Praktiski knifiņi, kā sagaidīt pirmdienu bez nomāktības sajūtas

Atkal nedēļas nogale beigusies! Nepietiek, ka vasara jau iet uz beigām, vēl tā pirmdiena… Tomēr – pirmdienai nevajadzētu nākt ar izteiktu nepatiku un galvas sāpēm. Jauna nedēļa – jaunas iespējas!

Pirmdienai nav jābūt drūmai!

FOTO: Shutterstock.com

Pirmdienai nav jābūt drūmai!

Apkopojam portāla lifehack.com padomus, kā sagaidīt pirmdienu bez skumjām un nepatikas.

 

1. Paņem līdzi uz darbu savas iecienītās pusdienas

Ja zināsi, ka tevi gaida maltīte,  kas iepriecinās, pārdzīvot dienas pirmo pusi būs vieglāk. Tas ir vienkāršs un efektīvs veids, kā padarīt savu pirmdienu priecīgāku.

 

2. Klausies pozitīvu mūziku

Mūzika iedvesmo. Tā dod papildu motivāciju darba laikā un palīdz uzturēt darba garu. Enerģiska un sparīga mūzika var palīdzēt sajusties kareivīgāk, tomēr vienmēr ir jārēķinās arī ar kolēģu vēlmēm. Iespējams, laba alternatīva ir mūzikas klausīšanās austiņās. 

 

3. Pēc darba ieplāno ko īpašu 

Īpaša vakara plānošana pēc darba ir vēl viens labs veids, kā palīdzēt tikt pāri pirmdienas skumjām. Ja zināsi, ka pēc darba laika tevi sagaida vai nu vakariņas ar draugiem vai gājiens ar bērnu pēc saldējuma, pirmdienu pārdzīvot būs daudz vieglāk. 

 

4. Saplāno dienu

Ja izplānosi dienu un pieturēsies pie plāna, atliks mazak laika domāt par to, ka viss ir slikti. Izplāno darbus un vienkārši paveic tos! Tomēr atceries, ka nevajag darāmo darbu sarakstā iekļaut nesamērīgi daudz. 

Reklāma
Reklāma

 

5. Sporto

Viegls treniņš var palīdzēt mobilizēties jaunajai nedēļai un atbrīvoties no nedēļas nogales laiskuma. Tas var palielināt enerģiju un likt par sevi justies ļoti labi.

 

6. Izvirzi prioritātes

Nosaki katram darbam prioritāti un vadies pēc tā. Nesāc pirmdienas rītu ar pašiem smagākajiem darbiem - sākot ar vienkāršāko, būs vieglāk sevi motivēt un noticēt tam, ka vari paveitk plānoto. 

 

7. Sagatavojies pirmdienai, slinkojot svētdienā

Tā vietā, lai svētdien mēģinātu paveikt visus mājas darbus, pavadi šo dienu atpūšoties vai nu viens pats, vai kopā ar ģimeni. Smagi strādājot, katrs ir pelnījis atpūtu. Atpūšoties svētdienā, iespējams, visa nedēļa būs vieglāka.

 

8. Sāc plānot jau nākamo nedēļas nogali

Pat ja tas varētu šķist priekšlaikus, domā, kā atpūtīsies pēc nedēļas. Jaunie plāni palīdzēs veikt savus pienākumus un piešķirs jēgu darbam. 

Lai sasniegtu labākus rezultātus, apvienojot pēc iespējas vairākus no šiem ieteikumiem. Pirmdienai nav jābūt drūmai!