Aukstās un karstās ietīšanās receptes vidukļa slaidumam, ādas tvirtumam un pret celulītu

Kā iegūt slaidāku vidukli, padarīt tvirtāku ādu un atbrīvoties no celulīta mājas apstākļos? Iespējams, ka derēs tāds efektīva mājās veicamas procedūras kā ietīšanās.

Dažādas metodes, kā uzlabot ādas elastību un vizuālo pievielcību

FOTO: Shutterstock.com

Dažādas metodes, kā uzlabot ādas elastību un vizuālo pievielcību

Aplikācijas un ietīšanās ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā uzlabot ādas stāvokli, mazināt striju veidošanos un ātrāk atgūt slaidu vidukli pēc svara nomešanas, grūtniecības vai intensīvi sportojot. Kuras no ietīšanās maskām ir efektīvākas un kādiem mērķiem tās var izmantot?
 

Kā strādā ietīšanās? 
Slaidāka vidukļa iegūšanai izmanto auksto un karsto ietīšanās metodi.
Auksto ietīšanos izmanto tad, ja āda ir kļuvusi ļengana, paplašinātas poras uz ādas, uz ādas ir redzami paplašināti kapilāri.  Aukstās ietīšanās maska organismā aktivizē procesus, kuru mērķis ir auksto masu sasildīt. Rezultātā sašaurinās kapilāri, tonizējas asinsvadi, notiek limfodrenāža, samazinās tūska, attiecīgi samazinās arī konkrētās ķermeņa daļas apjoms.

Ja mērķis ir samazināt celulītu un uzlabot asins cirkulāciju ādas virskārtā, pastiprināt tauku degšanu noteiktās ķermeņa zonās, labāk izmantot karsto ietīšanos. Karstās ietīšanās maskas darbojas pretēji - tās stimulē asinsriti, uzlabo asins cirkulāciju  un iekustina vielmaiņu problēmzonās. Jo karstāka, sildošāka maska, jo labāk "sadeg" tauki, uzlabojas ādas tvirtums un elastība, samazinās "apelsīna miziņas" efekts.

Kombinējot ietīšanos ar citām ķermeņa formu uzlabojošām aktivitātēm - sportu, veselīgu diētu, 2 - 4 nedēļu laikā var papildus atbrīvoties no 2 - 3 cm viduklī un gurnos, vienlaikus uzlabojot ādas izskatu. 
 



Svarīgākais, kas jāzina, lai tiktu pie slaida vidukļa

Katra nākamā ietīšanās reize ir efektīvāka par iepriekšējo, jo ietekme uz problēmzonām ir "uzkrājoša".  Procedūras veic 8 - 14 reizes 2 - 4 reizes nedēļā.

Pirms ietīšanās 2 stundas iepriekš nedrīkst ēst. Pēc ietīšanās no ēšanas vajadzētu atturēties vēl vismaz vienu stundu. Labākais laiks šādas procedūras veikšanai ir vakars, pēc tam atsakoties no sātīgām vakariņām.
Ietīšanos var veikt arī uz nakti, bet tādā gadījumā jāizvēlas vielas, kas pārāk nekairina ādu, nevar radīt apdegumu vai alerģiskas reakcijas. 
 

Ko ar ietīšanos nevar izlabot

Ietīšanās nevar būtiski samazināt svaru! Tas var paātrināt vielmaiņu, izvadīt  lieko šķidrumu un mazināt tūsku, uzlabot ādas stāvokli, veicināt tauku nogulsnējumu izlīdzināšanos konkrētās zonās, bet kopējo fizisko stāvokli var uzlabot tikai ar regulārām fiziskām nodarbībām un sabalansētu uzturu.


Kas ietīšanos izmantot nedrīkst

  • Grūtnieces
  • Onkoloģiskie slimnieki
  • Akūtā elpceļu vīrusu saslimšanas periodā
  • Ja ir ādas iekaisumi
  • Ja ir slikta vispārējā pašsajūta
  • Ja ir paplašinātas varikozās vēnas, tad izmantot karsto ietīšanos nedrīkst
  • 24 stundas pēc jebkura veida depilācijas, vaksācijas vai epilācijas procedūrām
  • Ja ietīšanās maskai ir izmantotas ļoti kairinošas vielas - sarkanais pipars, sinepes, ingvers, citrusaugļi, jāpārliecinās, vai āda uz tiem nereaģē ar lokālu alerģiju.
  • Karsto ietīšanos neiesaka turēt ilgāk par 4 stundām.

Ja tiek izmantotas rūpnieciski ražotas maskas, nevajadzētu jaukt kopā dažādu zīmolu produktus. Nav vajadzības pārāk cieši aptīt pārtikas plēvi, tās mērķis ir tikai saglabāt siltumu un pasargāt apģērbu no notraipīšanās. 


Kā sagatavoties ietīšanās procedūrai

1. Ieej dušā. Vēl efektīvāk, ja tā ir kontrastduša 
2. Noberz ādu ar asu birstīti 
3. Var izmantot kafijas, sāls vai mandeļu skrubi

Visu šo darbību mērķis ir uzlabot asins cirkulāciju problēmzonās, lai pēc tam aktīvās vielas labāk varētu sākt savu iedarbību. 

Reklāma
Reklāma


Recepte slaidāka vēdera iegūšanai

Samazina tūsku, veicina tauku sadegšanu problēmzonās, uzlabo ādas izskatu. 
2 ēdamkarotes karotes medus izkausē ūdens peldē, pievieno piparmētru, apelsīna vai greipfrūta ēterisko eļļu. Silto masku klāj uz vēdera, tin pāri pārtikas plēvi, virsū klāj lielu pelddvieli, atstāj uz 2 - 3 stundas. 


Ietīšanās ar kafijas maksu pret celulītu 

Kofeīns ir plaši zināms līdzeklis, kas palīdz šķelt taukus. Uzlabo vielmaiņu, limfodrenāžu, mikrocirkulāciju, uzlabo ādas tonusu.
2 tējkarotes maltas kafijas sajauc ar 2 tējkarotēm olīveļļas, pievieno kāda citrusaugļa ēterisko eļļu. Masējošām kustībām masu iemasē problēmzonās, aptin ar plāni un atstāj iedarboties 30 - 60 minūtes. 
 


Ietīšanās ar kanēli slaidākam vēderam. Drīkst atstāt pa nakti

Uzlabo limfātisko atteci, mikrocirkulāciju. Zilie māli atjauno ādu, pabaro to ar mikroelementiem.
Vienu paciņu zilo mālu atšķaida ar olīveļļu, samaisot līdz krējuma konsistencei. Pievieno 2 ēdamkarotes kanēļa. Sasilda ūdens peldē, uzsmērē uz vēdera, atstāj uz 6 - 9 stundām. Vislabāk procedūru veikt ap plkst. 22 vakarā, kad organismā izdalās hormoni, kas ir iesaistīti tauku šūnu šķelšanā.


Aukstā ietīšanās ar laminārijām slaidākam viduklim

Samazina apjomu, izlīdzina sīkās krunciņas, uzlabo ādas elastību.
100 gramus laminārija jeb jūras kāpostu plākšņu aplej ar 1 litru istabas temperatūras ūdens. Atstāj uzbriest uz 30 - 40 minūtēm. Klāj uz ādas, nofiksē ar pārtikas plēvi, atstāj uz 1 stundu.


Detokss ar kakao

Palēnina āda novecošanu, cīnās ar celulītu, sausu ādu, izvada toksīnus, nostiprina asinsvadu un kapilāru sieniņas.
2 ēdamkarotes kakao (bez cukura) sajauc ar vienu ēdamkaroti olīveļļas vai mandeļu eļļas, pievieno 1 tējkaroti alvejas sulas. Sajauc vienmērīgā masā un uzsilda ūdens peldē līdz 70 - 80 grādiem. tad ļauj atdzist līdz ādai komfortablai temperatūrai, pievieno pus tējkaroti maltu ingveru un pāris pilienus greipfrūta ēteriskās eļļas.  Masu smērē uz problēmzonām un atstāj 2 - 3 stundas.