13 lietas, kuras emocionāli pieauguši cilvēki nekad nedara

Vai tu jūties garīgi stabils, stiprs cilvēks? Psihoterapeite Eimija Morina atklāj 13 lietas, kuras nekad nedara cilvēki, kuri ir psiholoģiski spēcīgi. Ja tev patīk sevi žēlot un uztraukties par lietām, kuras nespēj kontrolēt, tu jūties slikti tāpēc, ka citiem veicas – tas liecina par tavu psiholoģisko vājumu.
Neviens nevienam neko nav parādā.

FOTO: Shutterstock.com

Neviens nevienam neko nav parādā.

Lūk, 13 lietas, kuras nekad nedara stipri cilvēki:

 

Netērē laiku sevis žēlošanai

Nevaino ne apstākļus, ne cilvēkus, kuri viņus nenovērtē. Viņi uzņemas atbildību par savu rīcību un dzīvi, zinot, ka pasaule ne vienmēr ir taisnīga, bet dzīve ne vienmēr ir rožu lauks.


Neļauj citiem sevi kontrolēt

Nelieto tādas frāzes kā "mans priekšnieks ir vainīgs, ka es jūtos slikti". Šādi cilvēki saprot, ka viņiem ir jāspēj kontrolēt savas emocijas un ikvienā situācijā jāzina, ko atbildēt, lai sevi aizstāvētu.


Netērē enerģiju tām lietām, ko nevar kontrolēt

No spēcīgiem cilvēkiem nekad nedzirdēsi gaušanos par nozaudētu bagāžu vai ārprātīgu sastrēgumu pilsētas centrā. Viņi koncentrējas uz tām lietām, kuras var kontrolēt. Un saprot, ka bieži vien svarīgākais ir pašu attieksme un viedoklis par situāciju.

 

Nevairās no pārmaiņām

Gluži pretēji – stipri cilvēki pārmaiņas uztver kā attīstību, izturas pret tām pozitīvi un cenšas būt elastīgi.


Necenšas darīt laimīgus visus cilvēkus pasaulē

Spēcīgi cilvēki necenšas visu laiku mierināt un izklaidēt citus. Viņi zina, ka tas nav iespējams. Viņi nebaidās pateikt "nē" un arī skaļi izteikt un aizstāvēt savu viedokli, ja situācija to prasa.


Nebaidās uzņemties risku

Tomēr allaž racionāli izsver visas priekšrocības un trūkumus, apdomā plusus un mīnusus, kā arī mēģina prognozēt iespējamos zaudējumus. Apsver pilnīgi visu.

Reklāma
Reklāma


Nejūtas slikti, redzot otra panākumus un veiksmi

Gluži pretēji – stipri cilvēki priecājas par citu sasniegumiem un veiksmi. Viņi nejūtas greizsirdīgi, uzvarēti vai satriekti pīšļos tikai tāpēc vien, ka citiem ir panākumi. Viņi zina, ka uzvaras ir grūta darba rezultāts, tāpēc ir gatavi smagi un ilgi strādāt.
 

Dzīvo šodienā, nevis pagātnē

Nav jātērē laiks, domājot par pagātni un to, kas varēja notikt un kā. Nedod dievs, vēl šaustot sevi. Spēcīgi cilvēki racionāli izvērtē savu pagātni un konstatē, ko no tās ir mācījušies un kādu pieredzi guvuši.


Neatkārto vienu un to pašu kļūdu

Viņi jūtas atbildīgi par savu rīcību un mācās no savām kļūdām.


Nepadodas pēc pirmās neveiksmes

Viņi neuzskata, ka zaudējums nozīmē padošanos. Gluži pretēji – viņi mēģina to darīt tik ilgi, kamēr izdodas.
 

Nebaidās būt vieni

Viņiem patīk vienatne un klusums. Viņi nebaidās no savām jūtām un domām un dara visu, lai vienatnē pavadītais laiks būtu produktīvs.


Neuzskata, ka viņiem pieder visa pasaule

Viņi neuzskata, ka ir piedzimuši tāpēc, lai visi apkārtējie par viņiem rūpētos un aptekalētu. Viņi meklē un atrod spēku sevī, savās vērtībās un spējās.


Negaida tūlītējus rezultātus

Savu laiku viņi tērē tam, ko māk darīt vislabāk, un saprot, ka reālu pārmaiņu sasniegšana prasa laiku.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Saistītie raksti