D vitamīns dzīvespriekam

Lai arī pavisam nesen publiskajā telpā izskanēja ziņa, ka gada tumšākais laiks mūsu puslodē ir aizvadīts, saules trūkumu visskaudrāk izjūtam tieši tagad – kad līdz pavasara sākumam ir palicis pavisam maz. Nogurums, fizisks nespēks un drūmas domas ir visbiežāk sastopamie pavasara noguruma pavadoņi. Papildus tam spiedienu rada arī mājsēde – nepieciešamība sabalansēt darbu un privāto dzīvi, izsekot līdzi bērnu mācībām un .. neizdegt. Kā sev palīdzēt un atgūt vitalitāti šajā nebūt ne tik vieglajā laikā?
D vitamīns, ir viens no vitāli svarīgākajiem vitamīniem kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.

FOTO: Publicitātes foto

D vitamīns, ir viens no vitāli svarīgākajiem vitamīniem kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.

 

D vitamīns pēdējā laikā tiek piesaukts runājot par imunitātes veicināšanu. Taču tam ir vēl kāda īpašība, ko piemin nepamatoti reti – tas vairo dzīvesprieku un veido pozitīvu ģimenes mikroklimatu. Pietiekams D vitamīna daudzums asinīs mazina galvassāpes, miegainību, palīdz cīnīties pret nomāktību, depresiju un stresu. Savukārt tā trūkums organismā pastiprina garastāvokļa svārstības un depresijas simptomus. Vienkāršiem vārdiem sakot, D vitamīna deficīta gadījumā, paši mīļākie paliek vieglāk aizkaitināmi, rodas konfliktsituācijas, palielinās nogurums, nepietiek spēka un gribēšanas aktīvi pavadīt laiku ar bērniem. Bet bērni ir pelnījuši enerģiskus un laimīgus vecākus, kuriem vakarā pietiks spēka spēlēt paslēpes vai iejusties veikalniekos, tirgojoties ar plastmasas dārzeņiem.

 

Reklāmas informācija

 

Vitamīna D galvenais ieguves avots ir saule - saules staru tiešā saskarsme ar ādu. Mūsu platuma grādos saulainās dienas nav tik bieži kā gribētos, turklāt ir pierādīts, ka efektīvai D vitamīna ieguvei der tikai noteiktās stundās veiktas saules peldes, saules stariem krītot noteiktā leņķī pret ādu. Vasarā, it sevišķi bērniem, mēs lietojam dažādus līdzekļus ar augstu SPF, kas aizsargā ādu un arī tas apgrūtina D vitamīna uzņemšanu. Realitātē D vitamīns netiek uzņemts pat tad, kad tas būtu iespējams, un veiktie pētījumi apstiprina - aptuveni 80% Latvijas iedzīvotāju ir D vitamīna deficīts. 

 

Lai pieaudzis cilvēks uzņemtu D vitamīna uzturēšanai nepieciešamo dienas devu 2000 SV ar pārtiku, viņam vienā dienā būtu jāapēd apmēram 132 olu dzeltenumi vai jāizdzer 8 litri piena, vai- jāapēd aptuveni 1,6 kg laša.

 

Tie, kuri argumentē, ka ja ne ar sauli, tad pārtiku noteikti mēs varam uzņemt visu, kas nepieciešams, būs pārsteigti. Liela taisnība tajā ir, ka lielāko daļu visu veselībai svarīgo vitamīnu kopumu ir iespējams uzņemt ar pārtiku jeb sabalansētu uzturu. Tomēr ar vitamīnu D situācija krasi atšķiras. Piemēram, lai pieaudzis cilvēks uzņemtu D vitamīna uzturēšanai nepieciešamo dienas devu 2000 SV ar pārtiku, viņam vienā dienā būtu jāapēd apmēram 132 olu dzeltenumi vai jāizdzer 8 litri piena, vai- jāapēd aptuveni 1,6 kg laša.

Nedrīkst nepieminēt, ka D vitamīns, ir viens no vitāli svarīgākajiem vitamīniem kā pieaugušajiem, tā arī bērniem. Tas piedalās gandrīz visu orgānu veselības uzturēšanā, atbild par kaulu un zobu veselību, muskuļu darbību, sirds veselību, šūnu veidošanos un dalīšanos, aizkuņģa dziedzera veselību, elpošanas sistēmas, acu un asinsvadu sistēmas veselību, veicina kalcija iedarbīgāku uzsūkšanos un, kas īpaši svarīgi -  būtiski spēcina imunitāti. Tādēļ ir ļoti būtiski sekot savam D vitamīna līmenim asinīs un ne tikai papildināt tā rezerves, kad tās jau ir izsmeltas, bet uzturēt tā optimālu līmeni visa gada garumā.


 

Latvijā radīts!

2020. gadā pašmāju zinātnieki veica vērienīgu pētījumu, kurā tika apskatītas dažādas D vitamīnu formas un efektīvākais produkts, kas īsā lietošanas periodā (30 dienas) spēja paaugstināt kopējā D vitamīna līmeni cilvēkiem ar nepietiekamu un vidēji smagas pakāpes D vitamīna deficītu – Latvijas farmācijas zīmola LYL love your life® D3 vitamīna sprejs LYLsunD3.


Šī pētījuma rezultāti uzrāda pārliecinošus datus - LYLsunD3 spēj paaugstināt D vitamīna līmeni asinīs vidēji par 132% un uzsūkšanās jaudā apmēram 4 reizes pārspēj tirgū esošos D vitamīna sprejus uz eļļas un ūdens bāzēm. 

 

LYLsunD3 sastāvā ir dabiskais saldinātājs - ksilīts, kas pasargās un rūpēsies par zobiem un mutes veselību. 


Par supervitamīnu LYLsunD3 ir kļuvis pateicoties formulai un veidam, kā D3 vitamīns nonāk organismā – mikroemulsijas pilieni, izsmidzināti zem mēles vai vaigu iekšpusē,  apiet kuņģi un zarnu traktu, momentā nokļūs asinsritē un šo tik nepieciešamo vitamīnu uzreiz nogādā ikvienai organisma šūnai. LYLsunD3 sastāvā ir dabiskais saldinātājs - ksilīts, kas pasargās un rūpēsies par zobiem un mutes veselību. Kā arī ir jāpiemin, ka vitamīnam ir apelsīnu garša. Vecāki un bērni ir atzinuši, ka LYLsunD3 ir vienkārši lietojams kā lielajiem, tā mazajiem – ik rītu pēc brokastīm vai ik dienu pēc maltītes, iepūtiet vienu spreja devu zem mēles vai vaidziņa iekšpusē. 100% lietotāju atzīst, ka ieteiktu LYLsunD3 saviem draugiem.

 

Reklāmas informācija
 

 

Rūpējoties par lietotāju vajadzībām un to, lai katrs ģimenes loceklis varētu saņemt sev vispiemērotāko D3 vitamīna devu, LYLsunD3 līnijā ir iekļauti 3 produkti:

  • LYLsunD3 KID, kas ir radīts pašiem mazākajiem, no 1 līdz 7 gadu vecumam, ar mērķi profilaktiski uzturēt D vitamīna līmeni.
  • LYLsunD3 2000 SV ir piemērots tiem, kuriem nepieciešams uzturēt optimālu D vitamīna līmeni.
  • LYLsunD3 PROFESSIONAL 4000 SV ir īpaši vērtīgs tiem ģimenes locekļiem, kuri saskārušies ar D vitamīna nepietiekamību vai pat deficītu.

 

LYLsunD3 ir arī ekonomisks produkts, jo viens spreja flakons ir paredzēts līdz 125 lietošanas reizēm jeb 4 mēnešiem. Līdz ar to šī produkta viena mēneša izmaksas ir aptuveni 4 EUR.


Martā LYLsunD3 produktus iespējams iegādāties aptiekās visā Latvijā ar atlaidi līdz – 20%.
Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.