Alerģiju risku novēršana, gatavojot mazuļa pūriņu

Mazuļa ienākšana pasaulē ir ļoti gaidīts notikums, kam jaunie vecāki gatavojas ar īpašu rūpību. Ikviens vecāks vēlas savam bērniņam sniegt pašu labāko, taču dažkārt emociju virpulī nākas iegādāties to, kas nemaz nav nepieciešams - it īpaši, ja runa ir par mazuļa pūriņa un kopšanas līdzekļu sagādāšanu. Tas ir pilnīgi normāli, jo mūsdienu plašajā piedāvājumā ir patiesi viegli apjukt, taču tikai mieru - mēs esam šeit, lai jums palīdzētu!
Mūsdienu pasaulē ar alerģijām sastopas daudz ģimeņu. Biežākie alerģiju izraisītāji ir atrodami pārtikā, taču diemžēl to netrūkst arī dažādos ādas un apģērba kopšanas līdzekļos.

FOTO: Publicitātes foto

Mūsdienu pasaulē ar alerģijām sastopas daudz ģimeņu. Biežākie alerģiju izraisītāji ir atrodami pārtikā, taču diemžēl to netrūkst arī dažādos ādas un apģērba kopšanas līdzekļos.

Mazuļa pūriņš - kas vajadzīgs un kas nē?

Par mazuļa pūriņu tiek dēvētas visas drēbītes, kas paredzētas mazulim viņa pirmajos dzīves mēnešos. Būtiskākais, kam jāpievērš uzmanība - kurā gadalaikā ir gaidāmas dzemdības? Atceramies, ka vasarā dzimušajiem mazuļiem nebūs vajadzīgas biezas jaciņas un zābaciņi, lai cik vilinoša būtu veikala atlaide. Bērniņš ātri vien izaugs no sagādātajām mazo izmēru drēbītēm, un to vietā nāksies iegādāties jaunas. 

 

Tātad īsumā par to, kas noteikti ir nepieciešams, neatkarīgi no gadalaika:

  • bodiji;
  • rāpulīši;
  • plāna cepurīte (~36-38 cm);
  • kokvilnas krekliņi ar īsām piedurknēm;
  • kokvilnas jaciņas ar garām piedurknēm.

 

Un šīs ir drēbītes, kas obligāti nepieciešamas ziemā:

  • silta jaciņa;
  • silta cepurīte;
  • vilnas zeķītes;
  • kokvilnas cimdiņi;
  • kombinezons, guļammaiss un citi āra apģērbi pēc nepieciešamības.

 

 

Esam tikuši galā ar drēbīšu sarakstu, taču kuru izmēru izvēlēties? Tā kā simtprocentīgi nevar paredzēt to, cik liels būs mazulis piedzimstot, tad iesakām iegādāties divu izmēru bodijus - dažus 56. izmēra un dažus 62. Izmēra.

 

 

Pūriņa kvalitāte un sastāvs

Mazuļa āda piedzimstot ir ārkārtīgi trausla un maiga, tādēļ ļoti liela uzmanība jāpievērš pūriņa drēbīšu kvalitātei un sastāvam. Sintētiski materiāli un neelpojošs, gaisu necaurlaidīgs apģērbs var radīt mazulim lielu diskomfortu. Jūs taču arī tādā nejūtaties ērti, vai ne?

Reklāma
Reklāma

Kad esat piemeklējuši atbilstošākās kvalitātes drēbītes, nākamais solis ir to pārmazgāšana. Kādēļ tas jādara? Apģērba ražošanā tiek izmantota virkne ķīmisku vielu, kas var palikt apģērbā. Piemēram, vilna sagatavošanas stadijā jāattīra no dadžiem, sēklām un lapām, un, lai to paveiktu, tiek izmantota sērskābe lielā koncentrācijā. Vai tas ir tas, ko vēlaties uz sava mazulīša ādas? Protams, ka nē!

 

Alerģiju riski un to novēršana

Mūsdienu pasaulē ar alerģijām sastopas daudz ģimeņu. Biežākie alerģiju izraisītāji ir atrodami pārtikā, taču diemžēl to netrūkst arī dažādos ādas un apģērba kopšanas līdzekļos. Ja uz bērniņa ādas pamanāt kairinājuma reakcijas - sausu ādu, apsārtumu, plaisas vai čūlas -, tad steigšus iesakām nomainīt sadzīvē lietoto ķīmiju uz citu. Jaundzimušā āda pirmajās dzīves nedēļās piedzīvo dažādas pārmaiņas, tādēļ papildu kairinātāji mazo var padarīt īpaši nemierīgu.

 

Ja vēl tikai esat mazuļa gaidībās, tad gudrākais risinājums ir drēbīšu pārmazgāšana vēl pirms mazuļa ierašanās pasaulē. Labākais variants ir izmantot hipoalerģisku veļas mazgāšanas līdzekli un mīkstinātāju. Teicama un droša alternatīva ir zīmola “Lovela” veļas mazgājamo līdzekļu un mīkstinātāju sērija “Lovela Baby”. Un nu tā pieejama arī interneta veikalā “Drogas”.

 


Kādēļ izvēlēties Lovela Baby?

Kā augstāk minējām, apģērbs ražošanas procesā tiek piesūcināts ar virkni ķimikāliju. Lai šīs ķimikālijas nenonāktu saskarsmē ar mazuļa ādu, drēbītes ir rūpīgi jāpārmazgā ar pēc iespējas nekaitīgāku veļas pulveri. 

“Lovela Baby” sērija ir īpaša ar to, ka:

  • produkti ir dermatoloģiski testēti;
  • produkti ir hipoalerģiski un droši mazuļa ādai;
  • produktus var lietot jau no mazuļa pirmās dzīves dienas;
  • zīmola produktus iesaka Latvijas astmas un alerģijas biedrība.


“Lovela Baby” veļas mazgāšanas līdzekļi ir hipoalerģiski, dermatoloģiski un klīniski pārbaudīti. Tie ir lieliski piemēroti mazuļu autiņu un apģērba mazgāšanai, kā arī visas ģimenes drēbju kopšanai. Arī mīkstinātājs ir drošs mazuļa ādai jau no pirmās dzīves dienas un ideāli piemērots mazuļu autiņu un apģērba skalošanai. Atceramies, ka  pārmazgāt vajag ne tikai mazuļa pūriņu, bet arī gultas veļu un māmiņas pēcdzemdību apģērbu, kas nonāks saskarsmē ar bērniņa ādu.


Lielisks piedāvājums tikai “Drogas” veikalos. Lai izdodas atrast meklēto!