10 padomi ādas kopšanai vasarā

Iestājoties siltajam laikam, rodas daudz jautājumi par ādas kopšanu un tās aizsardzību no saules. Varētu likties, ka nav nepieciešams mitrināt ādu, jo tā tāpat šķiet taukaināka nekā parasti. Apskatīsim šo un citus jautājumus, ko ņemt vērā, veidojot savu ikdienas ādas kopšanas rutīnu, un kāda kosmētika būs vislabākā vasarā.
Kādi rituāli ādas kopšanai un kāda kosmētika ir piemērotākā vasarā

FOTO: Pexels.com

Kādi rituāli ādas kopšanai un kāda kosmētika ir piemērotākā vasarā

SPF

Šī ir svarīgākā ikdienas ādas kopšanas vasaras rutīnas daļa, kuru ieteicams nekāda gadījumā neizlaist. Vislabāk vasarā noderēs sauļošanās krēms, kurš satur vismaz SPF 30. Sauļošanās krēmu vajadzētu uz ādas uzklāt pēdējo, kā arī jāatceras, ka to dienas laikā būs jāuzklāj atkārtoti, jo tas savu iedarbību zaudē aptuveni 2 stundu laikā.

 

Atvieglo savu ādas kopšanas rutīnu

Ja vasarā vairs nenēsā ziemas mēteli, tad kāpēc lai to darītu jūsu āda? Tāpat kā mūsu vasaras garderobe, arī kosmētika, kuru lietojam uz savas ādas, kļūst vieglāka. Tā kā vasarā ir karsti un āda šķiet taukaināka, ādas attīrīšanai var izmantot ko vieglu un putojošu, nevis eļļas bāzes tonikus vai smagus, taukainus krēmus.

 

Izmanto ādas mitrinājumu ar SPF

Lai samazinātu produktu daudzumu, ko lieto uz ādas, visefektīvāk būs lietot ādu mitrinošu krēmu, kura sastāvā būs vismaz 30 SPF vai vairāk. Tādā veidā nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu – pabarosi savu ādu un neveidosies ādas apdegumi. Vasarā pārāk daudzu produktu lietošana, kā arī pārāk smags un taukains ādu mitrinošs krēms var aizsprostot poras un likt ādai iekaist.

 

Tomēr neaizmirsti par ādas mitrināšanu

Krēmi, kuri paredzēti ādas mitrināšanai, stiprina ādas virsējo slāni, kurš palīdz mūsu organismu pasargāt no piesārņojuma, ķimikālijām un citām vides ietekmēm. Īpaši vasarā, kad diena pavadīta karstā saulē, būtu ieteicams mitrināt ādu papildus, lai tā nekļūtu sausa un viegli ievainojama. Pēc dienas saulē var noderēt pēc sauļošanās krēms, kurš parasti būs īpaši mitrinošs un atvēsinošs.

 

Investē labā C vitamīna serumā

Vitamīna C serumus vēlams lietot cauru gadu, bet vasarā tas ir īpaši svarīgi. C vitamīns palīdz novērst pigmentācijas plankumu veidošanos, uzlabot ādas toni un pastiprina kolagēna ražošanu. C vitamīna serumu ieteicams uzklāt pirms ādas mitrināšanas.

 

 

Reklāma
Reklāma

Saīsini dušošanās laiku

Vasara bieži vien ir laiks, kad dušā ejam divas vai pat trīs reizes dienā, kas ir saprotams, jo pa dienu nākas sasvīst. Dušām būtu jābūt īsām, aptuveni 4 – 5 minūtes. Pārāk biežas, ilgas un karstas dušas vasarā var sausināt ādu un izraisīt ekzēmu.

 

Pārliecinies, ka tava kosmētika ir nekomogeniska

Nekomogeniska kosmētika ir tāda, kas neaizsprosto poras. Pārbaudi sava kosmētikas plauktiņa saturu un pārliecinies, ka produktu saturs ir nekomogēnisks. Vasarā ir īpaši svarīgi nenēsāt kosmētiku, kura aizsprosto poras un neļauj ādai brīvi elpot.

 

Paliec ēnā

Vislabāk pasargāsi savu ādu no saules ietekmes diennakts karstajā laikā uzturoties ēnā. Viskarstāk saule spīd no plkst. 11:00 – 14:00. Šajā laikā ieteicams neiziet no mājas vai palikt ēnā. Dažādas aktivitātes vislabāk ieplānot vakaros vai no rītiem.

 

Plāns un pasargājošs apģērbs

Atrodoties saulē, vislabāk valkāt gaišu un vieglu apģērbu, kurš īpaši nekarsēs un tajā pašā laikā pasargās no saules stariem. Ir pieejams arī īpašs UV apģērbs, kurš speciāls izstrādāts, lai pasargātu ādu no kaitīgā UV starojuma. Šim apģērbam ir īpašs pārklājums, kas neļauj kaitīgajam starojumam tikt līdz ādai.

 

Saulesbrilles

UV stari ir kaitīgi ne tikai ādai, bet tie ir īpaši kaitīgi arī acīm. Ja acis netiek pasargātas no saules, tās var sākt asarot, sāpēt vai kļūt sausas. Tāpēc svarīgi lietot saulesbrilles, kurām ir ne tikai tonēti stikliņi, bet arī īpašs pārklājums, kurš acis pasargās no UV starojuma.

 

Ja nepieciešama kosmētika vai sauļošanās krēms, aptieka internetā ir ērtākā vieta, kur tos iegādāties – ar bezmaksas piegādi.