Gada skaitlis, kas atklāj personības brieduma, seksualitātes un dzīves vieduma gadus

Pētnieki izrēķinājuši vidējo vispiemērotāko vecumu visiem cilvēkiem, kad vislabāk darīt lietas, kas skar svarīgākās dzīves jomas. Tagad zināms, kad ir visasākās sajūtas seksā, kad jābeidz dzert un ballēties kā neprātīgam, kad dzemdēt bērnus un pat zinātniski pamatoti justies vispievilcīgākiem. Te daži cipari, lai salīdzinātu tos ar savu dzīves pieredzi.
Tagad zināms, kad ir visasākās sajūtas seksā, kad jābeidz dzert un ballēties kā neprātīgam, kad dzemedēt bērnus un pat zinātniski pamatoti justies vispievilcīgākiem.

FOTO: Shutterstock.com

Tagad zināms, kad ir visasākās sajūtas seksā, kad jābeidz dzert un ballēties kā neprātīgam, kad dzemedēt bērnus un pat zinātniski pamatoti justies vispievilcīgākiem.

Visseksīgākie

Visseksuālāk sieviete jūtas nebūt ne 20 gados, kā nereti domā daudzi vīrieši, kas sievietes seksualitāti vērtē pēc persiku maigajiem vaidziņiem. Seksuālās pārliecības un vēlmju augstākais punkts ir 31 gads, kad sieviete zina, ko grib, un saprot, ko var prasīt no sava partnera. Vīriešu labākas laiks guļamistabas priekiem ir 33 gadi.

 

Visdraudzīgākie

Vispiemērotākais laiks, lai atrastu jaunus draugus, kas paliks ar jums, iespējams, visu mūžu, ir 29 gadi. Šajā laika periodā  sociālo kontaktu skaits pieaug par 30 %, un nekad vairs nav tik daudz iespēju atrast sev draugus un domubiedrus. 

 

Vispaģirainākie

Starp citu, 29 gados fizioloģisku iemeslu dēļ cilvēki piedzīvo arī vissmagākās paģiras pēc ballītēm. Ballēties vēl gribas tikpat jaudīgi kā 20 gados, bet organisms jau pieprasa mierīgāku dzīvesveidu. 

 

Pētnieki pat sarēķinājuši, ka kārtīgas paģiras šajā vecumā ilgst tieši 9 stundas un 45 minūtes.

 

Visskaistākie

Pievilcības ziņā vispateicīgākais vecums sievietēm ir 31 gads, bet vīriešiem – 34 gadi, kad viņi jūtas visglītākie, šarmantākie un pārliecinātākie par saviem fiziskajiem un intelektuālajiem dotumiem.

Šis ir arī piemērotākais laiks dažādu diētu izmēģināšanai, ja nu gadījumā, neraugoties uz pievilcības magnētu, jums šķiet, ka ir jāatbrīvojas no pāris liekiem kilogramiem. Vīriešiem vieglāk ieturēt diētu apmēram 31 gada vecumā, sievietēm – gadu vēlāk, kad viņām paliek 32. Visnepateicīgākais laiks, lai sāktu domāt par savu svaru, ir 40–50 gadi, kad lielākajai daļai cilvēku nav motivācijas būtiski mainīt savu dzīvesveidu.

 

Pusmūža krīzes skartie

Desmit gadus vēlāk – ap 43 gadu vecumu, vīriešus sasniedz izslavētā pusmūža krīze. Iekšējai trauksmei un bažām par to, ka dzīve pusē, bet pirmais miljons vēl nav nopelnīts, pievienojas šaubas par to, vai vispār ir vērts saglabāt uzticību līdzās esošajai partnerei. Sievietes līdzīgas bažas piemeklē gadu vēlāk – 44 gadu vecumā.

 

Reklāma
Reklāma

Laiks precēties

Piemērotākais vecums mūsdienu modernajā pasaulē ģimenes dibināšanai, pēc sociologu domām, ir 34 gadi. Teksasas universitātes pētnieki secinājuši, ka sievietes, kas iziet pie vīra šajā vecumā, ir ar labāku veselību, labāku finansiālo nodrošinājumu un viņām dzimst veselīgi bērni. Acīmredzot, pirms tam viņas nopietni investējušas savas dzīves sakārtošanā. Profesors Džons Milovskis no ASV stāsta, ka sievietes, kas dzemdējušas 34 gadu vecumā, 41 gadā ir ar labāku veselību nekā tās, kurām bērns dzimis 18 gados. Veselības diagnostika uzrāda, ka organisma bioloģiskais vecums šīm sievietēm var būt pat par 14 gadiem jaunāks nekā viņu vienaudzēm, kas dzemdējušas ļoti jaunas. Tajā pašā laikā medicīnas eksperti iesaka pirmo bērniņu dzemdēt ne vēlāk kā 35 gados, kas jau ir vecuma griesti ne tikai sievietes bioloģiskā pulksteņa, bet arī auglības dēļ. Noskaidrots, ka arī 40 gados 65 % no sievietēm, kuras vēlas bērnu, šo ieceri realizē.

 

Tomēr galvenais laulības noturībā būs personības briedums, jo citi pētījumi liecina, ka labākais laulībā došanās laiks ir ne agrāk kā 25 gadi, jo tad abas puses ir sasniegušas zināmu personības stabilitāti. Sievietes, kuras apprecas 24 gados un agrāk, daudz biežāk izšķiras pirmajos trīs laulības un kopdzīves gados.

 

Pievilcības laiks ir beidzies

Kritiskais vecums sievietes dzīvē ir 51 gads, kad nevilšus viņa kļūst it kā neredzama pretējam dzimumam. Iespējams, atbrīvošanās no sabiedrības spiediena vienmēr būt skaistai veicina to, ka 58 gadi ir vislaimīgākais vecums sievietes dzīvē. Ir beigusies kāpšana pa karjeras kāpnēm un vairāk laika pietiek sev, savai ģimenei un saviem hobijiem.

Pārsteidzoši ir tas, ka vīriešiem „neredzamais” vecums iestājas daudz agrāk – 39 gadu vecumā daudzi vīrieši atzinušies, ka sievietes viņus it  kā neievēro.  

 

Klāt vieduma laiks

Hārvardas universitātes eksperti aprēķinājuši, kurā dzīves posmā mēs esam visviedākie. Dzīves laikā uzkrātās atziņas, kognitīvās spējas un tolerance visspilgtāk izpaužas sākot no 53 gadu vecuma. Tiesa, ap 55 gadu vecumu prāts vairs nespēj pieņemt radikāli jaunas idejas. Tāpēc vecākus cilvēkus nereti uzskata par spītīgiem.

 

Nepalaid garām gudrības brīdi

Garīgos spēju maksimums ir 22 gadi, bet sasniedzot 27, spēja apgūt jaunas zināšanas un prāta elastīgums pamazām sāk samazināties, paziņojuši Virdžīnijas universitātes zinātnieki. Lai prātu kustinātu, jau tad ir vērts regulāri risināt krustvārdu mīklas un trenēt smadzenes ar dažādiem galvas mežģiem.

Kad pieņemt lēmumus kaut ko mainīt savā dzīvē? Ņujorkas universitātes veiktajās aptaujās atklājies, ka efektīvākais laiks ir tieši pirms dzimšanas dienām. Tad pieņemtos lēmumus sākt skriet, neēst tik daudz bulciņas, apprecēties, izšķirties vai nomainīt darbu ir visvieglāk izpildīt.

 

Visnestilīgākie

Ap 46 gadu vecumu vīrieši beidz sekot modes aktualitātēm un pievēršas savas emocionālās pasaules izpētei. Sievietes modes tendences vairs neinteresē, sākot no 58 gadu vecuma. Šis ir laiks, kad cilvēks par augstāko vērtību savā dzīvē uzskata ērtību, mieru, harmoniju un psihisko veselību.

 Informācijas avots - Mirror.co.uk un The Woman Health

Saistītie raksti