Smagumu celšana sievietēm rada neauglību – mīts vai patiesība?

Mammamuntetiem.lv lasītāja jautā – vai tā ir taisnība, ka sievietes nedrīkst celt smagumus, jo tas apdraud spēju radīt pēcnācējus?
Izrādās, smagumu celšanai nav tiešas saistības ar neauglību.

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, smagumu celšanai nav tiešas saistības ar neauglību.

Lasītāja jautā:

“No mammas esmu dzirdējusi, ka meitenes un jaunas sievietes nedrīkst celt smagumus, jo pēc tam nevar būt bērni. Vai tā ir taisnība vai mīts, ka smagumu celšana un nēsāšana rada neauglību? Piemēram, es nesu 5 kilogramus smagu ūdens burku uz dzīvokli (3. stāvā), bet mamma saka, ka tas ir par smagu, lai es to nestu. Vai tas tiešām ir slikti? Kāpēc? Cik daudz smagumu būtu pieļaujams ikdienā celt, nest normālas miesas būves sievietei?”

 

5 litru ūdens burku droši var nest un nesatraukties par neauglību. 

 

Reklāma
Reklāma

Atbild sertificēts ginekologs un sertificēts dzemdību speciālists ar specializāciju operatīvajā ginekoloģijā Dr. Antons Babuškins.

“Smagumu celšanai nav saistības ar neauglību. Tas drīzāk var novest līdz mazā iegurņa orgānu noslīdējumam, bet tikai gadījumā, ja ir nekontrolēta ļoti liela smaguma celšana, kas palielina intrabdominālo spiedienu. 5 litru ūdens burku droši var nest un nesatraukties par neauglību. Par smaguma daudzumu viss ir ļoti individuāli un atkarīgs un cilvēka fiziskās sagatavotības pakāpes, bet no 5-7 kg smagas somas noteikti nekas nenotiks.”

Saistītie raksti