Kādi ir ieguvumi no pārejas uz vasaras laiku

Pāreja uz vasaras laiku notiks 2021. gada 28. martā plkst. 03:00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu. Lai gan šāda pulksteņu pārregulēšana tiek veikta, lai vakaros dienas gaisma būtu ilgāk, šai pārejai ir arī daudzi noliedzēji. Lai arī sanāk nozagt stundu brīvdienu miega, portāls bestlifeonline.com apkopojis ilgtermiņa ieguvumus no pārejas uz vasaras laiku.
Pāreja uz vasaras laiku sniedz iespēju iziet no ofisa laikā, kad ārā vēl ir gaišs.

FOTO: Pexels.com

Pāreja uz vasaras laiku sniedz iespēju iziet no ofisa laikā, kad ārā vēl ir gaišs.

Mosties ar sauli

Pāreja uz vasaras laiku ne tikai pārceļ saulrietu par stundu vēlāk, tas arī par stundu pietuvina saullēktu. Tas nozīmē, ka palielinās iespēja mosties un gatavoties dienas gaitām saules gaismas pavadītiem. Apjomīgā 2003.gada pētījumā noskaidrots, ka mošanās laikā, kad ārā spīd saule, mazina risku saslimt ar depresiju. Dabiskā saules gaisma mazina arī pavasara nogurumu un apātiju.

 

Noķert saulrietu

Pāreja uz vasaras laiku sniedz iespēju iziet no ofisa laikā, kad ārā vēl ir gaišs. Tas nozīmē, ka šī vienas stundas pāreja nodrošinās iespēju tev vērot saulrietu jau esot ārpus darba telpām, nevis caur ofisa logu. Protams, ja vien tu nestrādā nakts maiņas un esi ieinteresēts šo laiku izmantot lietderīgi, esot ārā.

Reklāma
Reklāma



D vitamīns

Centrālais 2008. gada pētījums, kas publicēts žurnālā “Environmental Health Perspectives”, parādīja, ka saules gaisma labvēlīgi ietekmē ne vien mūsu mentālo, bet arī fizisko veselību. Vispazīstamākais ir D vitamīns, ko var uzņemt tieši ar saules stariem. Līdzīgi kā daba, kas atmostas ar pirmajiem saules stariem, tā arī cilvēki kļūst priecīgāki, laimīgāki un enerģiskāki, kad ziemas tumšo drūmumu nomaina pavasara saule.