Estētiskās medicīnas procedūras, kuras bīstami veikt tieši vasaras sezonā

Vasarā mēs vairāk atkailinam ķermeni, to padarot pamanāmāku citu acīm. Līdz ar to likumsakarīga ir vēlme veikt skaistuma procedūras. Izrādās, ka ne visas procedūras drīkst veikt vasarā. 

Pagaidiet līdz rudenim un pierakstieties pie laba speciālista.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagaidiet līdz rudenim un pierakstieties pie laba speciālista.

Skaistumkopšanas klīnikas „Panacea Premium” vadītāja Ludmila Stavro-Freiberga stāsta par skaistumkopšanas procedūrām, ko nedrīkst veikt vasaras sezonā. 

Vasarā ir kontrindicēts veikt lāzera un foto procedūras
Fotoatjaunošana, pigmentācijas korekcija ar lāzeru, paplašinātu asinsvadu lāzera korekcija un koagulācija – visas minētas procedūras nedrīkst veikt vasaras periodā.
Pirmkārt, šo procedūru procesā tiek izmantota IPL sistēma (tā ir foto sistēma) vai lāzera sistēmas. Otrkārt, šī aprīkojuma iedarbības faktors ir gaisma, kas nodod savu enerģiju „mērķiem” - hemoglobīnam, oksihemoglobīnam, melanīnam vai ūdenim. Bet vasaras mēnešu laikā mums veidojas iedegums, kas nozīmē, ka veidojas papildus mērķis. Pie tam vēl iedeguma melanīns atrodas virsējos ādas slānos salīdzinājumā ar pamatmērķiem.

Jāatceras, ka jebkurš, pat nenozīmīgs iekaisums, ultravioleta iedarbībā, kas ir ļoti raksturīga vasaras mēnešiem, novedīs līdz nevēlamai pigmentācijai.

Fotosistēma un/vai lāzers izstaro gaismu, kas iziet cauri visiem ādas slāņiem un nodod savu enerģiju pirmajām mērķim savā ceļā – iedegumam. Rezultātā mēs riskējam dabūt nopietnu adās virsmas apdegumu, pie tam vēl darbam ar dziļāk esošiem mērķiem (paplašināti asinsvadi, nevēlama pigmentācija) enerģijas vairs nepietiks. Paaugstinās arī blakusparādību riski. Pat ideāli gaišas ādas gadījumā bez iedeguma, mēs veicinām atjaunošanas procesus, bet saņemot ultravioleta devu – provocējam pigmentācijas paradīšanos. Vai jums tas ir vajadzīgs? Domāju, ka nē. Pagaidiet līdz rudenim un pierakstieties pie laba speciālista.

Reklāma
Reklāma


Lāzerslīpēšana un ķīmiskie pīlingi ir arī kontrindicētas vasaras periodā
Lāzerslīpēšana ir ļoti agresīvā procedūra. Pēc būtības, mēs bojājam ādas virsmu, darot „caurumus” tajā. Šāda agresīva manipulācija var izraisīt pigmentāciju rehabilitācijas laikā. Pigmentācija būs noturīga, ilglaicīga un ļoti problemātiska gan jums, gan speciālistam cīņā ar to.
Situācija līdzīga ar ķīmisko pīlingu. Mēs bojājam ādas virsmu, lai izraisītu kontrolējamo iekaisumu. Tomēr ir jāatceras, ka jebkurš, pat nenozīmīgs iekaisums, ultravioleta iedarbībā, kas ir ļoti raksturīga vasaras mēnešiem, novedīs līdz nevēlamai pigmentācijai.


Noslēgumā vēlos teikt, ka Latvijas iedzīvotāji reti redz sauli, un ar līdzīgiem saules ierobežojumiem viņiem būs grūti sadzīvot. Tieši tāpēc vasaras periodā mūsu klīnikā šīs procedūras netiek veiktas. 
Sagaidiet rudeni, un veiciet visas šīs procedūras, bet jau bez jebkāda kaitējuma veselībai” – secina Ludmila. 
 

Saistītie raksti