpas nav problēma, ar kuru sastopas tikai jaunieši. Dažkārt šķiet, ka orientēšanās ādas kopšanas pasaulē var būt kā ceļojums pa labirintu, taču ir daudz dabisku līdzekļu un dzīvesveida izmaiņu, kas var Jums palīdzēt. Šajā rakstā aplūkosim vairākus noderīgus padomus, kas palīdzēs Jums atbrīvoties no nepatīkamajām pumpām. La Roche Posay produkti, stresa menedžments un vēl – turpiniet lasīt, lai uzzinātu noderīgus padomus.

 

Reklāma
Reklāma
  1. Piemēroti sejas kopšanas produkti – La Roche Posay
    Pareizie sejas kopšanas līdzekļi var efektīvi iedarboties uz pumpām, novēršot galvenos to veidošanos veicinošos faktorus. Pastāvīga piemērotu sejas kopšanas līdzekļu lietošana kopā ar pilnvērtīgu ādas kopšanas rutīnu var novērst pumpu rašanos un uzlabot Jūsu vispārējo ādas veselību.
    La Roche Posay produkti ir slaveni ar savu efektivitāti. Šo produktu sastāvā ir tādas aktīvās sastāvdaļas kā benzoilperoksīds, salicilskābe un niacīnamīds, kas atslogo poras, mazina iekaisumu un kontrolē lieko tauku izdalīšanos, tādējādi palīdzot novērst pumpas. La Roche Posay produktus varat iegādāties šeit.
  2. Divas reizes dienā attīriet sejas ādu
    Regulāra ādas attīrīšana ir būtiska, lai atbrīvotos no netīrumiem un eļļas, kas var aizsprostot poras un veicināt pumpu rašanos. Lai uzturētu ādu tīru un novērstu nevēlamu pumpu rašanos, divas reizes dienā no rīta un pirms gulētiešanas mazgājiet seju ar maigu, nekomedogēnu tīrīšanas līdzekli.
  3. Neaiztieciet seju
    Regulāra pieskaršanās sejai var pārnest netīrumus, baktērijas un eļļas no rokām uz ādu, izraisot pumpu rašanos. Visas dienas laikā izvairieties pieskarties sejai un atturieties no pumpu izspiešanas.
  4. Ievērojiet veselīgu uzturu
    Jūsu uzturs var būtiski ietekmēt Jūsu ādas veselību. Iekļaujiet savā uzturā daudz augļu, dārzeņu, olbaltumvielu, piemēram, zivju un gaļas, kā arī pilngraudu produktus, jo tie ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, kas palīdz uzturēt ādas veselību. Savukārt apstrādātu pārtikas produktu, saldo uzkodu un treknu ēdienu patēriņa samazināšana var palīdzēt mazināt ādas iekaisumu un jaunu pumpu rašanos.
  5. Stresa pārvaldība
    Stress var izraisīt hormonālas izmaiņas, kas veicina pumpu rašanos. Praktizējiet stresa mazināšanas metodes, piemēram, jogu, meditāciju, dziļas elpošanas vingrinājumus vai uzturēšanos dabā, lai kontrolētu stresa līmeni un novērstu pūtītes.
  6. Pietiekami izgulieties
    Pienācīgs miegs ir ļoti svarīgs ne tikai vispārējai veselībai un labsajūtai, bet arī ādas veselībai. Centieties naktī gulēt 7-9 stundas, lai dotu organismam laiku atjaunoties.
  7. Kā atbrīvoties no pumpas dažu dienu laikā?
    Ja vēlaties no pumpas atbrīvoties dažu dienu laikā, izmantojiet bezrecepšu līdzekļus, kas satur tādas sastāvdaļas kā benzoilperoksīds, salicilskābe vai tējas koka eļļa. Uzklājiet līdzekli tieši uz pumpas, lai mazinātu iekaisumu, iznīcinātu baktērijas un veicinātu tās dzīšanu.
  8. Aizsargājiet ādu no saules
    UV staru iedarbība var pasliktināt ādas stāvokli un izraisīt pēciekaisuma hiperpigmentāciju. Aizsargājiet ādu, katru dienu lietojot savai sejas ādai piemērotu saules aizsargkrēmu, kura sastāvā ir vismaz SPF 30.
  9. Konsultējieties ar dermatologu
    Ja esat izmēģinājis dažādus mājas līdzekļus un bezrecepšu ārstēšanas līdzekļus, bet pumpas nepazūd, iespējams, ir pienācis laiks konsultēties ar dermatologu. Dermatologs var novērtēt Jūsu ādas stāvokli, sniegt individuālus ārstēšanas ieteikumus un izrakstīt medikamentus vai procedūras, kas palīdzēs efektīvi atbrīvoties no pumpām.

Saistītie raksti