Šodien vēnu operācija, rīt uz kalniem vai ikdienas darba ritmā

Pamazām gads iegriežas darba ritmā un esam jau saņēmuši tradicionālos labas veselības vēlējumus. Patīkami tos dzirdēt, tomēr savas veselības labā visvairāk jādara katram pašam. Ir problēmas, kuru risināšana būtu jāieliek ”Jaunā gada apņemšanās sarakstā”!

Lāzeroperācija ir ļoti ātra,  8 – 20 minūtes.  Stundas laikā pacients jau atstāj klīniku un var nodoties savām ikdienas aktivitātēm.

FOTO: Shutterstock.com

Lāzeroperācija ir ļoti ātra, 8 – 20 minūtes. Stundas laikā pacients jau atstāj klīniku un var nodoties savām ikdienas aktivitātēm.


Ja tur ir vēnu lāzeroperācija, tad ir pilnīgi reāli to veikt jau janvārī! 
«Janvārī Dr. Mauriņa Vēnu klīnikas Privilēģiju karšu īpašniekiem, kā arī pensionāriem, uzrādot pensionāra apliecību, ir iespēja saņemt vēnu lāzeroperācijas ar 20% atlaidi,» informē ķirurgs flebologs Andis Rīts. 

FOTO: ķirurgs flebologs Andis Rīts. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ieskaties: 
http://lazermedicinasklinika.lv/lv/piedavajumi

 

«Piedāvājums attiecas uz vēnu lāzeroperācijām bez sānu zaru izņemšanas. Pašlaik mūsu klīnikā dominē tieši šāda veida operācijas, jo savos pētījumos esam pierādījuši, ka tās ir ļoti efektīvas.» 


– Operācija – tas parasti nozīmē, ka pēc tam kādu laiku nākas rēķināties ar ierobežojumiem un nevar pilnā sparā mesties, piemēram, slēpošanas vai korporatīvā pasākumā...
– Uz vēnu lāzeroperācijām tas neattiecas. Lāzeoperācijas būtiskākā īpatnība ir tāda, ka nav neviena grieziena. Tā ir minimāli invazīva; zināmu diskomfortu rada tikai punkcija, jo pati operācija absolūti nav sāpīga. Pacients saņem dažas atsāpinošas injekcijas un ar tievu adatu, kuras diametrs ir mazāks par vienu milimetru, tiek veikta vēnas punkcija, vēnā ievada lāzervadu un sonogrāfijas kontrolē veic lāzeroperāciju. Lāzeroperācija turklāt ir ļoti ātra,  8 – 20 minūtes.  Stundas laikā pacients jau atstāj klīniku un var nodoties savām ikdienas aktivitātēm.


– Un nākamajā dienā var laisties pa kalnu ar slēpēm?
– Jā, tam nav nekādu šķēršļu, cilvēks var būt fiziski aktīvs, sportot, strādāt, piedalīties pasākumos.


– Taču vispirms acīmredzot jānoskaidro, vai konkrētajam cilvēkam ir vajadzīga tieši lāzeroperācija?
– Daudzi pacienti jau ir bijuši mūsu klīnikā uz flebologa konsultāciju, kurā iekļauts ultraskaņas duplekssonogrāfijas izmeklējums. Slēdziens ir derīgs vienu gadu. Ja konsultācijā pacientam ieteikta lāzeroperācija, tad tagad atliek vien pierakstīties un izmantot iespēju saņemt šo ārstēšanu ar atlaidi.

Reklāma
Reklāma


– Kādi priekšdarbi vajadzīgi pirms operācijas? 
– Pacients nāk pie flebologa, kurš izvērtē ne tikai viņa vēnu problēmas, bet arī iztaujā par to, kādas slimības ir bijušas iepriekš, notiek vispārēja stāvokļa izvērtēšana un tad tiek lemts par operāciju. Ārsts arī lemj par to, vai nepieciešami kādi papildu izmeklējumi, vajadzības gadījumā nozīmē asinsanalīzes, kardiogrammu, iespējams, arī plaušu rentgenu. Jāizvērtē visi varbūtējie riski, bet principā šādas operācijas var veikt visiem, tostarp arī ļoti cienījama vecuma pacientiem, kuriem ir vairākas blakusslimības, tai skaitā sirds problēmas; šķērslis nav arī asinis šķidrinošu zāļu lietošana. 



 

– Cik liels ir dziļo vēnu trombozes risks?
– Gan dziļo vēnu trombozes, gan citu komplikāciju risks pēc lāzeroperācijām ir ļoti zems. Nedaudz lielākam riskam ir pakļauti pacienti, kuriem bijušas onkoloģiskās slimības; tie, kuriem jau ir bijusi dziļo vēnu tromboze vai virspusējo vēnu iekaisumi, tāpat arī pacienti, kuriem ir izteikta sirds un plaušu mazspēja, seniori, kuri vecāki par 70 gadiem, un arī pacienti ar izteiktu aptaukošanos. Ņemot  to visu vērā, šādiem pacientiem nozīmējam mūsdienīgus medikamentus trombu profilaksei.


– Kāda ir pēcoperācijas kontrole? 
– Parasti aicinām pacientus uz apskati desmitajā dienā pēc operācijas un trīs mēnešus pēc operācijas. Pēcoperācijas problēmas rodas ārkārtīgi reti. Arī pēc tam mēs periodiski iesakām nākt uz apskati reizi pusgadā vai gadā, lai dinamiski izvērtētu kāju vēnu stāvokli. Gadiem ejot, var slimot arī citas  vēnas. Jo sevišķi, ja cilvēkam uz to ir iedzimta nosliece, pie flebologa ir jānāk uz regulārām pārbaudēm, līdzīgi kā pie zobārsta.


– Vai pēc vēnu lāzeroperācijas jāvalkā kompresijas zeķes?
– Tas ir individuāli. Ja pacientam ir sūdzības par kāju tūsku, ir novērojamas ādas izmaiņas – pigmentācija, dermatīts vai pat čūlas – tad kompresijas terapija ir vajadzīga. Ziemas laikā kompresijas zeķu valkāšana lielas neērtības nesagādā. Pacientiem, kuriem vēnu slimības nav ielaistā stadijā, kompresijas zeķu lietošana ne vienmēr ir obligāta. Mūsdienīgas kompresijas zeķes ir efektīvas un arī izskatīgas, un tās arvien biežāk izvēlas valkāt arī cilvēki, kuriem nav vēnu problēmu, piemēram, daudzi aktīvi sportojošie ir atklājuši, ka šīs zeķes palīdz kājai labāk justies slodzes laikā, ir pat speciāli kompresijas zeķu modeļi dažādu sporta veidu pārstāvjiem. Mūsu klīnikas personāls iesaka katram piemērotāko kompresijas zeķu veidu, veic precīzus kāju mērījumus, lai izvēlētos pareizo lielumu, kā arī iemāca, kā šīs zeķes uzvilkt.



 

 – Ko katrs cilvēks pats var darīt vēnu slimību profilaksei?
 – Protams, par labu nāk fiziskās aktivitātes, jo tās uzlabo venozo atteci, piemēram, nūjošana, soļošana, skriešana vai peldēšana. Slodzes intensitāte jāizvēlas atbilstoši savam vecumam un fiziskajai sagatavotībai.  Īpaši senioriem un tiem, kuriem ir paaugstināts asinsspiediens, sirds mazspēja vai citas slimības, jāseko, lai nodarbības neradītu pārslodzi sirdij. Arī tiem, kuri strādā sēdošu darbu, dienas gaitā jācenšas laiku pa laikam izkustēties, kaut vai nedaudz pastaigāt. Jārūpējas arī par pietiekamu šķidruma daudzuma uzņemšanu.  Starp tām profesijām, kurām draud vēnu problēmas, var minēt arī pavārus, frizierus, pārdevējus, skolotājus vai gidus, kuru darbs saistīts ar ilgstošu statisku slodzi, tomēr galvenā riska grupa šobrīd ir biroju darbinieki. Ilga sēdēšana pasliktina ne tikai venozo atteici, bet ietekmē arī mugurkaulu, stāju, muskuļu tonusu, jo īpaši, ja darbavieta nav iekārtota atbilstoši ergonomikas principiem.


– Reizēm dažādu medicīnas iestāžu pacienti sūrojas, ka vizītei atvēlētajā laikā nav paguvuši saprast un iegaumēt to, ko stāstījis ārsts. Nevar noliegt, ka daļa cilvēku arī paši nav īpaši uzmanīgi, uzklausot ārstu norādījumus. Kāda ir ārstu un pacientu komunikācija jūsu klīnikā?
– Esmu novērojis, ka vidēja vecuma pacienti kopumā ir apzinīgi un saprotoši. Cilvēki pēc 80 gadu vecuma bieži vien nāk kopā ar pavadoņiem un tas ir ļoti labi, ja ārsta stāstīto uzklausa vēl kāds. Uztveršanu atvieglo arī tas, ka pacientiem nepieciešamo informāciju izsniedzam rakstveidā, līdz ar to cilvēks var to mājās kārtīgi izlasīt, apspriest ar ģimenes locekļiem un ģimenes ārstu.


– Izvēloties medicīnas iestādi, kurai uzticēt savas vēnu problēmas, nereti iesaka ņemt vērā, cik liela ir tās speciālistu pieredze vēnu ārstēšanā. Kāda tā ir Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā?
– Katru gadu saviem pacientiem veicam vairāk nekā 3500 vēnu lāzeroperāciju un vairāk nekā 2000 skleroterapijas procedūru. Mūsu klīnika ir vadošā fleboloģijas klīnika Baltijas valstīs. Klīnikas vadība pievērš ļoti lielu uzmanību ārstu profesionālajai pilnveidei un šeit rīkotie izglītojošie pasākumi piesaista interesentus no visas pasaules. Nupat notika kārtējā meistarklase, kas bija veltīta venozo trofisko čūlu ārstēšanai, kur bija ieradušies vadošie flebologi no vairākām valstīm, tai skaitā no Šveices un Vācijas; notika interesantas lekcijas un praktiskās nodarbības. Mūsu darba rezultāti ir ļoti labi ne tikai Eiropas, bet arī pasaules mērogā. Nepārspīlējot var teikt, ka ir tikai dažas klīnikas, kuras spēj veikt tika daudz šādu lāzeroperāciju un skleroterapijas procedūru tik augstā kvalitātē.


Ieskaties: http://lazermedicinasklinika.lv/lv/kontakti

 

<meta name="robots" content="all"/>
<title>Šodien vēnu operācija, rīt uz kalniem vai ikdienas darba ritmā
<meta name="Description" content="Vēnu lāzeroperācijas janvārī ar 20% atlaidi Lāzermedicīnas klīnikā un Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā!"/>