Paver sev jaunu pasauli – angļu valodas kursi Skrivanek Baltic valodu skolā!

Pieaugot saziņas ātrumam, mainoties saziņas līdzekļu veidiem cilvēkiem arvien vairāk pievēršoties lietām, kas viņus patiesi aizrauj, pieaug dažādu valodu lietojums ikdienā. 

FOTO: Shutterstock.com

Nenoliedzami, viena no populārākajām saziņas valodām ir angļu valoda. Tā ir teju visur – no izklaides (YouTube, Eirovīzija, Netflix), izglītības (Discovery, National Geographic) un zinātnes (Ted Talks) līdz pat elementārām ikdienas situācijām, saskrienoties ar kādu tūristu no kaimiņvalsts vai dodoties izpētīt tālākas zemes. 


Ja šķiet, ka angļu valodas zināšanas derētu nedaudz uzlabot, angļu valodas kursi ir īstā vieta, kur to paveikt patiesi efektīvā un aizraujošā veidā. Tālāk ir sniegtas atbildes uz 7 būtiskiem jautājumiem par to, kā tiek rīkoti angļu valodas kursi un kādēļ tieši tagad ir labākais laiks tiem pieteikties!


Kāpēc ir vērts apgūt angļu valodu?
Ne visiem angļu valoda ir bijusi skolā kā pirmā svešvaloda. Un ne visiem, kas tomēr apgūst valodu skolā, izdodas atrast kopīgu valodu ar skolotāju, līdz ar to valodas zināšanās var būt palikuši robi, ko saviem spēkiem grūti aizpildīt. Angļu valoda 21. gadsimtā ir populārākā saziņas valoda, ko izmanto teju visās pasaules valstīs. Labā ziņa – nekad nav par vēlu uzlabot zināšanas! Kāpēc mācīties angļu valodu?
    1. Pasaulē populārākā starpniekvaloda gan privātā, gan uzņēmējdarbības vidē.
    2. Populārākā valoda internetā.
    3. Populārākā izklaides un zinātnes valoda.

Kāpēc Skrivanek Baltic valodu skolas angļu valodas kursi ir labākā iespēja apgūt valodu?
Lai arī mūsdienās ir daudz iespēju apgūt valodu, individuālas nodarbības vai angļu valodas kursi grupās joprojām ir populārākais valodas apguves veids. Un tam ir vairāki būtiski iemesli:
    • Skrivanek Baltic valodu skolā angļu valodas kursos tiek izmantota EFFECTO mācību metode, kas paredz, ka valodas apguve tiek balstīta uz pieciem vaļiem – aktivitātes, iedvesmas, jautrības, individuālas pieejas un garantijas. Šī metode paredz, ka nodarbību laikā risinās nepiespiestas sarunas un tiek apgūta valodas praktiskā puse.
    • Angļu valodas kursi notiek brīvā un patīkamā gaisotnē, tādējādi pat viskautrīgākajiem palīdzot pārvarēt psiholoģiskās bailes no neizdošanās.
    • Valodas apguves materiāli tiek pielāgoti reālās dzīves situācijām, izspēlējot ikdienišķus scenārijus. 
    • Angļu valodas kursi ikvienam piedāvā iespēju praktizēt un uzlabot tieši tās valodas prasmes, kas nepieciešamas – vienam tā būs sarunvaloda, citam – gramatika, vēl kādam – biznesa angļu valoda lietišķiem darījumiem.

Kas cilvēkus motivē apmeklēt valodu kursus?
Cilvēki ir dažādi, katram ir savas vēlmes un vajadzības, līdz ar to kursus apmeklē dažādu iemeslu dēļ:
    • Kursi sniedz iespēju praktizēt svešvalodu, lai nezaudētu iepriekš apgūto.
    • Iespēja apgūt lietišķo angļu valodu – tas nereti ir svarīgi privātā sektora darbiniekiem, kuriem jau ir valodas zināšanas, taču ir nepieciešamība uzlabot tieši biznesa angļu valodu. Īpaši svarīgi tas ir uzņēmumiem, kas strādā starptautiski.
    • Intensīvie kursi ir lieliska iespēja apgūt valodu vai uzlabot prasmes pirms ceļojuma vai došanās strādāt uz citu valsti.
    • Valsts iestāžu darbinieki piesakās kursos, lai apgūtu vai uzlabotu prasmes darbā ar ES dokumentāciju, apgūtu lietišķo etiķeti, kas ir svarīga ārzemju vizītēs vai uzņemot viesus no citām valstīm.
    • Valodu apguve kā vaļasprieks – arī tas nav nekas neparasts – angļu valodas kursi kā pasaules apvāršņa paplašināšanas iespēja. Tāpat svarīgi paturēt prātā, ka regulāri smadzeņu treniņi un valodu apguve ir svarīgi pasākumi iespējamas Alcheimera slimības attīstības novēršanai, kā arī – kā līdzeklis cīņai pret vecuma demenci.

Foto: Shutterstock.com


Kā tiek organizēti angļu valodas kursi?
Skrivanek Baltic valodu skolas angļu valodas kursi ir pieejami un piemēroti ikvienam. Angļu valodas kursi var tikt organizēti:
    • individuāli;
    • grupās;
    • darbdienās;
    • nedēļas nogalēs;
    • rītos;
    • dienas vidū;
    • vakaros;
    • regulāro kursu veidā (rudens un pavasara semestris);
    • intensīvo kursu veidā (viena mēneša kurss vasarā ātrai valodas apgūšanai).

Kādi ir galvenie pamatnoteikumi, lai veiksmīgi apgūtu valodu?
Sekmīgai valodas apguvei ir trīs galvenie priekšnosacījumi – motivācija, regularitāte un iedvesmojošs pieredzes bagāts pasniedzējs. Angļu valodas kursi klātienē nodrošina sekmīgu šo priekšnosacījumu izpildi. Nodarbības grupās ne tikai palīdz apgūt valodu, trenējoties kopā ar līdzīgas sagatavotības grupas biedriem, bet arī motivē turpināt iesākto un nepadoties pie mazākajām grūtībām.

Reklāma
Reklāma


Kad ir labākais laiks, lai sāktu mācīties valodu?
Ar valodas apguvi ir līdzīgi kā ar koku stādīšanu – labākais laiks bija pirms divdesmit gadiem. Taču otrs labākais laiks – tagad! Kaut arī vasara saistās ar laisku atpūtu un izklaidēm, tas ir piemērots laiks arī valodu apguvei. Skrivanek Baltic valodu skolā vasarā notiek intensīvie angļu valodas kursi – tie sākas katra jauna mēneša sākumā un ilgst vienu mēnesi. Nodarbības notiek no rīta vai vakaros.

Foto: Shutterstock.com


Kā pieteikties angļu valodas kursiem?
Jaunas grupas tiek komplektētas nepārtraukti, kā arī – tiek piedāvāts apgūt valodu dažādiem sagatavotības līmeņiem. Vietnē Valodumacibas.lv varat aplūkot, kādi angļu valodas kursi pašlaik tiek piedāvāti, kā arī – varat noskaidrot savu esošo zināšanu līmeni. Ir ieteicams pirms kursu izvēles aizpildīt angļu valodas zināšanu līmeņa testu, jo cilvēkiem nereti ir tieksme pārāk kritiski attiekties pret savām valodas zināšanām.


Skrivanek Baltic valodu skola, kurā notiek angļu valodas kursi, atrodas Rīgā, Lāčplēša ielā 87C. Sīkāku informāciju arī var saņemt, zvanot uz numuru 800 07272. Tāpat interesējošos jautājumus var noskaidrot, rakstot uz e-pasta adresi: skola@skrivanek.lv.


Ielūkojieties vietnē Valodumacibas.lv jau tūlīt un izvēlieties savu vasaras hobiju!