Pieci svarīgi jautājumi par apakšbiksēm, ko kautrējies pajautāt savam ārstam

Vai drīkst vēlreiz vilkt vakar valkātas apakšbikses? Vai drīkst staigāt vispār bez apakšveļas? Vai ir nozīme materiālam, no kā izgatavotas bikšeles? Atbildes uz šiem un citiem intīmiem jautājumiem esam apkopojuši šajā rakstā.
Kad veikali ir pilni ar dažāda veida bikšelēm, izvēlēties īstās nemaz nav tik vienkārši!

FOTO: Shutterstock.com

Kad veikali ir pilni ar dažāda veida bikšelēm, izvēlēties īstās nemaz nav tik vienkārši!

Galu galā apakšbikses ir neatņemama garderobes daļa gandrīz ikvienam kārtīgam pilsonim. Turklāt naudas summas, kas tiek tērētas smalkas apakšveļas iegādei, nemaz nav tās mazākās.  Tāpēc tiksim skaidrībā ar jautājumiem, kurus dažreiz kautrējamies uzdot pat savam ārstam.


Vai drīkst katru dienu nemainīt apakšveļu? 

No veselības uzturēšanas viedokļa apakšbikšu nemainīšana katru dienu nekādu kaitējumu nenodarīs. Proti, teorētiski apakšveļu var nemainīt līdz brīdim, kamēr tā izskatās tīra.

Tomēr arī šeit ir izņēmumi. Apakšveļa jāmaina regulāri, ja vietās, kur tā pieguļ, ir brūcītes, izsitumi, nieze un ādas iekaisums. Tad ne sevišķi svaiga apakšveļa var veicināt tālāku ādas iekaisumu. Veļa jāmaina biežāk arī tad, ja stipri svīstat.

Sievietēm arī jāņem vērā tas, ka sievietes intīmā veselība ir jutīgāka – pastāvīgs mitrums intīmajā zonā var veicināt piena sēnes jeb kandidozes uzliesmojumu.


Vai ir nozīme materiālam, no kura izgatavota apakšveļa

Ja vērtē no veselības uzturēšanas viedokļa, tad jā – ir nozīme. Lai mazinātu infekciju riskus intīmajā zonā, lielākas fiziskās slodzes laikā, piemēram, sporta zālē, iesaka vilkt kokvilnas apakšveļu, kas nav pārlieku pieguloša. Ādai, kas intensīvi svīst, ir jāļauj elpot.

 

Pēdējos gados sporta nodarbībām iespējams nopirkt speciāla auduma apakšveļu, kas izžūst īpaši ātri. Profesionālie materiāli tiešām ir efektīvi, turklāt ir pētījumi, kas apliecina, ka sportisti, kas izvēlējušies profesionālos audumus, arī savās disciplīnās sasniedz labākus rezultātus nekā tie, kas valkā tradicionālu materiālu – kokvilnas un trikotāžas – apakšveļu.

 

Vai drīkst sportot stringos?

Reklāma
Reklāma

Patiesībā šādu pētījumu, kas salīdzinātu sportošanas efektivitāti atkarībā no izvēlētās apakšveļas modeļa, nav. Loģiski domājot, stringi atstāj visai daudz nepiesegtu plikumu ap intīmo zonu, kas ļauj nepiesegtajai vietai piekļauties citiem apģērba gabaliem, piemēram, piesvīdušām sporta biksēm. Tātad atkal veidojas mitra un silta vide, kas ir piemērota infekcijas un sēnīšu attīstībai

Un, protams, stringi savas īpatnējās formas dēļ sagriežas intensīvu kustību laikā un var noberzt maigo intīmās zonas ādu līdz jēlumam. Tātad nē, stringi ir visnepiemērotākais apģērbs sportošanai.

 

Kas labāks – bokseršorti vai peldbikses

Mūžīgas jautājums vīriešu apakšveļas jomā. Pētījumi apstiprina, ka spermas izstrādi un kvalitāti būtiski ietekmē pārlieks siltums, kurā atrodas vīrieša dzimumorgāni. Jo karstāks, jo sliktāk. Ja plānojat bērniņu, vīrietim iesaka valkāt brīvākus bokseršortus vai arī kokvilnas “elpojošas” apakšbikses.

 

Vai drīkst nenēsāt apakšveļu?

Drīkst! Un pat vēlams! Āda elpos un viss, kas atrodas zem svārkiem vai biksēm, par to tikai priecāsies.

 

Īsumā par svarīgāko

  • Gādājiet, lai apakšveļa ir sausa un tīra . Ja nav problēmu ar ādas veselību un nav pastiprinātu izdalījumu, tad apakšveļu drīkst valkāt arī divas dienas pēc kārtas.
  • Sportošanas laikā priekšroku dodiet specializēto materiālu apakšveļai.
  • Nevelciet uz sporta zāli stringus!

Saistītie raksti