Zaļais dzīvesveids: Ja domas nav kārtībā, slimo arī visekoloģskākais cilvēks

Lai aktualizētu zaļo domāšanu un atbilstošu dzīvesveidu, Latvijas zaļās farmācijas kompānija “Silvanols” projekta "Daba dziedē" ietvaros organizē zaļā dzīvesveida padomu konkursu. Pārdomas iesūtījusi portāla mammamuntetiem.lv latītāja Jana Smirnova. 

Laimīgie - izturīgāki un veselāki. Jāsāk ar domu tīrību.

FOTO: Shutterstock.com

Laimīgie - izturīgāki un veselāki. Jāsāk ar domu tīrību.

Vēlos padalīties savās domās par veselīgu dzīvesveidu. Zaļā domāšana jeb dzīvesveids sākas nevis no kaut kādas darbības, bet gan no dzīves uztveres, savas rīcības pret apkārtējo pasauli. Nav svarīgi, KO un KĀ tu ēdi, bet tieši tava attieksme pret apkārtējo pasauli.


Visas slimības izriet no mūsu domām, dusmām, neapmierinātību ar dzīvi vai konkrētām situācijām... un var sanākt tā, ka lietojot vis-vis-ekoloģiskās zālītes, ekoproduktus, bet domas nav savestās kārtībā un rezultātā šis "ekoloģiskais cilvēks" slimo daudz vairāk nekā parastais.
 

Tātad, manuprāt, ko es daru - jādzīvo harmoniski ar apkārtējo pasauli. Nedrīkst dusmoties uz citiem, pārdzīvot visādus niekus. Jāpiedod katru un neņemt galvā nesvarīgo. Tikai izpildot šo punktu var izaugt līdz nākamajam.

Otrais svarīgais moments: mūsu attieksme pret dabu. To nedrīkst piesarņot. Taču nav grūti paturēt konfekšu papīrīti līdz tuvākajai mistkastei:) Protams, ka nē. Tā arī jādarā un pasaule kļūtu ekoloģiskajai un nebūtu jārīko talkas utt. Šeit arī svarīgi nepiesarņot pasauli ne tikai fiziski, bet arī mentālajā līmenī, nepiesarņot pasauli ar sliktiem vārdiem, sliktām domām, dusmām. Tikai izpildot iepriekšējos nosacījumus, var vērsties pie nākamajiem.


Teikšu godīgi - lai pašiem spēkiem nodarbotos ar augu vākšanu, ir ļoti labi jāpārzin šos augus, kā arī tas ekoloģiskās tīrās vietas, kur tiešām nav nepiesarņots...Ir jābūt pietiekami daudz laika, lai tiktu uz šo vietu un jābūt līdzekļiem. Diemžēl neuzskatu sevi par augu ekspertu, bet labprāt vācu man pazīstāmus augus, kurus varu izmantot, tēju uzvarīšnai, piem. mežrozīte u.c. Protams, ka vākšanas periods ir tad, kad to var savākt:)
 

Ļoti aizraujamies ar ogošanu, īpaši mums patīk lasīt mellenes, bruklenes. Cenšamies pēc iespējas vairāk apēst svaigo ogu sezonā, bet arī veicam krājumus, iesaldējot saldetāvā.
 

Galvenais palīgs cīņai ar ziemas slimībām ir medus, ko ieperkam mūsu tirgu pie jau pazīstamā tirgotāja, viņam ir savas bišu stropas un jau pēc smaržas un garšas viņu medus atšķiras no veikala pirkta.
 

Bet godīgi sakot - visas slimības ir no mūsu domām. Vai Jūs redzējāt slimo laimīgo cilvēku? Laimīgām cilvēkam imunitāte ir daudz stiprāka, kas aizsarga pret visām gripām utt. Jādzīvo harmonijā ar apkārtējiem un Jūs vāksiet augus prieka pēc un lietosiet tos, kuri Jums garšo, nevis tos - kuri it kā varētu palīdzēt...
 

Reklāma
Reklāma

Savus zaļā dzīvesveida padomus un pieredzi sūti uz liga@mammam.lv līdz 15. jūlijam, norādot savu vārdu un uzvārdu, tālruņa numuru, bērnu vecumu.  Ģimenes, kuras dosies uz nometni, izziņosim 16. jūlijā. 

Vairāk par konkursu lasi Pastāsti, kā tu dzīvo zaļi un kopā ar ģimeni brauc uz BEZMAKSAS 3 dienu nometni "Daba dziedē"