Rūpes par sausām lūpām ikdienā

Mainoties gadalaikiem, daudzus no mums var nomocīt kairinoša kaite – sausas un sasprēgājušas lūpas. Varētu domāt, ka lūpu sprēgāšana ir kaut kas tāds, kas notiek tikai ziemā vai karstā vasarā, bet, ja vien neveic lūpu mitrināšanu un kopšanu ikdienā, tās var kļūt sausas, sāpīgas un sprēgājošas jebkurā gadalaikā. Tad zelta glābiņš ir lūpu balzams. Jo īpaši gadījumos, kad izveidojies ieradums laizīt vai kodīt lūpas vai izmantot nepiemērotus lūpu kopšanas produktus ikdienā.
Lūpu āda ir īpaši maiga, tāpēc tai nepieciešamas īpaši saudzīgas rūpes.

FOTO: Publicitātes foto

Lūpu āda ir īpaši maiga, tāpēc tai nepieciešamas īpaši saudzīgas rūpes.

Lūpām ir plānāka āda un nav tauku dziedzeru kā pārējai mūsu ādai. Šī iemesla dēļ lūpas mēdz būt sausākas un jutīgākas. Kā rūpēties par tām ikdienā? 
 

Par ko liecina sausas lūpas? 

Tas nozīmē, ka lūpām trūkst mitrināšanas un aizsardzības pret ārējās vides faktoriem. Daudziem no mums sausas lūpas ir ierasta parādība neatkarīgi no gadalaika vai atrašanās vietas. 

Tas var notikt dabiski vai to var izraisīt daudz dažādi faktori, tostarp:

  • sausi laikapstākļi, piemēram, vasarā vai aizceļojot uz kādu valsti ar sausu klimatu;
  • atrašanās saulē ilgu laiku bez mitrinošiem lūpu produktiem;
  • sauss gaiss iekštelpās, piemēram, mājās vai darbā, kur pavadi lielu daļu sava laika;
  • lūpu nemitrināšana ikdienā;
  • kairinošu vai sausinošu lūpu produktu izmantošana;
  • pārmērīga lūpu laizīšana, pieskaršanās vai kodīšana;
  • nepietiekama ūdens dzeršana ikdienā.

 

Kā parūpēties par sausām lūpām

Ir jāatceras, ka lūpu kopšanas produkti ir nepieciešamības prece ne tikai aukstā vai karstā laikā, bet arī ikdienā. Lūpu mitrinošam un aizsargājošam produktam vajadzētu vienmēr atrasties līdzi – somā, kabatā, mašīnā, darbā uz galda un, protams, arī mājās. Parūpēties par lūpām ikdienā var palīdzēt STENDERS lūpu kopšanas produkti – lūpu balzams vai lūpu sviests un ik pa laikam arī īpašs skrubis lūpām. 

Ko ir ieteicams darīt, lai nodrošinātu lūpu mitrināšanu un to kopējo labsajūtu un komfortu ikdienā? Te būs daži ieteikumi:

  • izmanto lūpu mitrinošus un aizsargājošus produktus – tādi produkti kā lūpu balzams vai lūpu sviests aizsargās un mitrinās maigo lūpu ādu ikdienā, kā arī atjaunos lūpu komfortu un skaistumu, padarot tās maigas un gludas. Šo divu produktu galvenā atšķirība ir pamata sastāvdaļas un līdz ar to konsistence. Sviests ir biezāks un taukaināks un būs labāks glābiņš brīžos, kad lūpas ir īpaši sausas;
  • uzklāj lūpu kopšanas produktus vairākas reizes dienā – neatkarīgi no izvēlētā produkta veida uzklāj to pirms lūpu krāsas vai lūpu spīduma uzklāšanas nevis pēc tam. Lai lūpu kopšana būtu iespējami efektīva, lūpu balzams vai sviests jāuzklāj vairākas reizes dienā.

Dienas laikā ir vajadzīgas apmēram sešas līdz astoņas kārtas, tāpēc uzklāj to no rīta, vakarā un ik pēc pāris stundām dienas laikā. Lai tas veidotos par ieradumu un neaizmirstos, glabā produktu labi redzamā un aizsniedzamā vietā;

  • dzer pietiekamu daudzumu ūdens dienā – tu jau zini, ka pietiekama ūdens daudzuma dzeršanai ikdienā ir vairāki ieguvumi. Viens no tiem ir cīņa ar dehidratāciju, kas var izraisīt arī lūpu sausumu;
  • nelaizi lūpas – lai gan tobrīd tā varētu šķist laba ideja, tomēr ar mēli pārbraukt pār lūpām ir sliktākais, ko var izdarīt. Kad siekalas izžūst, tās paņem vairāk mitruma no tavas ādas. Tā vietā izveido ieradumu sniegties pēc lūpu balzama, kad prasās lūpas samitrināt;
  • attīri lūpas no atmirušajām šūnām – te labi noderēs skrubis lūpām. Lai novērstu ādas sprēgāšanu un attīrītu lūpas no atmirušajām šūnām, izmanto maigu lūpu skrubi 1–2 reizes nedēļā. Atceries, ka lūpu āda ir īpaši plāna un maiga, tāpēc iemasē skrubi ar vieglām pirkstu kustībām ne ilgāk par pāris minūtēm;
  • īpaši aizsargā lūpu ādu aukstā laikā – kad ārā paliek auksti, tu ģērbies siltāk, lai pasargātu sevi no aukstuma, un līdzīgi ir jādara ar lūpām. Ejot ārā aukstumā, var aptīt šalli vai uzvilkt slēpošanas masku, kas aizsedz muti. Tāpat labi kalpos STENDERS dabiskais šī sviests, kas ir vērtīgs produkts lūpām un maigi pasargās un nomierinās sevišķi jutīgu ādu, iedarbīgi mīkstinot un atjaunojot to.

 

Vai tu rūpējies par savu lūpu trauslo ādu?

Ja vēl tikai grasies to sākt darīt, tad papildini savu ikdienas skaistumkopšanas maciņu ar lūpu kopšanas produktiem, lai tavas lūpas vienmēr būtu aizsargātas, pabarotas un mitrinātas. Tas sniegs ne vien komfortu ikdienā, bet arī padarīs lūpas maigas un gludas. Apskati STENDERS lūpu kopšanas produktus interneta veikalā www.stenders-cosmetics.lv vai apmeklē kādu no veikaliem klātienē. 

Atvēli laiku sev un rūpēm par savu ādu.