Vai tavs darbs ir ideāli piemērots tev? Apdomā - varbūt ir pienācis laiks doties tālāk

Lai arī kur ietu, lai ar ko satiktos, visi man jautā: „Nezini, kur atrast labu darbu?” Vienmēr atbildu – zinu gan. Iemācies ideālo darbu piesaistīt ar domām, nedzīvo intrigās un neienīsti priekšnieku tirānu. Ja neatceries, kad pēdējo reizi slimoji, juties slikti vai nomākti – apsveicu, tev jau ir ideāls darbs. Bet, ja tevi nepārtraukti vajā kaites, uzmanies – rādās, ka ar darbu neesi apmierināta.

Kad jūti – nevaru vairs izturēt tās intrigas – laiks lūkoties pēc jauna darba.

FOTO: Shutterstock.com

Kad jūti – nevaru vairs izturēt tās intrigas – laiks lūkoties pēc jauna darba.

 

Lai arī kas tu būtu, ievēro trīs galvenos likumus: pirmkārt, darbā tev jābūt augstākās klases profesionālei, otrkārt, darbam jābūt tīkamam, treškārt – tā galaproduktam jābūt pieprasītam. Labie laiki iestāsies, ja par savu čaklo strādāšanu varēsi teikt – viss darbojas pēc šiem principiem. Bet pie trīs vaļiem netiksi, ja necienīsi un neleposies ar  savu darāmo. Nemīlot darbu, ar laiku arī tā galaproduktu necienīs patērētāji, un pieprasījums izčākstēs. Mazākais ļaunums no minētājiem principiem – darbu mīli, bet tev nav vajadzīgās iemaņas. Tad dzīve iekārtosies tā, lai tu pie zināšanām tiktu. 

 

Maini darbu, ja... 
Skaiti minūtes 
No rīta līdz pusdienas laikam, pēc pusdienošanas – līdz darba dienas beigām.  Tas ir gaužām nepareizi. Tas neļauj tev radoši izpausties un pilnveidoties, jo esi sevi ielikusi nevajadzīgā rāmī. Tā vietā pajautā darba vadītājam, vai ir kaut kas, ko vari izdarīt vēl labāk, lai arī darba rezultāts kļūtu labāks. Tev šķiet – ko tādu jautāt ir nepareizi? Nebūt ne, jo tas ir ceļš uz profesionālo un arī radošo izaugsmi. Turklāt pēc šī grūtā jautājuma  atkal atgriezīsies kaifs mesties darbos. 

Nemitīgi prāto, kādēļ tik pēkšņi ideālais darbs kļuvis par tik nemīlamu? Zini – agri vai vēlu, bet no šī darba tev būs jāaiziet.

Dzīvo intrigās 
Kad jūti – nevaru vairs izturēt tās intrigas – laiks lūkoties pēc jauna darba. Bet, lai par to būtu 100 % droša, skaļi pasaki šos teikumus: „Es veidoju intrigas. Es vairs nevaru sevi ciest šajā darbā. Es vairs nemīlu to, ko daru.” Būsi pārsteigta – pēc šī vienkāršā uzdevuma savu ikdienu uzlūkosi citādi. Iespējams, pat noskaidrosi, ko gribi darīt tālāk. Tikai nepamet veco darbu, kamēr neesi apdarījusi iesāktos darbus un kamēr sliktās attiecības neesi vērsusi par labām. Ja no vecā darba aizbēgsi, jaunajā būs jāsaskaras ar tieši tām pašām problēmām, ar kurām iepriekš netiki galā. 

 

Darba vietā jūties depresīva 
Nemitīgi prāto, kādēļ tik pēkšņi ideālais darbs kļuvis par tik nemīlamu? Zini – agri vai vēlu, bet no šī darba tev būs jāaiziet. Ja vien tev arī citās dzīves jomās nav iestājies totāls garīgs panīkums. Prieka zudums darba vietā ir kā sirds klauvējiens pie tavām domām lēmumu pieņemšanas brīdī. Kad ideālā darba izjūta esošajā strādāšanas vietā pazudusi – laiks doties tālāk. 
Izrādās, darba vietas var uzzīmēt shematiski uz horizontāles vai vertikāles. Ja ej uz darbu, lai tikai saņemtu algu un varētu atļauties visu vai vismaz daļu no tā, ko vēlies, esi horizontālā darba veicēja. Savukārt, ja darāmais tev sagādā lielu prieku un samaksa ir sekundāra, esi ierindojama vertikālajā taisnē. Pārsteidzoši, bet cilvēkiem, kuri dara vertikālo darbu, arī materiāli nekas netrūkst – nauda uzrodas teju pati no sevis. Tu pareizi saprati – tieši vertikālais darbs var kļūt par ideālo. 

Uzjautā sev – kāds darbs mani iedvesmos, kas man uz darbu liks iet ar prieku un entuziasmu! Uzraksti atbildes uz papīra lapas un vienā vārdā definē, par ko tu gribētu strādāt nākamajā darbā.

Nomoka slimības 
Biežas galvassāpes, nogurums un plaušu karsonis ir kā organisma skaļi kliedzieni – beidzot attopies un maini darbu! Šīs sajūtas diemžēl nepāries! Ar laiku organisms tikai slimos arvien biežāk un slimības kļūs arvien nopietnākas. 

Reklāma
Reklāma

 

Zini, ko meklē 
Uzjautā sev – kāds darbs mani iedvesmos, kas man uz darbu liks iet ar prieku un entuziasmu! Uzraksti atbildes uz papīra lapas un vienā vārdā definē, par ko tu gribētu strādāt nākamajā darbā. Ar šīm domām tev no rītiem jāceļas, bet vakaros jāiet gulēt. Uztaisi sev jaunu vizītkarti, kuru pielīmē pie griestiem virs gultas. 
Kad esi skaidri formulējusi, ko meklē, nekautrējies par to paziņot visiem, kurus ikdienas gaitās sastop uz ielas, sabiedriskajā transportā vai pat internetā. Iemācies ar sevi lepoties skaļi. Pat ja tas sākumā šķiet nepieņemami un citi padomā, ka esi iedomīga. izraisa diskomfortu un citi tā dēļ sāk tevi uzskatīt par iedomīgu. Dzīve pierāda – tie, kas zina, ko meklē, un par to izbazūnē visai pasaulei, arī atrod. 
Katru cilvēku, kas ienāk tavā dzīvē, uztver kā izdevīgu iespēju jaunā darba atrašanai. Arī, ja šis cilvēks tev netīk. Nenosodi viņu, bet izturies kā pret labāko draugu. Iespējams, viņš atvērs tev ideālā darba durvis. 
Protams, tevi nevar nosodīt, ja darbu nolem mainīt tikai tad, kad nākamais jau ļoti drošā un paredzamā attālumā. Bet, lai uz veco varētu iet, nebojājot savu veselību, paraugies uz to kā uz iespēju un izaicinājumu. 

 

Paātrini jaunā darba piesaistīšanu 
Darba maiņa vienmēr ir risks, tāpēc iemācies riskēt! 
Atceries pozitīvās domāšanas pamatprincipus. Sapņo, nemitīgi domājot par to, ko vēlies, vizualizējot to un priecājoties par to tā, it kā jau būtu ieguvusi. 
Ja labie rezultāti aizkavējušies, ķeries pie nākamā trika – uzaicini draugus, kuriem ir ķibeles ar darbu. Sasēdieties aplī un nejauši izvēlieties vienu cilvēku, kuram liekat sevi prezentēt. Lai pastāsta, ar ko nodarbojas, kas viņam labi padodas, ar ko gribētu nodarboties. Tad lai turpina pārējie. Pēc kāda laika sarīko nākamo tikšanos. Tajā kopā izprātojiet, kā visai pasaulei izstāstīt to, ko pieprot mans draugs/draudzene. No šādas smadzeņošanas ieguvēji būs visi, jo, ģenerējot idejas citiem, arī pār tevi pēkšņi var nākt apskaidrība: „Bāc! Kāpēc es pati jau tā nedaru?” 
Vēl superātram rezultātam atrodi cilvēku, kuram ir līdzīga problēma, un palīdzi viņam to atrisināt. Te nostrādās mūžsenais princips: kā izturies pret pasauli, tā pasaule pret tevi. Tātad atrodi ideālo darbu citam, un ideālais darbs atradīs tevi. 

 

Neienīsti priekšnieku-tirānu! 
Patiesībā cilvēki, kuri liek tev justies apspiestai, ir lielākie tavas izaugsmes veicinātāji. Kas ir tavi lielākie pāridarītāji? Ko, pateicoties viņiem, esi savā dzīvē mācījusies un guvusi? Pat priekšnieks-tīrais tirāns ir ieguvums, kurš piešķir tavai attīstībai citu ātrumu. Paraugies uz viņu kā vienkāršu cilvēku ar skaudru dzīvesstāstu. Un aizvainojumi zudīs. 

 

Avots: www.kasjauns.lv