Bērnu drošība vasarā: 4 ieteikumi, ko ieteicams paturēt prātā

Iestājoties garajam brīvlaikam no skolas, bērni arvien vairāk laika pavada brīvā dabā. Tieši šī iemesla dēļ bērnu drošība vasarā ir īpaši svarīga – apkārt ir dažādi riska faktori, kas saulainās atpūtas vietā var radīt nepatīkamus pārsteigumus. Kā pasargāt bērnus un ko der atcerēties? Uzzini raksta turpinājumā!
bērniem atgādināt, cik uzmanīgiem jābūt ūdens tilpņu tuvumā un kādēļ tur atrasties bez pieaugušajiem nav ieteicams.

FOTO: Publicitātes foto

bērniem atgādināt, cik uzmanīgiem jābūt ūdens tilpņu tuvumā un kādēļ tur atrasties bez pieaugušajiem nav ieteicams.

Ieteikumi bērnu drošībai

Bērnu drošība vasarā, atpūšoties piemājas dārzā vai lauku mājā, lielā mērā ir atkarīga no vecāku sagatavošanās iespējamiem apdraudējumiem. Lai to paveiktu veiksmīgi – ieskaties sagatavotajā apkopojumā, lai vasaras sezonu ar savu ģimeni aizvadītu bez raizēm!

 

1. Kukaiņi

Vienu no nepatīkamākajām pieredzēm vasaras periodā var radīt insekti – ērces, odi, dunduri un dažādi citi kukaiņi, kas aktivizējušies siltā gaisa ietekmē. To kodumi var radīt alerģisku reakciju, pampumu, kā arī inficēt bērnu ar slimībām, ja kodumu veikusi ērce. Lai novērstu šādu situāciju rašanos – iegādājies kādu no pretodu-ērču līdzekļiem, kas atbaidīs nelūgtos ciemiņus, atrodoties pie dabas, kā arī aizsargās bērnu. Ja nu tomēr nācies saskarties ar kukaiņu uzbrukumiem, var noderēt kāds no līdzekļiem kukaiņu kodumu un ādas niezes radītā diskomforta mazināšanai.

 

2. Ūdens

Viens no bērna drošības apdraudošiem faktoriem vasarā ir atrašanās pie ūdenstilpēm. Kaut uz šķietami īsu laiku bērns, kas atstāts viens, var gūt traumas un piedzīvot nepatīkamus brīžus. Tādēļ nepieciešams bērniem atgādināt, cik uzmanīgiem jābūt ūdens tilpņu tuvumā un kādēļ tur atrasties bez pieaugušajiem nav ieteicams.

 

3. Savainošanās

Pavadot laiku brīvā dabā var gadīties iegūt traumas – nobrāzumi un sasitumi nav retums, bērniem kļūstot neuzmanīgākiem. Tāpēc ir labi, ja iepriekš vecāki pārskata teritoriju, kurā atrodas bērns, lai novērstu potenciālu traumu rašanos. Tāpat ieteicams sagatavot marles, plāksterus un saites, kas noder nobrāzumu un nelielu traumu gadījumā, lai varētu sniegt uzreiz nepieciešamo palīdzību.

 

4. Saule

Spožā saule vasarā mēdz lutināt – un tad tā vien gribas steigt uz tuvāko pludmali, lai ķertu tās starus. Jāatceras, ka ilgstoša atrašanās saulē var radīt vairākas problēmas:

  • pārkaršana, ja ilgstoši atrodas augstā temperatūrā, neuzņemot pietiekamu ūdens daudzumu un neveldzējoties ēnā;
  • saules dūriens, kas rodas, atrodoties ilgstoši atklātā saulē, nenosedzot galvu;
  • ādas apdegumi, kas traumē ādas virsējo slāni un rada nepatīkamu sajūtu neatkarīgi no vecuma.

 

Lai izsargātos no saules negatīvās ietekmes, ieteicams dienas karstākās stundas (~no 10 rītā līdz 15 dienā) aizvadīt ēnā, kā arī lietot aizsargājošu apģērbu – cepuri vai lakatiņu. Kā arī ieziest ādu ar saules aizsargkrēmu, kas pasargās no apdegumiem.

 

Lai pasargātu akūtu situāciju gadījumā, ieteicams pie dabas doties ar pirmās palīdzības aptieciņu, kas ļauj sniegt tūlītēju palīdzību.

 

InternetAptieka.lv komanda novēl drošu un aizraujošu vasaru!