Tavas intīmās zonas labklājībai


Intīmai higiēnai ir ļoti liela nozīme ikvienas sievietes dzīvē. Svarīgi ir zināt, kā par sevi pareizi rūpēties - kādus līdzekļus izmantot, bet no kādiem atteikties.

sievietes intīmā zona ir ļoti īpaša – tai ir specifiska flora, kurai nepieciešama īpaša uzmanība.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

sievietes intīmā zona ir ļoti īpaša – tai ir specifiska flora, kurai nepieciešama īpaša uzmanība.


Lietojot piemērotus intīmās higiēnas kopšanas līdzekļus, iespējams ne tikai izvairīties no dažādām saslimšanām, bet arī justies komfortabli ik dienu. Svarīgi atcerēties, ka sievietes intīmā zona ir ļoti īpaša – tai ir specifiska flora, kurai nepieciešama īpaša uzmanība.
 


Dažkārt tiek uzskatīts, ka intīmās zonas higiēnas ievērošanai pietiek vien ar ūdeni, taču visbiežāk sievietes vēlas papildu tīrības sajūtu. Nekādā gadījumā intīmās zonas mazgāšanai nevajag izmantot ziepes vai ķermeņa dušas želeju, jo to spēcīgais ķīmiskais sastāvs izjauc dabisko mikrofloru, iznīcinot labdabīgās baktērijas, kas veic aizsargājošas funkcijas. Šajā situācijā var rasties pastiprināti izdalījumi, nieze un apsārtums, ļaunākajā gadījumā pat infekcija.
 

Urinēšana pirms un pēc dzimumattiecībām palīdz novērst urīnceļu iekaisumus, kas var rasties, dzimumattiecību laikā vagīnā esošajām baktērijām nokļūstot urīnizvadkanālā. Kā arī nomazgā rokas pirms un pēc dzimumattiecībām, lai novērstu baktēriju izplatīšanos!


Intīmās zonas mazgāšanai jāizmanto speciāli līdzekļi, kuru pH saturs ir atbilstošs šīs zonas mikroflorai. Tie ne tikai saudzīgi kopj, bet arī palīdz atjaunot zaudēto mikroklimata līdzsvaru. Ja pH līmenis tiek samazināts vai palielināts, mikrofloras sastāvs mainās un pastāv risks rasties un attīstīties dažāda veida saslimšanām. Intīmo zonu vislabāk apmazgāt siltā, tīrā, tekošā ūdenī, lietojot atbilstošus, speciāli tam paredzētus līdzekļus.
 

Viens no veselas vides raksturojošiem faktoriem ir vides skābums - pH. Optimāls maksts pH ir no 3.8 – 4.5. Galvenā nozīme maksts skābuma līmeņa regulācijai ir pienskābām baktērijām (jeb lactobacilli), kas veido dabīgo mikloforu. Šī viegli skābā vide ir dabisks aizsargmehānisms, lai novērstu pastiprinātu baktēriju veidošanos. Skābās pH vides radīšanas procesu daļēji kontrolē sievišķais hormons estrogēns.

Tādēļ hormonālo izmaiņu laikā, piemēram, menstruālā cikla, grūtniecības, menopauzes laikā, arī intīmajā zonā novērojamas izmaiņas.


Menstruāciju laikā
Intīmās higiēnas līdzekļu lietošana īpaši nepieciešama menstruāciju laikā. Samazinoties pienskābo baktēriju skaitam, tiek sekmēta kaitīgo baktēriju vairošanās. Lai to novērstu, jālieto intīmās higiēnas kopšanas līdzekļi, kas satur pienskābās baktērijas, piemēram, Lactacyd Pharma. Regulāri jāmaina arī higiēnas paketes vai tamponi.




Grūtniecības laikā
Hormonālo izmaiņu un novājinātas imunitātes rezultātā intīmās zonas pH līmenis paaugstināsies, kas vienlaikus var veicināt infekcijas rašanos. 20% grūtnieču tiek konstatēta kāda vagināla infekcija. Cīņā pret baktēriju vairošanos, ieteicams izmantot speciālos intīmās higiēnas līdzekļus.




Menopauzes laikā un pēc tās

Šajā laika posmā samazinās sievišķā hormona estrogēna daudzums, kā rezultātā maksts sieniņas kļūst plānākas un sausākas, līdz ar to arī ievainojamākas. Intīmās higiēnas kopšanas līdzeklis ar mitrinošām īpašībām mazinās diskomfortu.





Arī ikdienā
Disbalansu var radīt arī pavisam ikdienišķas aktivitātes.

  • sintētiska un cieši pieguļoša veļa;
  • veļas mīkstinātāju izmantošana, mazgājot apakšveļu;
  • intensīva sportošana;
  • dažādas diētas;
  • stress, nogurums un vāja imunitāte;
  • dzimumattiecības;
  • parastās ziepes vai dušas želejas;
  • antibiotikas, kas iznīcina labās baktērijas;
  • tamponi un paketes.



Padomi, kā rūpēties par intīmo higiēnu

Reklāma
Reklāma
  1. Intīmā zona ir viena no visjūtīgākajām vietām ķermenī. Tā kā vagīnas pH līdzsvars nodrošina dabisku pašattīrīšanos, nav nepieciešamība mazgāt tās iekšpusi. Rūpējoties par ārējo intīmo zonu, izmanto speciālos intīmās zonas kopšanas līdzekļus
     
  2. Pievērs uzmanību pazīmēm, kas brīdina par iespējamiem veselības traucējumiem. Neierasta asiņošana, izdalījumi, nepatīkams aromāts, nieze un sāpes var liecināt par infekcijas esamību vai par seksuāli transmisīvo slimību. Šajos gadījumos noteikti jādodas uz pārbaudi pie ginekologa
     
  3. Lai pārliecinātos par veselības stāvokli, apmeklē ginekologu ne retāk kā reizi divos - trijos gados.
     
  4. Urinēšana pirms un pēc dzimumattiecībām palīdz novērst urīnceļu iekaisumus, kas var rasties, dzimumattiecību laikā vagīnā esošajām baktērijām nokļūstot urīnizvadkanālā. Kā arī nomazgā rokas pirms un pēc dzimumattiecībām, lai novērstu baktēriju izplatīšanos!


REKLĀMA



Jūties pārliecināta ar Lactacyd Pharma

Lactacyd Pharma piedāvā intīmās kopšanas līdzekļu klāstu, kas ir lieliski piemēroti ikdienai,  kā arī svarīgiem brīžiem, piemēram, grūtniecības laikam un pēcdzemdību periodam. Intīmās kopšanas līdzekļi ir izstrādāti tā, lai tie atbilstu ikvienam sievietes dzīves svarīgajam posmam.
 

Lactacyd Pharma sensitive
Piemērots ikdienas lietošanai, kā arī nedaudz iekaisušai un jutīgai intīmai zonai, jo tam ir pielāgots pH līmenis un formula, kas bagātināta ar bioloģisko pienskābi.
 

Lactacyd Pharma ar antibakteriālu iedarbību
Stiprina intīmās zonas dabiskās aizsardzības spējas. Tas satur dabīgas antibakteriālas vielas, kas palīdz novērst baktēriju vairošanos, kā arī izvairīties no infekcijām un nepatīkama aromāta. Īpaši piemērots grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā un menstruāciju laikā. To var izmantot arī paaugstināta riska situācijās, piemēram, intensīvi sportojot, peldot vai nēsājot cieši pieguļošu apģērbu.
 

Lactacyd Pharma ar mitrinošu iedarbību
Nodrošina ilgstošu intīmās zonas ādas barošanu un mitrināšanu. Pateicoties tā unikālajai  formulai  L2G-complexTM (satur: pienskābi, gliceriloleātu un glicerīnu) tas palīdz atjaunot un pastiprināt delikātās intīmās zonas ādas dabīgo hidrolipīdu slāni. Ieteicams lietošanai menopauzes laikā un pēc tās, kā arī, lai mazinātu sausuma sajūtu intīmajā zonā grūtniecības laikā vai lietojot medikamentus.

Produkti pieejami aptiekās.