Virs mākoņiem. 5 padomi ādas kopšanai lidojuma laikā

Ir atvaļinājumu laiks, kad vairums no mums dodas uz tuvākiem vai tālākiem galamērķiem. Esam apkopojuši praktiskus ādas kopšanas padomus, kas noderēs lidojuma laikā.

 

Lidošana nav patīkams process tavai ādai.

FOTO: Shutterstock.com

Lidošana nav patīkams process tavai ādai.

Konsultē dermatoloģe dr. Anna Bērziņa.

Lidmašīnā mitruma līmenis ir kritiski zems, tādēļ gan ilgāka lidojuma laikā, gan pēc tā raksturīgākās sūdzības ir ādas sausums, sejas toņa izmaiņas un izteiktāku krunciņu parādīšanās. Lai gaidāmo atvaļinājumu varētu izbaudīt bez bažām par ādas kvalitāti, ieteicams ņemt vērā vairākus vērtīgus padomus.

Reizēm sausā un kondicionētā gaisa dēļ rodas hiperseboreja jeb pastiprināta ādas taukošanās, kas var radīt izsitumus. Tāpēc būtiski ir parūpēties par ādu jau pirms plānotā lidojuma, veicot rūpīgu tās ragvielas slāņa eksfoliāciju. Taču ieteicams izvēlēties nevis abrazīvus, bet krēmveida produktus, lai netraumētu ādas virskārtu.

Reklāma
Reklāma

Lai stiprinātu ādas aizsargbarjeru, izmanto produktus, kuri satur niacīnamīdu, omega-6 taukskābes, antioksidantus (vitamīnus A, C un E)! Tad lidojuma laikā saglabāsies normāls ādas mitruma līmenis un tā nekļūs sausa.
 
Visefektīvāk sausuma sajūtu novērsīs hialuronskābe. Rokas bagāžas kosmētikas maciņā ieteicams likt intensīvas iedarbības hialuronskābes serumus, vienreizējās maskas vai krēmveida produktus, kas nav jānomazgā. Masku lietošana ir īpaši nozīmīga, ja lidojums ilgst vairākas stundas.
 
Ādas attīrīšanai pirms maskas uzklāšanas noderēs micelārais ūdens. Kosmētikas maciņā ieliec arī mitrās salvetes, lai kopšanas līdzekļus vari uzklāt ar tīrām rokām.
 
Mitrināšana no ārpuses nebūt nav vienīgā izvēle, tāpēc lidojuma laikā noteikti dzer ūdeni un sāļo uzkodu vai ātri gatavojamās zupas vietā izvēlies augļus un dārzeņus! Ja tavam organismam ir tendence uz tūsku, stjuartei var palūgt ledus gabaliņus un ar tiem pamasēt seju, lai uzlabotu asinsriti ādā.

No portāla Jauns.lv