Kas ir enerģijas vampīri PLUS 6 pazīmes, kā tos atpazīt

Enerģijas vampīrs var būt burtiski ikviens, kas atrodas tev apkārt, pat ja tas ir ģimenes loceklis, kolēģis vai tuvs draugs. Tas var būt cilvēks, kura tuvumā tu jūties iztukšots un iekšēji sagrauts.
Tas var būt cilvēks, kura tuvumā tu jūties iztukšots un iekšēji sagrauts.

FOTO: Shutterstock.com

Tas var būt cilvēks, kura tuvumā tu jūties iztukšots un iekšēji sagrauts.

Pastāvīga enerģijas atņemšana var izraisīt tiešām jūtamas fiziskas un emocionālas ciešanas. Tāpēc ir svarīgi šādus enerģijas vampīrus atpazīt un tikt ar to galā, noskaidrojot viņu stratēģiju, kādā veidā viņi pamanās atņemt enerģiju.

Tā kā enerģijas vampīrus atpazīt nav viegli, portāls BrightSide.me dalās ar biežāk sastopamajām pazīmēm, kuras nereti tiek ignorētas. Būs arī daži padomi, kā rīkoties.

 

1. Viņi parasti atrodas drāmas pašā centrā

Savas emocionālās un bieži vien pārspīlēti dramatiskās uzvedības dēļ enerģijas vampīri mēdz būt katastrofas centrā. Tomēr, kad viņu uzmanības lokā nonāc tu, viņi meistarīgi šajā drāmā ievelk arī tevi, cerot, ka tu to absorbēsi un kaut kādā veidā izlabosi viņu kļūdas.

Ko darīt:
Saki, ka esi pārāk noguris. Ja viņš vai viņa piezvana tev un stundām ilgi liek klausīties sūdzēšanos, ka atkal viss ir slikti, neiekrīti viņu slazdā. Pārtrauc šo sarunu, sakot, ka esi noguris, aizņemts vai citu iemeslu dēļ nevari runāt. Viņi, visticamāk, atstās tevi mierā un dosies pie cita "enerģijas avota", jo viņiem ir vajadzīgs kāds, kam ir enerģija, no kuras "novākt ražu".

 

2. Viņi mēdz kritizēt savu upuri

Enerģijas vampīri parasti ir nedroši, tāpēc viņi mēģina atrast taktiku, lai kritizētu tevi, lai arī tu kļūtu nedroša vai nedrošs. Šādā gadījumā tev var sākt šķist, ka esi kaut ko parādā šim cilvēkam, īpaši savu uzmanību. Taču tev ir jāturpina piestrādāt, lai apturētu jebkāda veida uzbrukumus.

Ko darīt:
Izskaties atturīgs un sniedz īsas atbildes. Šie cilvēki var izmantot arī tavus neverbālos signālus (sejas izteiksmi un ķermeņa pozīciju), lai "uzvilktu uz sava āķa". Šie signāli var enerģijas vampīriem pateikt, vai esi gatavs dot savu enerģiju. Tāpēc mēģini izskatīties pēc iespējas atturīgāks, reaģē ar vēsu attieksmi. Un atbildi uz jautājumiem ļoti īsi — tas palīdzēs tev paturēt enerģiju sevī.

 

3. Viņi lieto ultimātus

Viņi lieliski zina, ka kauns ir spēcīgs ierocis, īpaši pret cilvēkiem, kuri ir līdzjūtīgi, gādīgi un uztraucas par citiem. Viņi iedarbinās tavu vainas apziņu un saņems to, ko vēlas no tevis dabūt. Tas pats attiecas uz ultimātiem. Viņi tos izmanto, lai pievērstu uzmanību un pēc tam piespiestu tevi darīt ko tādu, ko tu, visticamāk, nedarītu citā situācijā.

Reklāma
Reklāma

Ko darīt:
Ir veids, kā atgriezties realitātē. Uzzini, kas var tev palīdzēt pārbaudīt, cik tuvu realitātei ir konkrētā situācija. Tas var būt kāds, kuram uzticies, ģimenes loceklis vai draugs. Tāpēc, kad pamani, ka enerģijas vampīrs sāk tiešā vai pārnestā nozīmē šiverēt pa tavu dzīvi, sazinies ar savu uzticamības personu un pārrunā savas izjūtas. Tā tu saņemsi apstiprinājumu, ka patiesas ir tavas iekšējās sajūtas, nevis tas, ko enerģijas vampīrs cenšas tev iestāstīt.

 

4. Viņi izmanto cilvēku labo sirdi

Enerģijas vampīru galvenie mērķi ir tie cilvēki, kuri ir līdzjūtīgi un labestīgi. Tie, kuriem ir laba sirds, ieklausās un iedziļinās viņu problēmās, un vampīriem ir pieejams bezgalīgs daudzums enerģijas. Viņi to lieliski izmantos pret tevi un ar laiku noslāpēs tevī jebkādu dzirksteli.

Tu varētu pamanīt, ka šī persona vēlas pavadīt ļoti daudz laika kopā ar tevi. Kaut kādā brīdī tas pat var nozīmēt, ka viņš gandrīz vai monopolizē visu tavu brīvo laiku, kad dodies atpūsties ārpus mājām. Enerģijas vampīrs arī zina, ka tava vainas apziņa neļaus atteikties no vakariņām vai kafijas randiņa, tāpēc jautās to gandrīz nemitīgi.

Ko darīt:
Novelc dažas robežas. Tas var izklausīties vienkāršāk nekā izdarīt, taču ir svarīgi, lai tavā dzīvē būtu vietas, kurās tu neļausi ienākt enerģijas vampīriem. Sāc ar mazumiņu, izvairies no saviesīgu pasākumu apmeklēšanas kopā ar viņiem, piemēram, vairs nepiekrīti iet uz teātri kopā, neej dzert kafiju vai ēst vakariņas, un pēc tam paplašini.

 

5. Viņiem vienmēr ir vajadzība pēc emocijām

Enerģijas vampīri ir līdzatkarīgi un ir iesaistīti šāda veida attiecībās. Tomēr viņi diez vai to atpazīst. Viņi izmanto emocionālo tuvību un saikni (pārsvarā romantisku), lai izplatītu drāmu un piepildītu savu vajadzību pēc emocijām.

Ko darīt:
Ja iespējams, izslēdz viņus no savas dzīves. Ja tavs enerģijas vampīrs nav persona, no kuras vienkārši vari izvairīties (varbūt ģimenes loceklis vai priekšnieks), mēģini pēc iespējas pārtraukt kontaktus. Izvairies runāt ar viņiem tiešā veidā un tā vietā sazinies rakstveidā.

 

6. Viņi cenšas iebiedēt savu upuri

Papildus kritizēšanai enerģijas vampīri var mēģināt tevi iebiedēt, it īpaši, ja vēlas sākt kādu emocionālu drāmu. Šajā gadījumā bailes viņu labā strādās lieliski, un tas nozīmē, ka viņi paņems tavu enerģiju un palielinās savu ego, ja tu būsi apjucis vai nobijies.

Ko darīt:
Rīkojies tā, it kā tev būtu vienalga. Nereaģē, neatbildi uz šo "kairinājumu". Tāpat arī - neizklaidē viņu. Drīz vien enerģijas vampīrs zaudēs interesi par tevi.

Saistītie raksti