Kad nepieciešama audiologopēda palīdzība?

Kopš šā gada jūlija SIA “Rīgas veselības centrs” filiālē “Iļģuciems” un “Imanta” ir pieejami audiologopēda pakalpojumi. Audiologopēds ir ārstniecības persona, kas veic komunikācijas spēju, runas/valodas, balss un rīšanas traucējumu novērtējumu, diagnostiku un ārstēšanu jebkura vecuma personām.

 Audiologopēda pakalpojumi var būt īpaši noderīgi un nepieciešami laikā pirms skolas vai bērnudārza gaitu sākuma.

FOTO: Shutterstock.com

Audiologopēda pakalpojumi var būt īpaši noderīgi un nepieciešami laikā pirms skolas vai bērnudārza gaitu sākuma.

  
Audiologopēds strādā:
ar zīdaiņiem (0 - 12 mēnešu vecuma), veicinot sazināšanās prasmju attīstību un novēršot zīšanas un rīšanas traucējumus;
ar maziem bērniem (2 - 4 gadu vecuma), kā arī pirmsskolas (5 - 7 gadu vecuma) un skolas vecuma bērniem, kuriem diagnosticēta: dislālija jeb skaņu izrunas traucējumi, disleksija - lasīšanas traucējumi, valodas attīstības aizture, runas tempa un ritma traucējumi (stostīšanās), rakstīšanas traucējumi u.c.. Speciālists nosaka traucējumu apmēru, veic bērna valodas attīstības (skaņu izrunas, vārdu krājuma, valodas sapratnes) novērtējumu. Audiologopēda pakalpojumi var būt īpaši noderīgi un nepieciešami laikā pirms skolas vai bērnudārza gaitu sākuma. 


Jaunums! 
SIA “Rīgas veselības centrs” visās filiālēs audiologopēdi veic arī Kognitīvo spēju novērtējumu un treniņu pacientiem no 6 gadu vecuma, izmantojot jauno Vācijā izstrādāto datorprogrammu Rehacom. Svarīgi uzsvērt, ka šī programmatūra ir sagatavota un ir pieejama darbam ar pacientiem gan latviešu, gan krievu valodā. 

Nodarbības pie audiologopēda notiek individuāli pēc iepriekšēja pieraksta. Piesakoties uz vizīti, jāuzrāda nosūtījums no fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta vai ģimenes ārsta vai ārsta speciālista (neirologa).

Reklāma
Reklāma

 

SIA “Rīgas veselības centrs” audiologopēda pakalpojumi ir iekļauti valsts apmaksātu pakalpojumu programmā, kā arī šis pakalpojums ir pieejams par maksu atbilstoši iestādes cenrādim.
Pieraksts un papildu informācija: 28459671, rehab.ilguciems@rigasveseliba.lv