Fotonovecošanās un veidi, kā to novērst

Pārmērīga saules iedarbība ir būtiskākais faktors, kas izraisa priekšlaicīgu ādas novecošanos vai, precīzāk, tā saukto fotonovecošanos. Ādas fotonovecošanos pirmām kārtām izraisa saules UV starojums, jo tas rada gan tiešus, gan netiešus šūnu DNS bojājumus. Tāpēc priekšlaicīgi parādās grumbas, āda sāk atslābt, rodas ādas pigmentācijas problēmas. Pienācīga ādas aizsardzība visa gada garumā un piemēroti saules aizsardzības līdzekļi var palīdzēt novērst ādas fotonovecošanos.

Saules aizsardzības līdzekļus ir ieteicams iekļaut ikdienas ādas kopšanas režīmā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saules aizsardzības līdzekļus ir ieteicams iekļaut ikdienas ādas kopšanas režīmā

Ādas fotonovecošanos izraisa pārmērīga saules iedarbība uz ādu. Saules UVB starojuma protoni tiek absorbēti ādas šūnās un rada tiešus šūnu DNS bojājumus. UVB starojums izraisa saules apdegumus, bet tiešie DNS bojājumi var izraisīt dažādas ādas slimības, tostarp ādas vēzi. Lai novērstu ilglaicīgus ādas bojājumus, saules aizsardzības līdzekļi ir jālieto katru dienu neatkarīgi no gadalaika. Ir ieteicams izvēlēties saules aizsardzības līdzekļus, kas aizsargā ādu arī no HEV gaismas iedarbības.

Kā pasargāt ādu no fotonovecošanās?
Lai pasargātu sejas ādu no fotonovecošanās, ir jāapzinās iespējamie riski un jāmaina ieradumi, rūpējoties par to, lai āda vienmēr tiktu pienācīgi aizsargāta, piemēram, uzturoties ēnā, nēsājot saulesbrilles un cepures ar platām malām un pareizi lietojot piemērotus saules aizsardzības līdzekļus.

Saules aizsardzības līdzekļus ir ieteicams iekļaut ikdienas ādas kopšanas režīmā. Tāpat ir ieteicams lietot saules aizsardzības līdzekļus, kas ir piemēroti Jūsu ādas tipam un kuru iedarbība ir klīniski un dermatoloģiski pierādīta. Visi Eucerin saules aizsardzības līdzekļi satur UVA, UVB un plaša spektra filtrus un nodrošina izcilu aizsardzību pret UV starojumu, kā arī palīdz novērst oksidatīvo stresu, ko rada HEV gaisma. Turklāt ir klīniski un dermatoloģiski pierādīts, ka tie ir piemēroti arī jutīgai ādai.

Eucerin pretnovecošanās sauļošanās fluīds ar SPF 30 un SPF 50 ir īpaši izstrādāts nobriedušas ādas aizsardzībai pret sauli. Tas pasargā ādu no UVA un UVB starojuma un samazina HEV gaismas radīto oksidatīvo stresu, tādējādi palīdzot novērst ādas fotonovecošanos, kā arī aizkavē grumbu veidošanos. Fluīda aktīvās sastāvdaļas likohalkons A un glicirinizētā skābe aizsargā epidermas dziļāko slāņu šūnas no saules radītājiem bojājumiem un atjauno ādas šūnu DNS, savukārt hialuronskābe intensīvi mitrina ādu, palielina ādas apjomu un izlīdzina pat dziļas grumbas. Sauļošanās fluīdam ir viegla konsistence un tas nav taukains, tāpēc šis fluīds ir ideāla grima bāze, ko var viegli iekļaut ikdienas ādas kopšanas režīmā.