Četras nodarbes, kuras dīvainā kārtā padarīs jūs laimīgākus

Kāds teiciens vēsta, lai mēs iegūto ko tādu, ko nekad nebūtu iedomājušies, mums jāpārvar savas bailes un jāpaveic kas tāds, par ko būtu izbrīnīti mūsu kaimiņi un tuvinieki. 

Zīmējums no m2now.co.nz vietnes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zīmējums no m2now.co.nz vietnes

Turpmāk uzskaitītas četras aktivitātes, kuras iespējams nesaistās ar labākajām asociācijām mūsu uztverē, taču zinātnieki izpētījuši, ka tām patiesībā ir pozitīva iedarbība.


Kautiņi
Izrādās, ka kaušanās sniedz dzimumaktam līdzvērtīgu gandarījumu, tas izskaidro asiņaino sporta veidu un tādu video lielo popularitāti, kuros redzams, kā alnis nobada pašiņu fotografētāju.

http://www.youtube.com/watch?v=Cq0b08Vr1L0


2008. gadā Vanderbiltas universitātē (Vanderbilt University) veiktais pētījums atklāj, ka esot agresīvu notikumu epicentrā, uz mūsu smadzenēm tiek nosūtīti atzinības signāli. Tādēļ arī jūtam gandarījumu, aizsargājot savu teritoriju vai resursus jau kopš akmens laikmeta.
 

Izbrauciens ar sabiedrisko transportu
Esot pie stūres pārsvarā uzskatām, ka neviens, izņemot mūs pašus, no braukšanas neko nesaprot. Taču, braucot autobusā, visas šīs domas varam atmest un atstāt autobusa vadītāja ziņā, bet paši iemest degunu sociālajos tīklos vai palasīt grāmatu. Norvičas medicīnas skola (Norvich Medical School) veikusi pētījumu, kurā noskaidrots, ka pretēji uzskatam, ka cilvēku pūļi mums apkārt, tajā skaitā sabiedrikajā transportā, varētu radīt stresu, braukšana sabiedriskajā transportā patiesībā ļauj cilvēkiem socializēties, palasīt kādu grāmatu, atvilkt elpu, vai doties pastaigā. Un šādas nodarbes cilvēku noskaņojumu tikai uzlabo.
 

Melodrāmu skatīšanās
Kādā pētījumā atklāts, ka arī melodrāmu skatīšanās var uzlabot noskaņojumu. Paradoksālā kārtā, nav nekā cilvēcīgāka kā sajusties labāk, pēc tam, kad esam noskaidrojuši, ka kādam citam iet vēl sliktāk.

Reklāma
Reklāma


Kapsētas apmeklēšana
Likumsakarīgi, ka arī domas par nāvi cilvēkam liek justies labāk, jo tās ļauj izvērtēt, kas mēs esam šeit un tagad un skatīties uz dzīvi optimistiskāk. Kāds Science Daily pētījums stāsta par interesantu novērojumu- sadalot cilvēkus divās grupās, kur vieniem uzdots iet gar nejauši zemē nomestu grāmatu kapsētā, bet citiem gar to pašu grāmatu uz parastas ielas. Lielāku iniciatīvu pacelt grāmatu izvēlējās tās grupas biedri, kuri gāja grāmatai garām caur kapsētu.

 

Avots: http://www.m2now.co.nz